Groupon verkoopt miljardste voucher

Mijlpaal – Dealsite Groupon heeft haar miljardste voucher verkocht. De voucher betrof een deal van 11 dollar voor een waardebon van 20 dollar voor pizza en ander Italiaans eten bij Pirrone’s Pizzeria in St. Louis (VS). De eerste Groupon-voucher ooit werd in oktober 2008 verkocht. Dit was eveneens een pizza-deal van 13 dollar voor een pizza ter waarde van 26 dollar bij Motel Bar in Chicago. “We voelen ons vereerd dat Groupon zich nu mag...

Lees bericht

Online supermarkt Picnic groeit naar 7000 klanten

Bezorging  - Het gaat goed met Online supermarkt Picnic. In vijf maanden tijd heeft het bedrijf zo'n 7000 klanten aan zich weten te binden in Amersfoort en Leusden. De keuze om voor gratis thuisbezorging te kiezen heeft er toe geleid dat tien procent van de Amersfoortse en Leusdense huishoudens is overgestapt naar deze nieuwe manier van boodschappen doen. Waar traditionele supermarkten groots inzetten op pick-up points bij hun supermarkten kiest Picnic...

Lees bericht

Couverts start pilot met ‘no show’-vergoeding bij reserveringen

Horeca - Reserveringssite Couverts gaat ondernemers faciliteren bij consumenten die reserveringen maken, maar niet in het restaurant verschijnen. Door de creditcardgegevens van de gasten te vragen bij de reservering  zouden die, bij niet verschijnen, achteraf ‘gecharged’ kunnen worden voor een bepaald bedrag, indien de ondernemer dat rechtvaardig vindt. Paul Wiertz van Couverts zegt in een reactie aan @FoodClicks dat het vragen om creditcardgegevens  vooral gezien moet worden als een dienstverlening...

Lees bericht


Grolsch brengt Radler Ice Tea met Groene Theesmaak

Introductie - Bierbrouwer Grolsch breidt het Radler assortiment uit met Grolsch 0.0% Radler Ice Tea met Groene Theesmaak. De brouwer speelt hiermee in op de groeiende populariteit van Radlers in Nederland. Nederlanders leven steeds bewuster en kiezen daardoor vaker voor alcoholarme of alcoholvrije dranken, motiveert Grolsch. Daarnaast zien zij een ontwikkeling bij consumenten waar vaker nieuwe smaken, merken en belevingen worden uitgeprobeerd. De stijgende populariteit van Ice Tea binnen het frisdranksegment...

Lees bericht

Franse Beurs Sial zet glutenvrij op de kaart

Beurzen – De Sial, die van 16 t/m 20 oktober 2016 in Paris Nord Villepinte wordt gehouden, geeft aankomende editie de glutenvrije producten een eigen podium. Na een succesvolle start in 2014 organiseert de SIAL dit jaar wederom speciale beursruimtes voor opkomende sectoren. Voor de eerste keer is er in 2016 een speciale glutenvrije sector, welke symbool staat voor de noodzakelijke aanpassingen van de markt, om in te kunnen spelen op de nieuwe verwachtingen en...

Lees bericht

Elektrisch veld verlengt houdbaarheid sappen en soepen

Technologie - PurePulse, de technologie van het tech- bedrijf CoolWave Processing, heeft een upgrade ondergaan, waardoor nu ook hoog geleidbare producten zoals groentesappen, soepen en sauzen langer houdbaar worden gemaakt, zonder verlies van smaak, kleur en voedingswaarde. De technologie was al geschrikt voor vruchtensappen. PurePulse is een moderne conserveringsmethode waarbij steeds zeer kort een elektrisch veld wordt gegenereerd. Hiermee worden de bacteriën in het voedsel, die vroegtijdig bederf veroorzaken,...

Lees bericht

Sterke deelname Nederland op SIAL Paris, grootste foodvakbeurs ter wereld

Beurzen - Nederlandse bedrijven zullen sterk vertegenwoordigd zijn tijdens de komende SIAL Paris, de grootste levensmiddelenvakbeurs ter wereld van 16 tot en met 20 oktober in Paris Nord Villepinte. Ten opzichte van de beurseditie van twee jaar geleden zal het aantal foodbedrijven uit Nederland met ruim honderd zijn toegenomen. Dat meldt de beursorganisatie van SIAL Paris donderdag. Met een verwacht aantal bezoekers van ruim 160.000, onderstreept de tweejaarlijks georganiseerde vakbeurs haar internationale en...

Lees bericht

Dutch Cuisine chefs koken diner zonder toegevoegd zout, suiker en vet

Horeca - Dutch Cuisine ambassadeurs Edwin Vinke, Peter Gast en Luc Kusters kookten onlangs een diner zonder toegevoegd zout, suiker en vet voor 125 gasten. Een van de aanwezige gasten was Minister Edith Schippers. De drie Dutch Cuisine chefs werden bijgestaan door chef Gerrit Greveling. Het diner van afgelopen maandag was onderdeel van de tweedaagse conferentie ‘Productverbetering voedingsmiddelen door reductie zout, suiker en verzadigd vet’. Georganiseerd door de ministeries van Volksgezondheid,...

Lees bericht

Samenwerking CSM en Nutella levert Nutella-muffin op

Industrie - Bake-off producent CSM Bakery Solutions is sinds januari bakkerijpartner van Nutella. De samenwerking levert de introductie op van de enige échte Nutella-muffin. Daarnaast komt CSM met een assortiment van vier Tafelbonken broodvarianten. Voortdurend vernieuwen en inspelen op de laatste smaak- en voedingstrends is volgens CSM Bakery Solutions de sleutel tot succes in de bakkerij- en foodservicewereld. Voor de producent van de merken Molco en Waldkorn reden genoeg samen...

Lees bericht

Denemarken heeft eerste supermarkt voor overschotten

Buitenland – Kopenhagen heeft de eerste supermarkt waar uitsluitend overschotten worden aangeboden. In de Deense supermarkt Wefood worden de artikelen aangeboden tegen een prijs die zo’n 30 tot 50 procent lager liggen dan bij een normale supermarkt. De supermarkt is niet alleen toegankelijk voor de minder bedeelden, maar voor iedereen. De supermarkt voor overschotten is een initiatief van Folkekirkens Nødhjælp, een organisatie die diverse projecten steunt in verschillende landen. De...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid