Cateraar Appèl komt met The Bakery

Schoolcatering - Cateraar Appèl introduceert een nieuw concep: The Bakery. De eerste twee locaties van Saxion in Enschede en Deventer zijn voorzien van het ambachtelijke broodconcept. “Eerlijk vers, ambachtelijk brood, ter plekke gemaakt en gebakken. Daar moeten studenten toch ook van kunnen genieten op een hogeschool? Eigenlijk kom je dit niet tegen in de reguliere scholencatering. Voor ons de uitdaging om het dan juist wel te doen; een accent...

Lees bericht

Eerste Belgische Sligro-vestiging opent begin 2017

Groothandel – De eerste Belgische vestiging van Sligro opent begin 2017 in Antwerpen. De vergunningen daarvoor worden momenteel geregeld. Dat heeft Sligro-topman Koen Slippens bij de jaarcijfers gemeld. Een tweede vestiging volgt spoedig daarna en zal zeker in het vlaamstalige deel van Belgie worden geopend. “Er wordt gekeken naar de driehoek Gent/Brugge/Oostende”. In deze driehoek wordt vooral gezocht vanwege het kustgebied met de vele horecabedrijven, maar deels ook vanwege de...

Lees bericht

Tasty Donuts & Coffee opent eerste filiaal in Nederland

Formulenieuws – De Duitse franciseorganisatie Tasty Donuts & Coffee opent donderdag 4 februari haar eerste filiaal in Amsterdam. Het is tevens de eerste vestiging in een niet Duitssprekend land. Het merk is voor de vestiging een samenwerking aangegaan met Yogen Früz Nederland. Het eerste filiaal komt aan de Reguliersbreestraat 19 (nabij het Rembrandsplein) als een shop-in-shop-concept  in de bestaande vestiging van Yogen Früz. De bedoeling is dat er meerdere vestigingen van Tasty...

Lees bericht


Van Rijn vindt VNG pilot ‘blurring’ in strijd met de wet

Politiek - De pilot die de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wil gaan doen met ‘blurring’ (het fenomeen waarbij horeca en detailhandel worden gecombineerd) is in strijd met de wet. Staatssecretaris van Rijn heeft dat in een brief laten weten aan de gemeenten, aldus een bericht op KHN. KHN is voorstander van zo’n pilot omdat de belangenvereniging van horecabedrijven op die manier inzicht krijgt in de gevolgen zijn van blurring....

Lees bericht

Profiteert shop van voordelige brandstof?

Petrol – Een liter benzine kost sinds vandaag in het Overijsselse Balkbrug en het Groningse Winschoten en Grijpskerk €1,29. De laagste prijs in zes jaar. En een welkome ontwikkeling voor de pompondernemers in de grensstreek, die veel last hadden van het tanken over de grens en nu meer klandizie kunnen verwachten. Voor hen is het een mooie gelegenheid om de extra traffic op het station te gebruiken om de shopverkopen een impuls...

Lees bericht

Terroir in Leiden schaft grill aan via crowdfunding

Horeca - Begin februari opent steakhouse Terroir haar deuren voor het publiek. Het restaurant, gevestigd in Leiden. Dankzij 62 enthousiaste supporters konden zij via crowdfunding een op maat gemaakte grill aanschaffen. Steakhouse Terroir wordt een plek waar het draait om kwaliteit. ‘Voor onze gerechten gebruiken we de beste producten. En als klant mag je zelf het gewicht van je gerecht kiezen. Niet iedereen houdt van een enorme steak.’ Aldus Merlijn van...

Lees bericht

Vermaat Group ondertekent Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Horeca - De onlangs door de Zwitserse investeringsmaatschappij Partners Group overgenomen Vermaat Groep heeft de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. De handtekening is gezet door algemeen directeur Rick Zeelen in aanwezigheid van de voorzitter van de Codekamer contractcatering, Gerrit Vink. De Vermaat Groep formaliseert hiermee haar standpunt dat onwenselijke situaties rondom aanbestedingen voorkomen moeten worden door goed marktgedrag van partijen in de keten: opdrachtgever en -nemer, werknemer (via de werknemersorganisaties) en...

Lees bericht

Spoeling wordt dun voor V&D en La Place

Overnames – De spoeling voor V&D en La Place wordt steeds dunner. Het aantal geschikte kandidaten is inmiddels flink uitgedund. De curatoren maakten gisteren bekend dat zij zowel voor de warenhuisketen als voor de restaurants van La Place ‘verschillende nadere biedingen’ hebben ontvangen. De curatoren kregen eerder ‘een zeventigtal’ schriftelijke voorstellen binnen van partijen met interesse. Daaruit hadden ze vorige week ‘meer dan tien serieuze gegadigden’ geselecteerd, die een nadere...

Lees bericht

Schroefkurk.nl opent eerste winkel

Innovatie – Ooit gehoord van de schroefkruk? @FoodClicks wel. De schroefkurk kan gemakkelijk worden geopend en de wijn kan daarna, in tegenstelling tot de traditionele kurk, weer eenvoudig worden afgesloten dankzij de subtiele groeven in de kurk. Deze week opent Schroefkurk.nl de eerste wijnwinkel die zich richt op kwaliteitswijnen die stuk voor stuk voorzien zijn van een schroefkurk. Ondernemers Sharan Visser en Arjan Bomkamp willen hiermee het aloude product wijn...

Lees bericht

Verantwoord fast foodconcept Leon komt naar Nederland

Conceptontwikkeling - Leon, het gezonde fast foodconcept, komt naar Nederland. De restaurant-keten, die werd mede-opgericht door chef Allegra McEvedy, John Vincent en Henry Dimbleby, maakte in 2014 voor het eerste winst en gebruikt deze verdiensten meteen om uit te breiden in Europa. In Nederland, zo melden Britse media, wordt samengewerkt met HMSHost. Het concept opende in 2015 twaalf nieuwe vestigingen in Engeland en mikt op verdere groei in Engeland en Europa. Het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid