Wijn wordt vaker in buitenland gekocht

Wijnverkoop – Steeds vaker wordt wijn gekocht in het buitenland. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) wijdt deze ontwikkeling onder andere aan het accijnsbeleid van de overheid. Uit cijfers van KVNW blijkt dat de wijnimport in Nederland over het jaar 2014 met 1% is gedaald. De totale import van wijn daalde in 2013 al en zet ook in 2014 door. De daling in 2014 is wel minder dan in 2013. De KVNW wijdt deze ontwikkeling onder...

Lees bericht

Monissen nieuwe voorzitter Ik Kies Bewust

Benoeming – Stichting Ik Kies Bewust heeft tijdens de laatste bestuursvergadering, eind maart, een nieuwe voorzitter benoemd. Diana Monissen neemt de rol over van Clémence Ross, die in het najaar van 2014 is afgestreden. In de tussenliggende tijd heeft Teun Verheij (Albron) het voorzitterschap tijdelijk waargenomen. Die  draagt de komende maanden zijn taak over aan de nieuwe voorzitter. Diana Monissen heeft een brede achtergrond in de gezondheids- en zorgsector. Ze is...

Lees bericht

TV-kok Mathijs Vrieze opent aspergeseizoen

Horeca - In Museum De Locht in Melderslo (L) is het nationale aspergeseizoen 2015 officieel geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van tv-kok Mathijs Vrieze, die door Dubbel A bij deze gelegenheid benoemd werd tot aspergeambassadeur 2015. De opening van het aspergeseizoen werd symbolisch gedaan met een eerste steek verricht op het aspergeveld van Museum De Locht, waar tevens het nationale aspergepaviljoen is gehuisvest. De opening werd afgesloten met een walking dinner, waarbij...

Lees bericht


SVO past opleidingen aan op veranderde markt

Opleidingen – SVO heeft in haar Trendmonitor 2015 een verscherpte visie op de arbeidsmarkt gepresenteerd. Inmiddels zijn de vakopleidingen binnen food  aangepast op de wijzigingen op de werkvloer als gevolg van de veranderingen in de markt. Voor de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige vakopleidingen is het essentieel om te weten wat er speelt op de werkvloer. Om die reden heeft het opleidingsinstituut de afgelopen twee jaar onderzoek gedaan wat noodzakelijk is om de...

Lees bericht

Megalunch tegen voedselverspilling in Rotterdam

Voedselverspilling  - Op 14 juni 2015 strijkt Damn Food Waste neer op de Binnenrotte tegenover de Markthal in Rotterdam. Met een gratis megalunch voor ongeveer 5000 mensen, gemaakt van groenten die anders zouden zijn weggegooid, roept de organisatie op tot actie tegen voedselverspilling. Het voeden van 9 miljard mensen in 2050 is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. En dat terwijl wereldwijd meer dan een derde van al het geproduceerde voedsel wordt verspild....

Lees bericht

Friese zorg duurzaam en gezond aan tafel

Zorg - Diverzio, stichting voor gezond en duurzaam eten en drinken voor instellingen, en de Antonius Zorggroep starten vanaf dit voorjaar met ‘Duurzaam en gezond aan tafel’. Dit unieke samenwerkingstraject moet leiden tot een verhoogde maaltijdkwaliteit en beleving binnen zorginstellingen, een stimulans vormen voor duurzame inkoop en regionale samenwerking én een bijdrage leveren aan een gezonder eet- en drinkpatroon. Mede door een financiële bijdrage van Stichting De Friesland gaat...

Lees bericht

Ladage opent The World in Rotterdam

Horeca – The World, Rotterdams grootste restaurant, is gisteravond open gegaan. Dit nieuwe restaurantconcept, wat geleid wordt door Wesley Ladage, is gevestigd in Delftse Poort, direct naast het Centraal Station. The World is een samenwerking van het Oosterse restaurant Asian Glories, het Italiaanse restaurant O’Pazzo en Ladage. In restaurant telt 520 zitplaatsen. Het concept richt zich niet alleen op de kantoormedewerkers in de Delftse Poort met ontbijt, lunch en diner, maar...

Lees bericht

KHN bezorgd over ‘torenhoge commissies’ bestelsites

Bezorging – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is verontrust over de almaar stijgende commissies die (bezorg)restaurants moeten afdragen aan eten-bestelsites zoals Just-Eat en Thuisbezorgd.nl. “De afhankelijkheid van deze partijen is groot.” Thuisbezorgd.nl en Just-Eat bundelen het aanbod van naar eigen zeggen ruim vijfduizend en meer dan drieduizend bezorgrestaurants in Nederland. Veel klanten bestellen standaard via deze sites bij hun vaste, lokale maaltijdenleverancier, die daardoor steeds commissie moet afdragen. Zo...

Lees bericht

Nederlandse hotels vragen om actie van ACM

Hotellerie – Nederlandse hotels willen minder contractuele eisen krijgen opgelegd door boekingsites. De hoteliers roepen onder aanvoering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de ACM op om actie te ondernemen. De hotels en KHN worden gesterkt door een uitspraak van de Duitse kartelwaakhond. Die oordeelde dat Booking.com in Duitsland niet langer de laagste prijs- en gunstige boekingsvoorwaarden mag opeisen bij de hoteliers. Hierdoor zal meer marktwerking ontstaan en komt er voor...

Lees bericht

Nederland prominent aanwezig op World Expo

Expo – Nederland is prominent aanwezig op de World Expo 2015 in Milaan. De expositie, die van 1 mei tot en met 31 oktober 2015 loopt, heeft dit keer als thema ‘Voedsel voor de planeet, energie voor het leven’. De expositie wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en trekt miljoenen bezoekers. Nederland is één van de 144 deelnemende landen. Het Nederlandse bedrijfsleven presenteert zich in een vrolijk, kermisachtig paviljoen met het thema Share Grow Live....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid