Prijsstijgingen stuwen omzet DE

Industrie - Prijsstijgingen zijn de belangrijkste reden dat de omzet van D.E Master Blenders (DEMB) het afgelopen boekjaar is gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het onlangs verzelfstandigde koffie- en theebedrijf dinsdag bekend. DEMB boekte afgelopen jaar een omzet van 2,7 miljard euro, circa 10 procent meer dan een jaar eerder. Doordat men hogere prijzen vroeg voor het bakkie leut geven de cijfers een vertekenend beeld. In totaal...

Lees bericht

Magnum verovert de VS

Industrie - Unilever snoept beetje bij beetje marktaandeel af van Nestlé in de ijsmarkt de VS. Het succesnummer van Unilever in Europa, de Magnum, verovert langzaam maar zeker ook de harten van de consumenten aan de andere kant van de oceaan. De wereldwijde ijsmarkt is 85 miljard dollar groot en Unilever en Nestlé zijn daarbinnen de belangrijkste spelers. Waar Unilever in Nederland de absolute marktleider is, is Nestlé dat in de...

Lees bericht

Festival- en eventcatering toegevoegd aan Horeca Expo

  Beurs - Naast het traditionele totaalaanbod voor de horeca- en cateringsector, focust Horeca Expo in Flanders Expo in Gent zich in 2012 ook op festival- en evenementencatering.  De vakbeurs hoopt hiermee in te spelen op de stijgende vraag naar trendy en hippe cateringconcepten. Horeca Expobreidt het aanbod uit van mobiele en trendy cateringconcepten,  vendingmachines en de nieuwste technieken en concepten om events te organiseren. Van foodtrucks tot kookunits, koeloplossingen en tenten. ...

Lees bericht


SAB Catering verzorgt op 10-10 ludieke acties tegen voedselverspilling

Catering - SAB  Catering gaat op 10 oktober op ludieke wijze haar acties rond de aanpak van derving van producten bekend maken aan ruim 25.000 lunchgasten in 280 bedrijfsrestaurants in heel Nederland. Dat wordt gemeld op de site van de dag van de duurzaamheid.  SAB Catering verzorgt dagelijks bij 280 bedrijfsrestaurants en 8 horecalocaties in heel Nederland het eten en drinken. De cateraar neemt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemer een voortrekkersrol in. Het...

Lees bericht

Korting in ruil voor smartphone

Horeca - Niets zo vervelend als je tafelgenoot in een restaurant ongegeneerd zit te telefoneren. Om dit tegen te gaan worden gasten die hun smartphone inleveren bij restaurant Eva in Los Angeles beloond met een korting van 5 procent. Eigenaar Mark Gold van het Amerikaanse restaurant wil volgens het AD een sfeer scheppen waarin tafelgenoten weer contact onderhouden met elkaar, in plaats van met hun beeldschermpjes. “Ik beken ook schuld, hoor”,...

Lees bericht

Nederlandse wijnen goed en populair

Wijnen - Regent, Johanniter of Cabernet Courtis; het zijn wijnsoorten in opkomst. Niet alleen de liefhebber koopt vaker een flesje van deze druivensoort bij de speciaalzaak, ook Sterrenrestaurants schenken graag de druivensap uit de Betuwe. Wijnmaker Diederik Beker (28) versloog recentelijk met zijn LingeWit Johanniter 134 concurrerende Johanniters uit Europa. Midden in een door appel- en kersenteelt omgeven gebied ligt zijn wijngaard van zes hectare, goed voor een jaarproductie van maximaal 20.000 flessen...

Lees bericht

Hutten-kok Smaakheld

Held van de Smaak – En de Brabantse Held van de Smaak 2012 is……. sterrenkok Ton Verhaar. De kok van de Veghelse cateraar Hutten Catering vertegenwoordigt de provincie Noord-Brabant bij de landelijke Held van de Smaak-verkiezing op 29 september in Amersfoort, Hoofdstad van de Smaak 2012. Het thema van de heldenverkiezing is 'Aardappelen'. Verhaar wordt door de jury geroemd om zijn oneindige kennis waarmee hij de duurzame streekproducten op het bord van vele consumenten...

Lees bericht

Unilever past strategie aan op mogelijke armoede in Europe

Industrie – Unilever gaat haar strategie aanpassen aan de te verwachten armoede in Europa. Deze mededeling heeft topman Jan Zijderveld van het concern gedaan in een gesprek met Financial Times Deutschland, waarvan nu.nl melding maakt. Hoewel zijn uitspraak vooral betrekking heeft op het nonfood assortiment van het levensmiddelenbedrijf, zal zijn uitspraak zeker ook betrekking hebben op het fooddeel van het assortiment. Zijderveld waarschuwt dat artikelen niet te duur mogen zijn...

Lees bericht

Recordaantal horeca-deelnemers bij 27e editie Proef-Eet

Horeca – De 27e editie van de culinaire driedaagse, Proef-Eet, die vrijdag 31 augustus begint in de binnenstad van Enschede heeft een recordaantal deelnemers. Maar liefst  42 horecabedrijven doen mee aan het event. Nieuwkomers zijn onder meer het Japanse restaurant Tao, New York Pizza, ijssalon Van der Poel, de Turkse cateraar Ablas, restaurant Juliana, Sorrentino en Petite Boeuff . Dit jaar wordt vooral ingezet op het aantrekken van meer Duitse gasten. Ruim driekwart van...

Lees bericht

Fastfoodbedrijven in Emmen willen minder frietwagens tijdens evenementen

Fastservice – Snackbars en restaurant die friet verkopen willen het aantal frietwagens in Emmen drastisch beperken tijdens evenementen. De hoeveelheid snackwagens tijdens  evenementen in het Emmer centrum is eigenaren van snackbars en restaurants een doorn in het oog. Anne Legendal van De Vlaamse Hap, meldt in het Dagblad van het Noorden, dat de tijdens De Gouden Pijl en C'est La Vie maar liefst zeven mobiele patatbakkers een vergunning hadden voor de...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid