Onzekerheid V&D treft ook La Place

Formulenieuws - Warenhuis V&D heeft uitstel van betaling moeten aanvragen voor de hele groep, waar onder ook de restaurants van La Place. Reden is dat de Amerikaanse eigenaar, Sun Capital, niet meer bereid is verder te investeren in het bedrijf. Bij de vorige reddingsoperatie deed het investeringsbedrijf nog wel een toezegging voor een rekeningcourant krediet van 47 miljoen ter overbrugging van eventuele verliezen in de aanloopperiode van de nieuwe strategie,...

Lees bericht

Horecava zet segment Dranken in de spotlights

Beurzen - Horecava presenteert op de beursvloer een nieuwe aanpak voor het segment Dranken. Wat jarenlang een donkere hal op de Horecava was, wordt in 2016 een lichte en frisse hal met meer variatie in het aanbod. In de nieuwe aanpak is onder andere gekozen voor een festivalsetting, inhakend op de trend van de (food)festivals. Met wijn- en cocktailbars, bierbarretjes en foodtrucks. De drankverstrekkende horeca heeft de laatste jaren te...

Lees bericht

Jan Linders en Holland Food Service werken samen in Kies-Kook-Klaar

Supermarkt - Jan Linders, een supermarktketen uit het zuiden van Nederland, lanceert een nieuw retailconcept: Kies-Kook-Klaar. Het concept bestaat uit kant-en-klare of panklare gerechten. Holland Food Service is de producent van zowel de koelverse kant-en-klare maaltijdonderdelen als de verse ingrediënten. Holland Food Service noemt het een unieke samenwerking tussen een foodservice-bedrijf en een retailer.  Jeroen Kamerbeek, adjunct-directeur van Holland Food Service: ‘In de zorg geloven wij al langer in...

Lees bericht


Bidvest Deli XL komt met duurzaam broodconcept ‘Staetengoud’

Groothandel -Groothandel Bidvest Deli XL heeft een nieuw broodconcept ontwikkeld onder de naam ‘Staetengoud’. Eerste ervaringen met het broodconcept bij de cateraars zijn goed. Reden voor de groothandel de lijn landelijk beschikbaar te stellen. Staetengoud wordt gepresenteerd op de Horecava. Het nieuwe duurzame broodconcept is ontwikkeld in samenwerking met Market Food Group. Het gaat om een ambachtelijke broodconcept dat zich volgens Bidvest Deli XL onderscheidt in de beste ingrediënten,...

Lees bericht

SCOOLCOMPANY 2.0 ziet het levenslicht

Catering – Na twee jaar doorontwikkeling is het deze maand dan eindelijk zover; het concept SCOOLCOMPANY van Bram Stolk wordt in zijn volledigheid in het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel ingezet voor 1100 leerlingen. Het betreft een totaalconcept waarbij alles draait om bewustwording en een gezonde levensstijl voor jongeren. De betaal- en registratiekaart, de zogenoemde SCOOLCard, speelt daarbij een essentiële rol. SCOOLCOMPANY werd als concept voor middelbare scholieren twee...

Lees bericht

Albert Heijn professionaliseert thuisbezorgen boodschappen

Retail - Albert Heijn professionaliseert de thuisbezorging. Zo krijgen klanten die hun boodschappen thuis laten bezorgen voortaan op basis van real-time informatie een sms-bericht wanneer ze hun bestelling ontvangen. Deze informatie is tot op het kwartier nauwkeurig. Met de nieuwe service kunnen klanten hun tijd flexibeler indelen. Klanten kunnen hun boodschappen van Albert Heijn, Etos en Gall&Gall zes dagen in de week van 7.00 uur - 22.30 uur tot in de...

Lees bericht

Wild in supermarkt is vaak niet wild

Retail - Het wild dat momenteel prominent in de supermarktschappen van de vleesafdeling ligt is vaak niet wild. Bijna 60 procent 'wild' vlees in supermarkten komt niet van dieren uit het wild, maar van gekweekte dieren uit de bio-industrie. De grootste supermarkten, Plus, Jumbo en Albert Heijn verkopen vlees van gekweekte dieren onder de suggestie dat het om echt wild gaat. Marqt is als enige supermarkt ondubbelzinnig en transparant over wild....

Lees bericht

Efteling moet zondagstoeslag blijven betalen

Attractieparken – De Efteling en vakbond FNV Horeca zijn eruit: het attractiepark moet een zondagstoeslag blijven betalen aan medewerkers die vóór 2003 in dienst zijn gekomen. Dat heeft de rechter besloten. Het conflict tussen FNV en De Efteling sleept al sinds de zomer van 2013. Destijds kondigde de Efteling aan om de zondagstoeslag af te schaffen voor personeelsleden die al meer dan tien jaar bij het attractiepark werken. Ruim tweehonderd medewerkers zouden...

Lees bericht

Van der Valk meest gastvrij, Kwalitaria en Landal runners-up

Onderzoek - Van der Valk is het meest gastvrij van alle concepten in het buitenshuiskanaal. De hotelketen krijgt gemiddeld een 7,9 van gasten op de aspecten prijs, product, omgeving, locatie en service. Kwalitaria en Landal GreenParks zijn de runners-up. Dit blijkt uit de Formule Benchmark Monitor. Dit onderzoek van More2Market en @FoodClicks (met medewerking van Q&A) verschijnt dit jaar voor het eerst en geeft een helder overzicht van de...

Lees bericht

Fastcasual erg in trek in horecaland

Trends - De bovenkant in de horeca doet aan downgrading, terwijl de onderkant juist waarde toevoegt. Zie hier de hang naar het midden, naar fast casual. Steeds meer van dit type outlets verschijnen in Nederland. De grootste drijver hierachter is de consument, die tal van redenen heeft om zich thuis te voelen bij casual concepten, zo meldt het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) in de nieuwste FoodShopper Monitor. Nieuwe generaties verkiezen...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid