Deelnemers Duurzaam Gezond verminderen verspilling met de helft

Congres - Duurzaam Gezond - een Duits-Nederlands project in de regio Arnhem en Nijmegen om verspilling van voedsel te verminderen – heeft bij de deelnemende zorginstellingen geleid dat de voedselverspilling tot bijna de helft is gereduceerd. Op woensdag 28 januari a.s. vindt van 13.30 uur tot 16.30 uur in de Tuinzaal van Radboudumc het seminar ‘Slimmer eten en drinken in de zorg’ plaats, dat het einde markeert van het succesvolle project. Tijdens het...

Lees bericht

Studenten tonen op Food Experience hun innovaties

Opleiding - Maar liefst 90 vierdejaarsstudenten van de opleidingen Food Design & Innovation en Voedingsmiddelentechnologie van HAS Hogeschool presenteren op 3 februari 2015 tijdens de Food Experience hun eindwerk in de vorm van originele en innovatieve concepten. Aan het eind van de dag worden de FoodManShip Awards uitgereikt. De 7e editie van het food-evenement richt zich op de trends in de food-wereld, zoals voedselverspilling, het gebruik van nieuwe ingrediënten en procesoptimalisatie versus ambacht....

Lees bericht

EditieNL kritiseert snoepautomaten in ziekenhuizen

Zoetwaren - Ziekenhuizen krijgen kritiek vanwege de aanwezigheid van snoepautomaten. Gezondheidsdeskundigen vinden dat ongezonde snacks niet passen in een omgeving waar gezondheid centraal staat. Dat meldt EditieNL. Uit een enquête van Editie NL onder de Nederlandse ziekenhuizen blijkt dat 82 procent van de ziekenhuizen snoepautomaten heeft staan. Het Voedingscentrum noemt die snoepautomaten vol zoetwaren 'ongepast'. een belangrijke reden waarom de automaten er staan is volgens EditieNL het feit dat ziekenhuizen...

Lees bericht


Vitam reduceert mono-verpakkingen met 53%

Catering - Cateraar Vitam heeft het aantal ingekochte mono-verpakkingen in 2014 met 53 procent gereduceerd ten opzichte van vorig jaar. Een vooruitstrevend resultaat binnen de campagne ‘Say no to mono’ waarmee VITAM een significante bijdrage levert aan de reductie van verpakkingsmateriaal. Met name in boterhamartikelen (jam, pindakaas, hagelslag, honing etc.) en kaas- en vleeswaren is Vitam in staat gebleken het verpakkingsmateriaal sterk te reduceren. Boterhamartikelen worden in bulkverpakking ingekocht en gepresenteerd in...

Lees bericht

Café De Lamp in Opheusden wint Gouden Horecazaak

Verkiezing – Café De Lamp in Opheusden heeft het Gouden Fust gewonnen en mag zich de Gouden Horecazaak 2014 noemen. De verkiezing van de beste horecazaak van Nederland maakt deel uit van het Goed Getapt programma van Heineken Nederland. De jury beloonde Café De Lamp om zijn uitmuntende gastheerschap, service en de kwaliteit van het vers getapte bier. Het Zilveren Fust werd gewonnen door Café Sportzicht in Aalsmeer en Café Hogeboom in...

Lees bericht

Michiel Herkemij vertrekt bij Vion Food

Industrie - Michiel Herkemij kondigt per direct zijn vertrek aan als CEO van vleesproducent Vion Food. Herkemij en de Raad van Commissarissen van Vion Food hebben in onderling overleg vastgesteld dat het na een aantal ingrijpende maatregelen die onder Herkemij zijn doorgevoerd, tijd is voor ander leiderschap in de onderneming. Eerder dit jaar liet de CEO al weten "geen vleesman"  te zijn. Als man van buiten was Herkemij echter in...

Lees bericht

Stichting Neos en Holland Food Service gaan samenwerken

Foodservice - Stichting Neos heeft gekozen voor Holland Food Service als totaalleverancier en samenwerkingspartner voor het eten en drinken. Stichting Neos is actief in de regio Eindhoven en stelt zich tot doel om de (sociaal) kwetsbare burgers in de samenleving een nieuw perspectief te bieden. Vanaf 1 maart 2015 start Holland Food Service met het leveren van een totaalpakket aan versproducten, convenience maaltijdcomponenten, diepvriesartikelen en DKW producten. Er werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten...

Lees bericht

Versfilter Melkunie gaat melkverspilling tegen

Industrie – Het was niet zomaar een bijeenkomst. Alle belangrijke media waren aanwezig toen staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken de machine in gebruik stelde voor een nieuwe generatie verse melk van Melkunie. Met ruim 70 miljoen liter melk die jaarlijks door de gootsteen stroomt, moet een langere houdbaarheid van zeven dagen die verspilling van dagverse melk tegengaan. Dankzij een innovatief verwerkingsproces met Versfilter™ is Melkunie (Arla) er in geslaagd melk uit een...

Lees bericht

Souprise-project gestart bij Voedselbanken

Voedselbanken - Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in Amsterdam de eerste kop ‘Souprise’ in ontvangst genomen. Hiermee heeft zij het startsein voor de productie van gezonde en voedzame maaltijdsoepen op basis van retourstromen voedsel, een primeur in Europa. Het project ‘Souprise’, een initiatief van Voedselbanken Nederland en restaurant Soupalicious, gaat de strijd aan tegen voedselverspilling en armoede. Het is de bedoeling dat binnen drie jaar elke klant...

Lees bericht

Lekkerland brengt plug-and-play concept voor cadeaukaarten

Gemak – Groothandel Lekkerland, partner voor alle on-the-go winkelformules, biedt sinds kort een plug-and-play oplossing voor ondernemers om cadeaukaarten te verkopen zonder kassakoppeling. Bij met name zelfstandige winkeliers in de tabak- en gemaksbranche of met een kiosk ontbreekt het vaak aan de technische mogelijkheden om het kassasysteem te koppelen aan de verkoop van cadeaukaarten. Het plug-and-play concept van Lekkerland met een uitgebreid assortiment kaarten, een terminal en een handscanner moet hiervoor...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid