Mars test wikkel van aardappelzetmeel

Industrie - Mars test in Frankrijk, Duitsland en Nederland een wikkel van biobased materiaal in het retail- en consumentenkanaal. De nieuwe wikkel is gemaakt van aardappelzetmeel. Dit meldt Food Valley NL naar aanleiding van een voordracht van Innovatie Manger, Dennis van Eeten. De wikkel bestaat uit een zogenaamde tweede generatie bioplastic en is gemaakt van aardappelzetmeel dat in proceswater zit. Mars wilde namelijk liever een alternatief in plaats van gebruik...

Lees bericht

Foodstep verzelfstandigt units marktonderzoek en training

Organisatie – Foodstep, bureau voor onderzoek, advies & training, in Bennekom gaat de disciplines marktontwikkelingen en advies en training splitsen in twee zelfstandige bedrijven. De unit Advies en training gaat verder onder de naam Fan Factory! De Onderzoeksunit zal verder gaan onder de naam Foodstep Marktontwikkeling. Dit is vandaag bekend gemaakt door de directie van Foodstep. Het bedrijf is al 25 jaar actief in onderzoek, advies & training  in de wereld van eten, drinken &...

Lees bericht

HMSHost opent Bistrot Centraal

Verblijfshoreca – HMSHost heeft het trio verblijfshorecalocaties op Utrecht Centraal compleet. Op de verdieping in de hal van het station heeft de horecaexploitant naast Bar Centraal en ’t Koffiehuis nu ook Bistrot Centraal geopend. Een restaurant waar ambacht en vakmanschap centraal staat, zegt HMSHost International. Even de massa en de alledaagse hectiek van een druk station ontstijgen, dat kan nu meer dan ooit op Utrecht Centraal. Tenminste, dat vindt HMSHost. “Bar...

Lees bericht


Nieuw: versmarkt Beej Benders

Retail – Een nieuw initiatief van supermarktondernemer Geert Benders: Beej Benders. Deze versmarkt is een mix van een supermarkt en horeca en focust op verse producten. Geen tussenhandel, de producten die er worden aangeboden en worden bereid komen rechtstreeks van het land.Beej Benders moet volgend jaar openen. Beej Benders moet het podium zijn voor zelfstandig ondernemerschap binnen de voedselketen. Telers, koks en vakspecialisten krijgen er op de 2.000 vierkante meter verkoopvloeroppervlakte...

Lees bericht

Food Lab Competitie maakt Top 3 bekend

Verkiezing – De startups Fruitfunk, ORFI-Food en Seamore zijn als laatste in de race voor de Food Lap Competitie. Dat heeft de jury van de Ketchum Food Lab competitie, bestaande uit Albert Heijn, Food Valley NL, Het Financieel Dagblad, Rabobank en communicatiebureau Ketchum, bekend gemaakt. De winnaar wordt volgende week dinsdag bekend gemaakt. De bedrijven maken kans op de titel ‘Meest innovatieve food startup 2015’. Tijdens de bijenkomst dinsdag 15 december zullen zij...

Lees bericht

Omzet kantines en cateraars in de lift

Marktontwikkelingen – Bedrijfsrestaurants, schoolkantines, maar ook de pizzabezorgers, de afhaalchinees en de hapjesverstrekkers tijdens recepties en evenementen zien de omzet oplopen. In het derde kwartaal boekten ondernemers in deze branches een omzetstijging van ruim 7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zij scharen deze bedrijven onder de segmenten kantines en cateraars, die in de berekeningen van...

Lees bericht

Hema wil geen mini-supermarkt meer zijn

Warenhuizen – Hema verandert onder de leiding van de nieuwe directeur Tjeerd Jegen. Bij de voedingsmiddelen hoeft Hema niet meer een mini-supermarkt te zijn, zegt hij. Het warenhuis moet zich juist concentreren op gebruiks- en gemaksmomenten, zoals verjaardagen of lunch. De nieuwe Hema-directeur Tjeerd Jegen geeft zo’n 560 Nederlandse winkels een metamorfose, op basis van ervaringen met winkels in het buitenland. "Ik krijg van klanten nu vaak te horen dat het...

Lees bericht

Recordaantal Michelinsterren in Nederland

Uitreiking – Nederland gaat met  107 sterrenrestaurants het nieuwe jaar in. Een recordaantal. Maar liefst zeven restaurants kregen voor het eerst een Michelinster toegekend. De Groene lantaarn kreeg er als enige een tweede ster bij. “Dit wijst op de positieve evolutie die de Nederlandse gastronomie doormaakt, aldus Michael Ellis, Internationaal Directeur van de Michelin gids bij de uitreiking vanochtend in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Nieuwkomers met één ster zijn Het Roode...

Lees bericht

Chefs aan de slag met fermenteren van groenten

Event - Bonduelle Foodservice heeft voor de zesde keer een B-team event georganiseerd, dit keer in de keuken van Studio 100. Acht Nederlandse en Belgische chefs volgden de inspirerende demonstratie “Groenten fermenteren”. Fermentatiespecialist Christian Weij liet de chefs zien hoe je groenten functioneel kunt laten rotten en hiermee de mooiste smaken kunt creëren. Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek...

Lees bericht

Restaurant tegen verspilling Instock wil uitbreiden

Restaurant - Instock, het restaurant dat voedselverspilling op de kaart zet, wil uitbreiden. De initiatiefnemers achter het concept zoeken locaties in Den Haag, Utrecht of Rotterdam. Instock, een initiatief van vier werknemers van Albert Heijn, had aanvankelijk een tijdelijke locatie bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Sinds juni van dit jaar bestaat er een vaste restaurantlocatie aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam, een toko aan de Ferdinand Bolstraat en een foodtruck....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid