McDonald’s onder vuur van marketeers

Marketing – McDonald’s ligt in de VS onder vuur van enkele gezaghebbende marketeers. Ze oordelen dat het Amerikaanse hamburgerconcern teveel dingen tegelijk wil zijn en hierdoor de consument in toenemende mate in verwarring raakt. McDonald’s zou volgens deskundigen zijn menuaanbod moeten vereenvoudigen en zijn bedrijfsvoering minder complex moeten maken. Dit is te lezen in de nieuwste uitgave van FoodClicks, die vandaag is verschenen. De kritiek is bijzonder, omdat juist...

Lees bericht

Primera stijgt derde kwartaal in omzet

Formulenieuws - De omzet van Primera is het afgelopen kwartaal met 5 procent gestegen. Dat heeft de gemaksformule vandaag bekend gemaakt. Wat het vooral goed deed waren de cadeaukaarten met een stijging van 76 procent. Ook de boeken stegen in omzet met 24 procent. Dit kwam vooral door een exclusieve trillercollectie en het boek ‘Vijftig tinten grijs’, dat een ongekende popularitreit geniet. De omzet van het assortiment agenda's en kalenders met 8 procent gestegen,...

Lees bericht

Wessanen Benelux stopt met GooodyFooods

Formulenieuws - Wessanen Benelux stopt met de GooodyFooods-formule en gaat zich voortaan richten op de Natuurwinkel. Natuurwinkel bestaat  al 20 jaar en werd onlangs gerestyled. Wessanen denkt door zich op een formule te richten slagvaardiger te kunnen opereren. In overleg met de GooodyFooods ondernemers wordt gekeken naar de toekomst van deze franchiseformule.Wessanen had al eerder laten weten te zullen kijken naar de GooodyFooods-formule. GooodyFooods werd vier jaar geleden opgericht. Bron:...

Lees bericht


Samenwerking Euroforum en @FoodClicks

Congres – Euroforum en @FoodClicks gaan samenwerken in de voorbereidingen naar het Foodservicecongres dat op 5 en 6 februari 2013 plaatsvindt bij restaurant Beau in Nijmegen. Diverse toonaangevende sprekers uit de buitenhuismarkt zullen op het congres acte de préséance geven, waar onder Coen Schelfhorst, adjunct directeur Horeca Efteling, Foodstep-oprichter Theo van Brussel en Teun Verheij, algemeen directeur Albron. Dagvoorzitter van het congres is Enrique Figee van FoodReflection. Het Foodservice Congres 2013 is het 1...

Lees bericht

Oprichter Subway in Nederland

Formulenieuws - Fred DeLuca, oprichter van de wereldwijd bekende sandwichformule, toerde een dagje door ons land en bezocht onder meer de vestiging in Wageningen. Omdat SUBWAY® Nederland een centrale functie vervult binnen Europa, met het hoofdkantoor in Amsterdam, was zijn komst meer dan een beleefdheidsbezoekje. Subway maakt in Nederland een sterke groei door. Onlangs berichtte Justin Goes in FoodClicks no. 4 (september) dat Subway wil groeien met 50 vestigingen per jaar. Momenteel...

Lees bericht

Kinderen willen het liefst ontbijten met patat voor de televisie

Onderzoek - Kinderen ontbijten het liefst voor de televisie met snacks,zoals patat en pizza. Dat blijkt uit het Ontbijtonderzoek dat het Nationaal Schoolontbijt heeft voorgelegd aan ruim 3000 basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8. Het Nationaal Schoolontbijt is gisteren voor de tiende keer van start gegaan. Dit keer op Paleis Soestdijk, waar 25 kinderen en 25 senioren met elkaar een gezond ontbijtje hadden. 500.000 kinderen verspreid over 2500 basisscholen, krijgen deze week een gezond ontbijtje op...

Lees bericht

Kinderen tikken eitje op school

Scholen - Het Nationaal Schoolontbijt is gestart. Deze week ontbijten een half miljoen kinderen een keer op school om te benadrukken hoe belangrijk een goed ontbijt voor kinderen is. Zo'n 2.500 basisscholen doen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Als start van de week ontbeten 25 leerlingen deze ochtend in Paleis Soestdijk. In de Stuczaal van het paleis aten ze een boterham, samen met 25 senioren en vertegenwoordigers van de Bake for Life en...

Lees bericht

Vijfde kookt avondmaal zelf

Onderzoek – Eén op de vijf volwassenen (19 procent) zwoegt nog boven de kookplaat als hij of zij thuiskomt van het werk. Gemiddeld een half uur, terwijl de maaltijd binnen 11 minuten naar binnen wordt geschrokt. Dit blijkt uit onderzoek van een bedrijf van kant-en-klaarmaatlijden onder 1.300 volwassenen. Als je 's avonds na een lange dag thuiskomt van het werk is het niet verwonderlijk dat je grote honger hebt. De meeste mensen werken...

Lees bericht

Duurzaamheid levert Unilever forse groei op

Industrie – Topman Paul Polman, CEO van Unilever, is opgehouden met de driemaandelijkse financiële rapportages voor aandeelhouders en zet volledig in op milieu- en sociale duurzaamheidsprestaties. “We werken voor de consument en als we dat goed doen, krijgt de aandeelhouder zijn beloning”. Polman deed zijn uitspraak tegen persbureau Reuter. In een vlijmscherp interview legt de topman uit waar het bij Unilever, maar ook andere grote internationale, organisaties om moet gaan;...

Lees bericht

Unilever en FrieslandCampina gaan meer samenwerken

Industrie - De samenwerking tussen Unilever en FrieslandCampina bereikt een nieuwe mijlpaal met de vandaag aangekondigde overeenkomst om hun gezamenlijke activiteiten verder uit te bouwen. Beide bedrijven hebben toegezegd hun krachten te bundelen op het gebied van ontwikkeling en innovatie en de promotie van duurzame productie, verpakking en logistiek. Het Joint Business Development Plan (JBDP) maakt deel uit van het ‘Partner to Win’-programma van Unilever om nauwer te gaan...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid