Flinke stijging deelname Nederlandse bedrijven!

Beurzen - De internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL Paris, die van 16 tot en met 20 oktober 2016 wordt gehouden in Parijs, belooft een succes te worden. Ondanks dat er nog 10 maanden te gaan zijn voordat de beurs haar poorten opent, is op dit moment al 90 procent van de standruimte volgeboekt. Vanuit het Nederlandse bedrijfsleven is de belangstelling voor deelname groter dan ooit. Het aantal directe Nederlandse inschrijvingen is op dit moment met 80 bedrijven al...

Lees bericht

ING: Herstel detailhandel en horeca zet door in 2016

Marktontwikkeling – In de detailhandel groeien in 2016 zowel de food als non-food. Supermarkten blijven de stabiele factor, maar weten qua groei nog niet echt te versnellen. Restaurants weten dit wel te doen. Wat vaker of wat luxer uit eten in een restaurant lijkt de voorkeur te genieten boven een boodschappenkar gevuld met luxere en duurdere artikelen. Dit stelt het ING Economisch Bureau in het rapport Ondernemen in 2016 waarin de verwachtingen voor 60...

Lees bericht

Allergeenvrije ragout voor de voedselbanken

Actie - Kerst is een periode van samen zijn en gezamenlijk eten. Daarom steunt VA Foods de voedselbanken met het doneren van allergeenvrije ragout. VA Foods in Budel heeft zich gespecialiseerd in het maken van producten voor mensen die  een gezondere leefstijl of dieet volgen, bijvoorbeeld vanwege een voedselallergie of intolerantie. Het bedrijf sluit 24 allergenen uit en garandeert er 14.  Daarnaast zijn de producten vrij van kleurstoffen en smaakversterkers (MSG en...

Lees bericht


Cursus introduceren van producten voor ondernemers in Agrifood

Opleiding – Ondernemers in de Agrifood die van plan zijn producten te introduceren kunnen daarvoor een tweedaagse cursus volgen in Den Bosch. HAS Hogeschool en adviesbureau Berenschot hebben hun krachten gebundeld om ondernemers te leren hoe ze dit kunnen aanpakken. De cursus vindt plaats op 18 februari en 3 maart 2016 in Den Bosch. Een goed business-idee is slechts een deel van het uiteindelijke succes. Een groot deel van het  succes wordt bepaald door...

Lees bericht

Shell kiest voor vleeswaren van Nederlandse bodem

Petrol – Betere kwaliteit en meer aandacht voor dierenwelzijn. Dat zijn de uitgangspunten voor de verse vleeswaren, die Shell verkoopt onder het eigen merk deli2go. Door een vernieuwende manier van samenwerken, waarbij deli2go en boeren de handen ineen hebben geslagen, kunnen gasten nu bij alle tankstations met een deli2go-bakkerij vanaf eind december uit kwalitatief hoogwaardige en meer verantwoord geproduceerde vleeswaren kiezen. @FoodClicks meldde al eerder dat Shell het...

Lees bericht

Vendingmachine voor gekoelde kratten bier

Vending - België heeft de eerste automaat voor bierkratten geplaatst. Aan de Staatsbaan in Handzame is bierbrouwer InBev een proefproject gestart om gekoeld bier in kratten 24-uur beschikbaar te stellen. In de automaat passen achttien kratten en en zestien verpakkingen met zes blikjes. Volgens berichten is het de eerste bierautomaat voor kratten ter wereld en is de vendingmachine een Italiaanse vinding. Of de automaten ook op andere plaatsen komt is...

Lees bericht

New York Film Academy Café open

Opening - Het New York Film Academy Café in de Beurs van Berlage in Amsterdam is vandaag open gegaan. Het voormalige Schipperscafé brengt mensen uit alle hoeken van de wereld, in een New Yorkse sfeer, samen door middel van film, muziek en poëzie. Het café wordt geëxploiteerd door de Vermaat Groep. In NYFA Café kun je van ´s ochtends tot ´s avonds terecht, voor een borrel of een...

Lees bericht

FHC introduceert E-nummervrije premium hamburger

Fastservice – De fastserviceketen Family van FHC Formulebeheer introduceert een premium 100% rundvlees hamburger van Nederlandse bodem, die ook E-nummervrij is. De Family Premium Burger werd al geïntroduceerd op de FHC Sport&Relatiedag van 30 november, maar is nu ook via de groothandels beschikbaar. De Family Premium Burger is een burger gemaakt van 125 gram gemaakt van 100% rundvlees, afkomstig van Hollands Melkrund. Het Hollands Melkrund geeft ons zowel melk als vlees. Dit maakt...

Lees bericht

Seamore zeewier wint als ‘meest innovatieve food startup 2015’

Verkiezing - Het zeewierconcept van Seamore is dinsdagavond tijdens de finale van de Ketchum Food Lab competitie in Amsterdam uitgeroepen tot ‘meest innovatieve food startup’ van 2015. Voor de award schreven zich 28 inzendingen in, waaruit drie concepten streden om de winst: Seamore, ORFI-food en Fruitfunk. “Vanaf de eerste dag denk ik, óók als startup, al vijftien jaar vooruit”, verklaart Seamore-oprichter Willem Sodderland de winst. “Ik denk dus eigenlijk al als een...

Lees bericht

Conny Braams General Manager Unilever Benelux

Benoeming – Op 1 maart 2016 start Conny Braams als General Manager van Unilever Benelux. Zij volgt Frank Weijers op die vanwege fysieke gezondheidsredenen terugtreedt om zich volledig te kunnen richten op zijn herstel. Conny Braams (50) startte haar loopbaan bij Unilever in 1990 als Product Manager Unox waarna zij verschillende marketing- en verkoopfuncties in binnen- en buitenland vervulde. Zo was ze onder andere Marketing Directeur bij Unilever in Spanje en tot op dit moment...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid