7.000 exposanten, 400.000 producten op 270.000 m² grote SIAL Paris

Beurzen - Levensmiddelenvakbeurs SIAL Paris, van 16 tot en met 20 oktober in Parijs, wordt de grootste editie ooit. Op 270.000 m² presenteert de beurs een aanbod van 400.000 lokale en mondiale producten van 7.000 internationale exposanten. Daarnaast wordt er een uitgebreid evenementen- en conferentieprogramma georganiseerd. SIAL Paris wil tijdens de komende beurs nadrukkelijk een bron van inspiratie zijn voor horecaprofessionals. De sector La Cuisine, waar gerenommeerde chef-koks gerechten bereiden, blijft volgens de beursorganisatie het...

Lees bericht

{if '1' == '3'}

Toprestaurateurs binden strijd aan met bookingssites

Horeca - De Nederlandse toprestaurants zijn beducht voor de alsmaar hoger wordende provisies en commissies van bookingssites als IENS en Couverts en beginnen daarom een eigen reserveringssite. Met het nieuwe bookingssysteem OERS (Ons Eigen ReserveringsSysteem, red.) willen zij de rollen omkeren; niet de bookingssites bepalen de commissies, maar de toprestaurateurs zelf maken afspraken over de hoogte van de vergoeding. OERS werd vandaag in restaurant Aan de Poel in Amstelveen gepresenteerd...

Lees bericht

{if '2' == '3'}

Voormalige Van Heinde Versmarkt vandaag open als EMTÉ 3.0

Retail - Onder grote belangstelling opende Pieter Bak, voorzitter van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, vanochtend in ’s-Hertogenbosch de volledig nieuwe EMTÉ supermarkt. De voormalige Van Heinde versmarkt is volledig verbouwd tot een EMTÉ 3.0, de nieuwe winkelgeneratie van EMTÉ. De 132e EMTÉ in Nederland en de vijfde in de nieuwe 3.0 stijl kende een vliegende start. Supermarktmanager Rogier van der Pluijm: “Dit is prachtig! De opening heeft alle verwachtingen overtroffen. Dat het zó druk...

Lees bericht

{if '3' == '3'}

Uniek foodfestival op ijsbaan; Yummya

Festival - Het streetfood festival Yummya op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam-Oost is gisteren geopend. Yummya volgens de organisatie is het eerste foodfestival dat een thema koppelt aan eten en drinken. De eerste editie van Yummya staat in het teken van de verleiding van eten en vindt plaats van 5 tot en met 8 mei. De Jaap Eden IJsbaan is voor het festival omgetoverd tot de 'Garden of Eden'. Het verhaal...

Lees bericht

{if '4' == '3'}

Nieuwe horeca opent in vergroot outletcentrum Rosada Roosendaal

Horeca - In Rosada Fashion Outlet in Roosendaal openen op donderdag 12 mei 45 nieuwe winkels de deuren. Het verbouwde en uitgebreide outletcentrum krijgt drie nieuwe horecazaken: Trattoria Rosa, Frites Cuisine en The Kitchen. Ook opent snoepfabrikant Haribo een speciale snoepwinkel in het outletcentrum, de eerste van Nederland. Vermaat Groep, ontwikkelaar van horeca- en retailconcepten, heeft in het uitgebreide en verbouwde outletcentrum Rosada meerdere formules waar bezoekers kunnen eten en drinken. Naast...

Lees bericht

{if '5' == '3'}

In mei voordelig met de trein en lunchen bij Bakker Bart

Convenience - NS en Bakker Bart organiseren in mei een combinatieactie waarbij consumenten een supervoordelige treinreis kunnen kopen inclusief een lunch bij de broodjesketen. In de ‘Spoordeelwinkel’ van NS kunnen consumenten in mei terecht voor 25 voordelige dagjes uit. Een ervan is een extra voordelige combiticket voor de trein plus een lunch bij Bakker Bart voor 19 euro. Inbegrepen in het uitje zijn een e-ticket Dagretour en een e-ticket voor een ovenvers â€...

Lees bericht

Radar ‘warme douche’ voor jarenlang gratis eten Visaandeschelde

Horeca - Het televisieprogramma Radar van Avrotros heeft namens Sjane uit Amsterdam een ‘warme douche’ uitgereikt aan het Amsterdamse visrestaurant Visaandeschelde. Sjane is na een herseninfarct en een heupfractuur slecht ter been. Ze woont op een verdieping in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid en kan moeilijk de trap af om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Hiervoor is restaurant Visaandeschelde Sjane te hulp geschoten. “Na een herseninfarct en een heupfractuur werd mijn...

Lees bericht

Sushiketen Sushi Daily opent binnenkort 500e Kiosk in Europa

Convenience - De internationale sushiketen Sushi Daily opent op 17 mei de 500e Kiosk in supermarktketen Conad in het Italiaanse Turijn. Ook drie andere Europese landen krijgen later dit jaar een vestiging. Sushi Daily heeft vestigingen op luchthavens,  treinstations, in hypermarkten en supermarkten. Zes jaar geleden merkte Kelly Choi, oprichter van Sushi Daily, dat kwaliteitssushi alleen in restaurants te verkrijgen was. Daarom ging zij in 2010 de uitdaging aan om sushi naar...

Lees bericht

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid broedplaats horeca-talent

Horeca - De in het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gevestigde Horeca Academie in Den Haag opent begin mei lunchroom PeP. PeP is een leerwerkrestaurant waar plek is voor leerlingen om het vak in de praktijk te leren. De plannen vanuit de gemeente Den Haag om de omgeving van het station Laan van NOI  levendiger te maken en de Anna van Hannoverstraat het karakter van een plein te...

Lees bericht

Arla zet bij introductie Naturals ingrediënten declaratie vóórop het pak

Zuivel - Arla zet als eerste zuivelfabrikant de ingrediënten van het product prominent vóórop het pak. De stap is te zien op het dinsdag officieel geïntroduceerde Naturals, een assortiment 100% natuurlijke fruit- en drinkyoghurts. Arla wijst bij de introductie naar recent onderzoek waaruit blijkt dat ‘weten wat we eten’ voor de consument steeds belangrijker is. Kunstmatige ingrediënten worden het liefst vermeden, net zoals eten met teveel suiker....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid