Sterke groei contactloze betalingen in restaurants
Betalingsverkeer - Het aantal contactloze betalingen stijgt in Europa is ten opzichte van vorig jaar gegroeid met 150 procent. Een op de vijf betalingen door consumenten verloopt op dit moment contactloos. Vooral in restaurants is de stijging groot. In totaal kwam het aantal contactloze betalingen in Europa uit op ongeveer drie miljard in de periode tussen mei vorig jaar en dezelfde maand dit jaar. Het gemiddelde bedrag dat mensen contactloos afrekenen...
Lees bericht{if '1' == '3'}
Burger King lanceert in VS klassieke Whopper met… een hotdog
Convenience - Fastserviceketen Burger King heeft in de Verenigde Staten een nieuwe Whopper geïntroduceerd. Hierbij bevat de Whopper niet de klassieke hamburger, maar een hotdog. De ‘Whopper Dog’ bevat alle toppings van de reguliere Whopper, maar dan op een pittige gegrilde worst. Na het bekend worden van de introductie, ontplofte twitter in de VS. De reacties lopen zeer uiteen, maar het kamp dat de nieuwe Whopper Dog afkeurt is...
Lees bericht{if '2' == '3'}
Haags MaMa Kelly mikt op groei
Expansie - Het Haagse restaurant MaMa Kelly rolt uit. Hiervoor slaan eigenaren Rein en Willemien Rambaldo de handen ineen met horeca ondernemers Singha Witteman en Bas Bloemink, eigenaren van verschillende bekende horecazaken in Leiden en Den Haag. Het eerste doel is een MaMa Kelly in Amsterdam, daarna volgen waarschijnlijk meer Nederlandse steden. MaMa Kelly serveert kip en kreeft in een industriële ambiance, de voormalige Caballero fabriek in Den Haag....
Lees bericht{if '3' == '3'}
VOCC breidt met twee leden uit
Catering - De Vereniging voor Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) is per 1 mei met twee leden uitgebreid. Met de komst van Smaak Bedrijfscatering en Good Food Concepts telt de branchevereniging momenteel 15 leden. De VOCC werd in 2014 opgericht met als doel zich te ontwikkelen tot de vertegenwoordiger van het collectief belang van middelgrote contractcateraars. Het collectief bundelen van de krachten, de kennis en het netwerk van de leden is sinds de oprichting...
Lees bericht{if '4' == '3'}
McDonald’s en KFC krijgen in Lelystad Van der Valk hotel als buurman
Leisure - Van der Valk gaat een hotel bouwen op het Larserplein bij de afrit Lelystad aan snelweg A6. Hiermee krijgen de McDonald’s en Kentucky Fried Chicken die hier al gevestigd zijn, een Van der Valk hotel als buurman. Burgemeester en wethouders van Lelystad en de directie van de hotelketen hebben hiervoor woensdag een overeenkomst getekend. Het hotel richt zich op bezoekers van Lelystad Airport en krijgt 120 tot 160 kamers...
Lees berichtHertog Jan brengt onder motto ‘veel genot met Het Elfde Gebod’ speciaalbier voor KiKa
Bier - Onder het motto ‘veel genot met Het Elfde Gebod’ brengen de Hertog Jan bierbrouwerij en Stichting Geniet & Geef speciaalbier ‘Het Elfde Gebod’ terug op de markt voor KiKa, de Stichting Kinderen Kankervrij. Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers geld inzamelen voor KiKa. De brouwerij zal twee maal 76 hectoliter brouwen, evenveel als het percentage kinderen dat op dit moment geneest...
Lees berichtSamenwerking tussen Campina en NOC*NSF steeds intensiever
Sport – De samenwerking tussen FrieslandCampina en sportkoepelorganisatie NOC*NSF, die drie jaar geleden begon, wordt steeds intensiever. “We leren steeds meer van elkaar en ontwikkelen ook nieuwe producten samen,” aldus Maurits Hendriks, Chef de Mission van TeamNL bij de introductie van een nieuwe lijn kwarkproducten. Met nog 87 dagen te gaan tot de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, zijn de voorbereidingen in volle gang. Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding...
Lees berichtBakker Bart rolt vernieuwing uit; consument waardeert ‘vers, vol en vriendelijk’
Convenience - In Haaksbergen opent in mei de nieuwste Bakker Bart-winkel. In de vestiging zijn de meest succesvolle onderdelen van de nieuwe winkelformule doorgevoerd. “We zijn bijzonder trots op het feit dat wij twee Bakker Bart-winkels hebben toegevoegd die invulling geven aan de nieuwe koers ‘altijd lekker vers’”, zegt algemeen directeur Herbert Schalkwijk. “Uit consumentenonderzoek bleek dat consumenten de aspecten vers, vol, vriendelijk, lekker en schoon het meest waarderen. Hiermee...
Lees berichtKFC lanceert in Groot-Brittannië kleinformaat restaurants voor binnensteden
Fastservice - Restaurantketen Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft in Groot-Brittannië een nieuw kleinformaat restaurantconcept geïntroduceerd. Het nieuwe design is speciaal ontwikkeld voor locaties die klein in oppervlakte zijn, zoals in binnensteden. Het eerste restaurant in het nieuwe design is deze week geopend in Northumberland Street in het Engelse Newcastle. Het nieuwe kleinformaat restaurantdesign markeert de terugkeer van de Amerikaanse restaurantketen naar locaties in het centrum van Britse binnensteden en...
Lees berichtLantmännen Unibake investeert 100 miljoen in nieuwe bakkerij
België – Lantmännen Unibake, de op één na grootste industriële bakkerij in Europa, kondigt vandaag de wederopbouw van zijn nieuwe bakkerij in Londerzeel aan. Met de nieuwbouw investeert Lantmännen Unibake 100 miljoen euro. De nieuwe bakkerij biedt onder andere plaats aan vier hightechlijnen en een volledig geautomatiseerd magazijn met state-of-the-arttechnologie. De nieuwbouw was noodzakelijk nadat een brand vorig jaar het gehele bedrijf is as legde. De beslissing in Londerzeel...
Lees bericht