DE gaat met Koffiemeester-programma ondernemers ondersteunen

Industrie –Met 20 Gouden Tips uit het Koffiemeester-programma wil Douwe Egberts Professional horecaondernemers helpen aan meer omzet. Na de Perfect Serve van de koffiebrander is het nu tijd voor de Perfect Hospitality. Tijdens de Horecava presenteert het bedrijf een kwaliteitsprogramma waarbij horecaondernemers meer rendement uit hun koffie en thee kunnen halen. Met het Koffiemeester Programma wordt de gastvrijheid en de koffie- en theebeleving verhoogd en zijn horeca-ondernemers op de hoogte van...

Lees bericht

Paul van Gurp wint met Colmschater Burger

Fastservice _ Mark van Gurp van Paul van Gurp Fastservice in Deventer heeft de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger categorie Fastest gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. De jury was lovend over ‘De Colmschater Burger’. Juryvoorzitter Hans van Dijk van SVO vakopleiding food: “Deze hamburger voldeed het best aan de opdracht. De hamburger werd snel opgediend en voldeed aan alle smaaktonen die bij een goede hamburger horen. Wat de jury betreft een uitstekend...

Lees bericht

Broodje Hollands Gemekkerrr wint bij catering

Verkiezing - Jeffrey Reijnen van Hutten Catering in Veghel heeft op de Horecava met zijn creatie ‘Hollands Gemekkerrr’ de vakwedstrijd Lekkerste Broodje categorie Catering 2015 gewonnen. Het product werd gewaardeerd door de uitstekende smaak en de fraaie presentatie.  Annemarie Renee van De Schelp in Roelofarendsveen en Erwin Hendriks van Noord Holland Catering in Oosthuizen werden respectievelijk nummer 2 en 3. Juryvoorzitter Dirk Beljaarts (KHN) gaf aan dat het besluit van de jury unaniem...

Lees bericht


Nieuwe branchevereniging voor sauna- en wellnessbedrijven opgericht

Leisure – Vandaag is de kick-off van een nieuwe branchevereniging voor de sauna- en wellnessbranche. Het voormalig bestuur van Sauna & Wellness Nederland heeft samen met een groot deel van haar leden besloten om te komen tot deze nieuwe vereniging. De Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness bedrijven (VNSWB) is opgericht om de belangen te behartigen van alle bedrijven in deze branche. De VNSWB gaat zich onder andere inzetten voor werkbare wet-...

Lees bericht

Geen rokershok, maar een niet-rokersplaats

Creatief –Koffiehuis 't Soesje in Den Haag heeft een niet alledaagse oplossing bedacht. In plaats van een rokershok in te richten, liet het bedrijf een eigen plek voor niet rokers bouwen. Het bemoederlijke gedrag van de overheid is eigenaresse Brigitte van der Kleij inmiddels zat. Veel van haar klanten komen bij haar voor een kopje koffie, een krantje en een sigaret. Nadat zij in het kader van de nieuwe wetgeving...

Lees bericht

Food Connect introduceert Maaltijdenautomaat

Industrie – Food Connect Maaltijdenservice heeft op de vakbeurs Facilitair in Den Bosch een maaltijdenautomaat gepresenteerd. De automaat levert negen seizoensgebonden maaltijden die in overleg met de klant worden samengesteld. Het verstrekken van maaltijden aan personeelsleden is voor sommige bedrijven een probleem. Veelal zijn het bedrijven met te weinig personeelsleden voor een bedrijfscateraar of bedrijven zonder keuken hebben. Om toch bij overwerk of als dienstverlening aan het personeel maaltijden te kunnen...

Lees bericht

Amsterdam gaat foodtrucks toestaan

Foodtrucks - Amsterdam gaat als experiment ondernemers met foodtrucks meer de ruimte geven. De proef duurt twee jaar, laat nu.nl in een bericht weten. Strenge regelgeving maakte het voorheen enkel mogelijk  om eten met een zeer korte bereidingstijd te verkopen. Die regelgeving wordt nu verruimd. Het experiment komt voort uit een initiatiefvoorstel van PvdA en Groenlinks, genaamd ‘Lekker eten op de Amsterdamse straten’.  Per stadsdeel worden locaties aangewezen die...

Lees bericht

Albron wil betere positie in leisuremarkt

Personen - Albron wil haar positie in de leisuremarkt uitbouwen. Hiervoor heeft de cateraar Rachel Camps (40 jaar) aangesteld als commercieel manager. Camps heeft meer dan 15 jaar ervaring in de leisure industrie en was voorheen onder andere verantwoordelijk voor de marketing en sales van Theater & Congres Orpheus, Floriade 2012, de Efteling en Disneyland Parijs. Albron Leisure is al verantwoordelijk voor de catering op Paleis Het Loo en Paleis Soestdijk, maar wil de...

Lees bericht

Positivisme over buitensconsumptie

Onderzoek - De totale foodconsumptie bedroeg in 2014 ruim 56,6 miljard euro. Dat is 0,1 procent minder dan in 2013. De drie buitenshuiskanalen samen daalden 0,5 procent in omzet, maar de horeca groeide met 1 procent. Dit blijkt uit de jaarlijkse onderzoeks ‘De strijd rond het maagaandeel’ van het Foodservice Instituut (FSIN). De sector ‘gemak’ daalde 1,2 procent en dat was vooral te wijten aan de forse teruggang van de foodomzet bij tankstations (-5 procent). Ook de...

Lees bericht

Innovatie en klantgerichtheid drijvers groei

Onderzoek - “Uit de berekeningen van het FSIN blijkt dat 38 procent van de bedrijven in de buitenshuisconsumptie in 2014 weer een duidelijke groei heeft laten zien,” zo vertelt FSIN-directeur Jan-Willem Grievink. “Dat is het hoogste percentage in zes jaar tijd. De succesvolle bedrijven verwachten ook in 2015 verder te groeien.” Innovatie (bedrijven die zijn blijven investeren) en klantgerichtheid zijn volgens Grievink de belangrijkste drijvers. “Vaak hebben ze ook goedkopere instapmenu’s en...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid