Bidvest Deli XL gaat met Foodyard on tour
Groothandel - Vanaf oktober gaat Bidvest Deli XL ‘on tour’ met Foodyard. Met een foodtruck brengt de horecagroothandel inspiratie naar de horecaondernemers toe onder de naam: Foodyard on Tour. Bidvest Deli XL introduceerde de spin-off Foodyard in 2013. Met de on tour-variant kan de groothandel ondernemers, maar ook professionele keukenbrigades en gastheren –en dames de nieuwste informatie en trends letterlijk aan te reiken. De komende weken wordt er al proefgereden, vanaf...
Lees bericht‘Broodje On the move’ nieuwe vakwedstrijd Horecava
Vakwestrijden- Op de Horecava komt een nieuwe vakwedstrijd: het Lekkerste Broodje van Nederland ‘On the move’. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en werknemers werkzaam bij ‘on the move’ eetgelegenheden, zoals trein-, bus, tankstations, vliegvelden en high traffic locaties. Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert de wedstrijden op de Horecava in samenwerking met SVO vakopleiding food en Koninklijke Horeca Nederland. Tijdens de Horecava 2016 worden dat er nu...
Lees berichtCocio chocolademelk opent pop-upstore in Amsterdam
Pop-upstore - Cocio chocolademelk start in de Amsterdamse Kalverstraat een pop-upstore. Iedereen wordt aangespoord om chocolademelk te schudden voor gebruik vandaar dat het Arla-merk op zoek gaat naar de meest creatieve shakers van Nederland. “Cocio Classic is een chocolademelk met slechts 3 natuurlijke ingrediënten en dus zonder kunstmatige toevoegingen zoals stabilisatoren. Daarom moet je het wel even goed shaken”, zegt Paul Hilhorst, Marketing Manager Cocio van Arla Foods. “Om dat...
Lees berichtNieuw restaurant In de Doelen combineert dagmomenten
Horeca – Het recent verbouwde Rotterdamse In de Doelen combineert koffie, diner, lunch en gezelligheidsdrankje in één ruimte met verschillende sferen. Het nieuwe café restaurant is na anderhalf jaar verbouwen daarom voortaan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open. In het nieuwe café restaurant van Rotterdams concertgebouw de Doelen is De Harmonie chefkok Marco Somer verantwoordelijk voor de kaart. Aangezien hij niet dagelijks in de keuken van In de...
Lees berichtGezonde maaltijd binnen handbereik voor werknemers Schiphol
Maaltijdenconcept – Een warme en gezonde maaltijd na een lange dag werken: het is voor veel werknemers van op Schiphol Centrum voortaan zo geregeld. De Amsterdamse eetwinkel Bilder & De Clercq start met het innovatieve foodconcept ‘The Wall’, een interactieve boodschappenmuur, in de kantoorgebouwen WTC Schiphol Airport, The Base en het hoofdkantoor van Schiphol Group zelf. Werknemers kunnen via ‘the Wall’ of online via hun smartphone een gerecht uitkiezen en krijgen de...
Lees berichtMaaltijdenbox biedt inspiratie, maar heeft ook een prijs
Maaltijdenconcept – Eten in een box, thuisbezorgd: het is immens popualir. Iedere zichzelf respecterende retailer stapt dan ook in deze markt. Maar voor de consument heeft deze manier van 'boodschappen doen' een prijs. De aanbieders van foodboxen spelen in op een trend van gezondheid en gemak, stelt Dirk Mulder, sectormanager Food & Retail van ING. “Zo’n box biedt inspiratie. Het wordt je makkelijk gemaakt. Je hoeft ook niet meer zelf de...
Lees berichtInschrijving Horecava Innovation Award gestart
Horecava - Bedrijven die hun innovatief product, concept of dienst voor de foodservice branche op de kaart willen zetten, kunnen zich weer aanmelden voor de Horecava Innovation Award 2016. De award wordt uitgereikt op de Horecava, die plaatsvindt van 11 tot en met 14 januari 2016 in RAI Amsterdam. Voor de zestiende maal op rij organiseert de Horecava de innovatieverkiezing, die openstaat voor álle bedrijven en niet alleen voor Horecava-exposanten. Geïnteresseerden vinden de...
Lees berichtNieuwe Frietmachine als inzet universiteitstrijd
Vending – Niet de Technische Universiteit in Delft, maar de Wageningse Universiteit is de mede-ontwikkelaar van de nieuwste versie van de Frietmachine. De vendingmachine voor het bakken van patat werd vandaag daarom door de bestuursvoorzitter Louise Fresco in het Restaurant van de Toekomst van de Wageningse Universiteit in gebruik genomen. Friet vanuit een machine is niet nieuw en al door diverse partijen geprobeerd. Recent nog werd een test in België bij...
Lees berichtV2C Dutch Dry Gin wint prestigieuze award
Award – V2C Dutch Dry Gin wint op “The International Wine and Spirit Competition 2015 in Londen” een zilveren award gewonnen voor hun Orange Dutch Dry Gin. De IWSC wordt gezien als de meest prestigieuze competitie voor distillaten van de wereld. V2C Dutch Dry Gin is opgericht door vier vrienden met een passie voor eten en drinken. Ad, Jorgo, Laurens en Fernand hebben in een artisanale, onafhankelijke distilleerderij “Anno 1857”, op...
Lees berichtDe Ruijter opent boterhammen-restaurant
Actie - Vrijdag 4 september opent Koninklijke De Ruijter het allereerste boterhammenrestaurant van Nederland. In De 9 Straatjes in Amsterdam wordt restaurant De Struisvogel tijdelijk omgetoverd tot een sfeervol ontbijt- en lunchrestaurant. In het restaurant staat het beleggen van bijzondere boterhammen en broodjes centraal. Mensen krijgen er alle ruimte om hun fantasie de vrije loop te laten met de producten van De Ruijter. Aanleiding voor de opening van Het Boterhammen Restaurant is...
Lees bericht