Vlees populair, vegetarisch hoofdgerecht lijkt te dalen

Onderzoek – In het kader van het zestig jarig bestaat nam de beurs Horecava het initiatief voor een onderzoek onder horecaondernemers. Opvallende uitkomst: het vegetarisch hoofdgerecht lijkt iets in populariteit te dalen. Een vleesgerecht staat met stip bovenaan de lijst. Steeds gewilder wordt een eerlijke, verantwoorde, gezonde keuken vol streek- en seizoensgebonden gerechten. De trend is duurzaamheid, (smaak)beleving en aandacht voor sfeer, blijkt uit het onderzoek. Het onderzoek was een...

Lees bericht

Marc Bolland weg als topman Marks & Spencer

Personalia – De wegen van de Nederlandse bestuursvoorzitter Marc Bolland en de Britse warenhuisketen Marks & Spencer scheiden zich. In april zal hij plaatsmaken voor Steve Rowe. Bolland heeft zes jaar leiding gegeven aan het bedrijf “We hebben hem in de afgelopen jaren klaargestoomd voor zijn nieuwe functie. Hij is naar Harvard gestuurd en heeft drie verschillende banen gehad in het bedrijf. En ik? Ik wil gewoon weer wat anders gaan doen”,...

Lees bericht

Amsterdam laat vaste sluitingstijden los

Winkeltijden – Winkeliers in Amsterdam mogen binnenkort ‘s avonds laat of midden in de nacht open zijn. Dit is te danken aan een proef die de gemeente Amsterdam begint dit voorjaar houdt in het centrum van Amsterdam. De Amsterdamse gemeenteraad is akkoord gegaan met een voorstel hiertoe van coalitiepartners D66 en VVD. Winkeliers mogen zelf bepalen tot hoe laat ze hun winkel open houden. De Wallen zijn niet opgenomen in de...

Lees bericht


Food2Smile onderscheidt zich met verantwoord snoepen

Verantwoord – Het bedrijf Food2Smile bestaat nog geen jaar, maar weet zich met een verantwoord snoepassortiment voor de jeugd duidelijk te onderscheiden in de markt. Oprichtster Miriam Bouwens nam als voedingsconsulent het voortouw om een assortiment snoep samen te stellen dat niet leidt tot alsmaar dikker wordende kinderen. Food2Smile heeft eigen ontwikkelde producten in huis als  Fruitfingers en Twister Lollies, aangevuld met producten van derden zoals Natural Eat candybars,...

Lees bericht

Bezorgservice foodora breidt uit naar Den Haag en Utrecht

Bezorging –foodora, de snelst groeiende bezorgservice van kwaliteitsrestaurants in Nederland, maakt bekend vanaf februari uit te breiden naar Utrecht en Den Haag. Na een succesvolle start in Amsterdam breidt de bezorgservice van restaurantmaaltijden nu uit naar deze twee steden. Restaurants zoals Maison de la Forêt, Mero en Guliano in Den Haag en SLA, Gastmaal en Da Portare Via in Utrecht hebben zich reeds als partners aangesloten. “Ons aanbod is...

Lees bericht

Goed vierde kwartaal Sligro Food Group

Groothandel - Sligro Food Group heeft een goed laatste kwartaal achter de rug. De omzet steeg met zo’n 60 miljoen euro tot een totaal van € 2.670 miljoen in 2015. Een stijging van 3,8% ten opzichte van de omzet ad 2.572 miljoen in 2014. Analisten hadden evenwel op meer gerekend. De stijging was het grootst in foodservice. In deze tak van sport van de groothandel beliep de totale omzetgroei 4,5% (Q4: 9,8%). Exclusief het effect van overnames, tabak...

Lees bericht

Young Professional Experience Day tijdens Horecava

Bijeenkomst - Op donderdag 14 januari 2016 vindt tijdens de Horecava de primeur plaats van het congres Young Professional Experience Day (YPED). De Horecava organiseert dit evenement, mede op initiatief van FNV Horeca, om jongeren te stimuleren in de horecabranche aan de slag te gaan. De dag bestaat uit een interactief congres met aansluitend een beursbezoek. Studenten en bedrijfsleven krijgen op deze manier de gelegenheid met elkaar in contact te komen. Inmiddels...

Lees bericht

Smilde neemt Van de Leur Banketspecialiteiten over

Overname - Met ingang van 1 januari 2016 maakt Van de Leur Banketspecialiteiten bv in Bolsward deel uit van Koninklijke Smilde. Dochterbedrijf Smilde Bakery, gevestigd te Edam, heeft alle aandelen van de industriële banketbakkerij verworven. De twee bedrijven worden samengevoegd. Bij Van de Leur werken ruim 75 medewerkers. Smilde Bakery heeft 270 medewerkers. Robert van de Leur, algemeen directeur: “ De overname sluit goed aan bij de belangrijkste doelstelling van beide bedrijven: continuïteit...

Lees bericht

Schiphol groeit hard (uit het jasje)

Reizigersshops – Schiphol zag het aantal passagiers in 2015 stijgen met 6 procent naar 58,2 miljoen. In 2015 groeide het aantal vliegbewegingen bijna 3 procent naar 451.000. Dit jaar zal het aantal starts en landingen in hetzelfde tempo doorgroeien, verwacht de luchthaven. De stijging veroorzaakt echter problemen. “Mooi natuurlijk dat het aantal reizigers explosief groeit”, aldus Schipholtopman Jos Nijhuis. “Maar de komende jaren lopen we hierdoor keihard tegen de grenzen van onze capaciteit aan. Zowel in de...

Lees bericht

Betaal met je…….qr-code

Betalingsverkeer - Nieuws van iDeal-beheerder Betaalvereniging Nederland. Zij komt medio 2016 met een manier om via een qr-code in winkels en in horecagelegenheden met iDeal te betalen. Na het scannen van de qr-code worden klanten naar de app van hun bank geleid en kan de kop koffie worden voldaan. Met een qr-code kunnen winkeliers en horecaondernemers elektronische betalingen aannemen zonder dat zij daar een pinapparaat voor nodig hebben. “Contactloos pinnen is...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid