Deel formules NS Stations in 2017 over

Reizigersshops – Albert Heijn heeft te horen gekregen dat NS Stations tot 2017 de exploitaties van de AH to go blijft exploiteren, zoals het nu ook doet. Tot dat jaar is het uitbestedingstraject van het gemaksconcept nog niet aan de orde. Hoogstwaarschijnlijk geldt dat ook voor formules als HEMA en Rituals, waarover nog niets is gecommuniceerd. Alle NS-formules worden ondergebracht bij externe partijen, deze primeur meldde @FoodClicks recent. Alleen de formules Kiosk...

Lees bericht

Kleurrijke borrelkaas met paprika en peper

Industrie - Nederland kent vele kaassoorten, voor op brood of als borrelsnack. Van Beek Intercheese in Veenendaal heeft aan die laatste groep een soort toegevoegd: kaas met groene paprika en pittige rode peper. Het resultaat is een kleurrijke en feestelijke kaas, die vooral uniek is door de bijzondere samenstelling van melksoorten en de toevoeging van paprika en peper. Een maand zit de Ruscello Life nu in het assortiment en elke...

Lees bericht

Koffieformule Kaldi speelt in op Singles’ Day

Koffie - In China is het al járen hot and happening: Singles’ Day, schrijft koffiefomule Kaldi  in een bericht en daarom starten zij morgen eveneens met aanbiedingen op Singles’ Day. Singles’ Day is in China een nationale feestdag en ooit begonnen om te laten zien dat singles het net zo leuk kunnen hebben als stelletjes. De dag wordt elk jaar gevierd op 11 november, zoals in Nederland op die datum...

Lees bericht


Ontbijt in trek bij steeds meer kinderen

Ontbijt – Het ontbijt is in trek bij kinderen. Bijna 90 procent van de kinderen op de basisschool ontbijt elke dag; dat is 10 procent meer dan tien jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim duizend basisschoolleerlingen in opdracht van het Nationaal Schoolontbijt dat vandaag voor de dertiende keer van start gaat. Het vaakst (71 procent) wordt gekozen voor brood met zoet beleg. Fruit (8 procent) en groente (2 procent) zijn weinig populair. Dat schoolontbijt...

Lees bericht

@FoodClicks brengt gasttevredenheid in kaart in foodservicekanaal

Benchmark - @FoodClicks presenteert in samenwerking met Rien de Koning een nieuwe meting naar de ervaringen van gasten in de out-of-homemarkt. In december worden de resultaten in @FoodClicks bekend gemaakt. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Q&A Research & Consultancy. Is uw formule op koers? Heeft u gastwaarde centraal staan in uw missie van uw bedrijf? En meet u dan de klantwaarde, door bijvoorbeeld een net promotor score? En weet...

Lees bericht

FNV fopt met Foodsy

Campagne - Foodsy, het Amsterdamse restaurant zonder personeel, bestaat helemaal niet. FNV Horeca heeft het concept verzonnen om aan te tonen dat horeca-personeel ‘onmisbaar’ is. “Veel vakmensen die de horeca werken, raken gefrustreerd omdat het werk zo slecht betaalt. Zij zoeken uiteindelijk toch maar een vaste baan buiten de horeca. Deze rampzalige leegloop moet zo snel mogelijk stoppen”, aldus Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca, tegen de Telegraaf. Drie dagen Eind...

Lees bericht

Catering wordt vooral operationeel benaderd’

Onderzoek - Catering wordt door een meerderheid van de organisaties nog altijd gezien als kostenpost, waarop verder kan worden bezuinigd. Deze ‘houding’ zorgt ervoor dat de insteek van het bedrijfsrestaurant vaak traditioneel is, single purpose en dus alleen om te lunchen. Dat terwijl medewerkers vanwege het flexwerken behoefte hebben aan multifunctionele ruimten. Het Nationaal Catering Onderzoek van onderzoeksbureau Foodstep en aanvullend onderzoek van consultant Rien de Koning en de Universiteit...

Lees bericht

Leden VOCC ondertekenen Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Catering - Recent heeft de  Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. Nu hebben ook alle 12 individuele leden aangesloten bij de VOCC, de Code ondertekend. Hiermee onderstrepen zij dat onwenselijke situaties rondom aanbestedingen voorkomen moeten worden door middel van goed marktgedrag van partijen in de keten (opdrachtgever, opdrachtnemer, werknemer (via de werknemersorganisaties) en tussenpersonen). De Code heeft tot doel de kwaliteit van de diensten alsmede de werkomstandigheden...

Lees bericht

Zes nieuwe vestigingen Ontbijtservice Beschuitje

Formulenieuws - Ontbijtservice Beschuitje opent op 1 december zes nieuwe vestigingen in Nederland. Dat heeft het bezorgconcept voor ontbijtjes laten weten. Sinds september dit jaar is het online platform met een drietal vestigingen ook in België actief. Ontbijtservice Beschuitje startte in 2000 op de Nederlandse markt. Het bedrijf verzorgt vanaf veertien locaties in Nederland ontbijtjes voor particulieren, bedrijven en kleinere hotels. Het bedrijf levert de ontbijtjes vanaf 20 euro per persoon, 7 dagen per...

Lees bericht

Horeca wil gelijkheid binnen deeleconomie

Deeleconomie – Gisteren presenteerde de koepelorganisatie HOTREC in het Haagse Hilton Hotel een 10-puntenplan. Daarmee geven de Europese belangenbehartigers van de horeca hun visie op de nieuwe deeleconomie. Kern van de boodschap: alle aanbieders die tegen betaling producten of diensten leveren horen aan dezelfde wet- en regelgeving te voldoen. Het tien puntenplan moet de consument en de ondernemers in de hotellerie, restaurants en andere belanghebbenden in de wereld van dienstverlening beschermen...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid