Catering wordt vooral operationeel benaderd’

Onderzoek - Catering wordt door een meerderheid van de organisaties nog altijd gezien als kostenpost, waarop verder kan worden bezuinigd. Deze ‘houding’ zorgt ervoor dat de insteek van het bedrijfsrestaurant vaak traditioneel is, single purpose en dus alleen om te lunchen. Dat terwijl medewerkers vanwege het flexwerken behoefte hebben aan multifunctionele ruimten. Het Nationaal Catering Onderzoek van onderzoeksbureau Foodstep en aanvullend onderzoek van consultant Rien de Koning en de Universiteit...

Lees bericht

Leden VOCC ondertekenen Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Catering - Recent heeft de  Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. Nu hebben ook alle 12 individuele leden aangesloten bij de VOCC, de Code ondertekend. Hiermee onderstrepen zij dat onwenselijke situaties rondom aanbestedingen voorkomen moeten worden door middel van goed marktgedrag van partijen in de keten (opdrachtgever, opdrachtnemer, werknemer (via de werknemersorganisaties) en tussenpersonen). De Code heeft tot doel de kwaliteit van de diensten alsmede de werkomstandigheden...

Lees bericht

Zes nieuwe vestigingen Ontbijtservice Beschuitje

Formulenieuws - Ontbijtservice Beschuitje opent op 1 december zes nieuwe vestigingen in Nederland. Dat heeft het bezorgconcept voor ontbijtjes laten weten. Sinds september dit jaar is het online platform met een drietal vestigingen ook in België actief. Ontbijtservice Beschuitje startte in 2000 op de Nederlandse markt. Het bedrijf verzorgt vanaf veertien locaties in Nederland ontbijtjes voor particulieren, bedrijven en kleinere hotels. Het bedrijf levert de ontbijtjes vanaf 20 euro per persoon, 7 dagen per...

Lees bericht


Horeca wil gelijkheid binnen deeleconomie

Deeleconomie – Gisteren presenteerde de koepelorganisatie HOTREC in het Haagse Hilton Hotel een 10-puntenplan. Daarmee geven de Europese belangenbehartigers van de horeca hun visie op de nieuwe deeleconomie. Kern van de boodschap: alle aanbieders die tegen betaling producten of diensten leveren horen aan dezelfde wet- en regelgeving te voldoen. Het tien puntenplan moet de consument en de ondernemers in de hotellerie, restaurants en andere belanghebbenden in de wereld van dienstverlening beschermen...

Lees bericht

Vrumona Official Supplier Ajax

Samenwerking - Ajax en Vrumona hebben overeenstemming bereikt over een suppliership voor de komende drie seizoenen. Naast het verwerven van reclame- en associatierechten zal Vrumona dranken gaan leveren voor consumptie op sportpark de Toekomst. De frisdrankfabrikant en –leverancier is onder meer bekend van eigen merken als SiSi, Sourcy en Royal Club. Tevens heeft het de licentie voor merken als Gatorade, Pepsi, Rivella en 7UP. Vrumona zal het suppliership bij Ajax...

Lees bericht

Omzet supers groeit in oktober met 1,7%

Supermarkten - De omzet van Nederlandse supermarkten bedroeg in oktober 2015 3,19 miljard euro. Dit is een stijging van 1,7% ten opzichte van oktober 2014. De gemiddelde omzet per kassabon steeg met 0,8% naar 21,79 euro. Het aantal uitgegeven kassabonnen steeg met 0,9%. Dit blijkt uit de maandelijkse supermarktkengetallen van GfK. De eerste tien maanden van 2015 bedroeg de Nederlandse supermarktomzet 28,30 miljard euro. Dit is een stijging van 1,0% ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Deze stijging komt bijna...

Lees bericht

AirDnD komt met 5-puntenplan in reactie op KHN

Horeca – In reactie op het 10-puntenplan van de horeca koepelorganisatie HOTREC publiceert AirDnD het 5-puntenplan. AirDnD.nl, een platform waarmee iedereen een huiskamerrestaurant kan zoeken, boeken, betalen en beoordelen, is van mening dat de nieuwe aanbieders binnen de nieuwe deeleconomie geen bedreiging, maar juist een aanvulling zijn. Rob Lagendijk, CEO AirDnD (voluit Air Drink ’n Dine, red.), begrijpt de kritiek niet die de gevestigde partijen hebben op nieuwe initiatieven zoals...

Lees bericht

Regus neemt exploitatie twee International Lounges NS over

Reizigers – Regus heeft per 1 november de exploitatie van de twee International Lounges op Amsterdam – en Rotterdam Centraal  overgenomen van de NS.  Dat heeft de internationale aanbieder van flexibele werkplekken bekend gemaakt. Later dit jaar zal Regus ook de exploitatie verzorgen van de bestaande NS International Lounge op Schiphol. De NS International Lounges bieden eerste klas reizigers de mogelijkheid te werken tijdens wachttijden. De lancering van de eerste Regus Express business...

Lees bericht

Vissoort op menukaart wordt vaak niet geserveerd

Buitenland – Een op de drie visgerechten in Belgische restaurants blijkt een andere vissoort te zijn dan op de menukaart staat aangegeven. Dat blijkt uit een dna-analyse van de universiteit in Leuven. In een bericht daarover in de Volkskrant blijkt dat na analyse van 280 gerechten in 217 restaurants, 42 bedrijfsrestaurants en 21 sushibars pangasius als kabeljauw, koolvis als heek en grootoogtonijn als blauwvistonijn wordt aangeboden. Het onderzoek door de universiteit is uitgevoerd in opdracht...

Lees bericht

Food Lab zoekt duurzame oplossingen in foodsector

Competitie – Vandaag start Food Lab 2015: een competitie voor innovatieve start-ups in de foodsector. Deze competitie is geïnitieerd door communicatiebureau Ketchum in samenwerking met Albert Heijn, Food Valley NL en Rabobank. Startups worden uitgedaagd om na te denken over innovatieve oplossingen voor de verduurzaming van de voedselketen en hierover in gesprek te gaan met deze grote spelers uit de sector op 15 december aanstaande. Ketchum ziet een sectorbrede behoefte aan innovatieve...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid