DE Blenders 1753 niet tevreden met omzetdaling out of home

Industrie - DE Blenders 1753 heeft het afgelopen kwartaal minder koffie en thee verkocht, vooral binnen de horeca en bedrijven is de verkoop gedaald. DE is tevreden over de omzet in totaal West-Europa, maar niet met het onderdeel out of home. De omzet daalde daar met 1,3 procent. Volgens Michiel Herkemij komt dit doordat klanten steeds vaker kiezen voor goedkopere oploskoffiemachines. De omzetstijging in West-Europa is vooral te danken aan een doorgevoerde ...

Lees bericht

{if '1' == '3'}

Raad voor Veiligheid onderzoekt salmonella-besmetting in zalm

Besmetting - De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar de salmonella-uitbraak die is veroorzaakt door zalm. Dat heeft de raad bekendgemaakt. De omvang en het verloop van de besmetting zijn aanleiding voor het onderzoek. Ook wordt nagegaan hoe het betrokken visverwerkingsbedrijf, Foppen, als onderdeel van de keten van voedselproductie met het risico van salmonellabesmetting is omgegaan. Door de zalmbesmetting werden bijna 1000 Nederlanders ziek. Drie mensen zijn er vermoedelijk...

Lees bericht

{if '2' == '3'}

Starbucks wil met drive-in koffiemerk boost geven in Duitsland

Koffie - Starbucks wil in Duitsland de slappe verkoop een boost geven met een drive-in koffiezaak en enkele nieuwe vestigingen op treinstations. Dat meldde de topvrouw Michelle Gass van het Amerikaanse koffiemerk Starbucks en verantwoordelijk voor Europa en Noord-Afrika afgelopen zaterdag in de krant Welt am Sonntag. Starbucks lijdt momenteel verlies in Duitsland en de opening van nieuwe vestigingen verloopt stroef. Het tij moet worden gekeerd door nieuwe vestigingen op...

Lees bericht

{if '3' == '3'}

Albron en Breed gastheer bij duurzaamheidsontbijt

Catering – Morgen zijn Breed en Albron gastheren in een serie duurzame ontbijten voor ondernemers. De ontbijttafel bij Breed staat klaar voor ondernemers die verder willen met duurzame innovatie. Het menu bestaat naast een duurzaam ontbijt uit een inspirerende lezing en presentaties over het thema voeding en arbeidsparticipatie. De serie duurzame ontbijten bestaat uit 8 ontbijten bij bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Zij belichten vanuit verschillende invalshoeken actuele thema’s die in het...

Lees bericht

{if '4' == '3'}

Mars lanceert app en maakt status duurzaamheid openbaar

Industrie - Mars heeft een Facebook-app gelanceerd om het duurzaamheidsbeleid van de fabrikant te delen met het grote publiek. Mars is met de app, volgens ingewijden, het eerste internationale bedrijf dat een rapport over maatschappelijk verantwoord ondernemen op Facebook openbaar maakt. Mars toont zich met deze ontwikkelingen een voorloper in de markt. Vorige week liet Hershey’s, één van de bekendste chocoladeproducenten van de Verenigde Staten,  weten dat 100 procent van...

Lees bericht

{if '5' == '3'}

SAB Catering start schoolconcept Graduate

Schoolcatering - SAB Catering is van start gegaan met het cateringconcept Graduate voor scholen. De cateraar maakt daar in de eigen digitale uitgave SAB Nieuws melding van. SAB Catering is met het concept gestart vanuit het beginsel ‘als je goed eet, presteer je beter' en wil de studenten aantrekkelijke en gezonde maaltijden en snacks aanbieden. Graduate gaat verder dan alleen schoolkantines exploiteren, aldus de toelichting. ‘We investeren in eigentijdse vormgeving...

Lees bericht

{if '6' == '3'}

Wereldprimeur: Hans Steenbergen eet eerste stukje merenque uit 3D-foodprinter

Wereldprimeur – Horecaspecialist Hans Steenbergen heeft vandaag op de Food Inspiration Days in Eindhoven het eerste stuk merenque gegeten uit de 3D-foodprinter. De foodprinter is in de uitgave van FoodClicks no. 3 uitvoerig belicht, alleen was er tot op heden nog niemand die een stukje merenque uit de printer had geproefd. Steenbergen viel de beurt dit als eerste te doen. De komende jaren zullen de driedimentionale foodprinters een grote ontwikkeling doormaken. Foodprinters...

Lees bericht

{if '7' == '3'}

Too Good To Waste wil weggegooide producten nieuwe bestemming geven

Initiatief - Too Good To Waste is een initiatief van drie vrouwen die de dagelijkse hoeveelheid fruit en groente die door supermarkten wordt weggegooid een nieuwe bestemming wil geven. In het Financieel Dagblad wordt het initiatief toegelicht door een van de medeoprichters Chantal Engelen, nu nog werkzaam voor Dr. Oetker. Too Good To Waste wil met supermarkten om tafel zitten om de groente en fruit te verwerken, die anders wordt...

Lees bericht

{if '8' == '3'}

Winnaars Fastservice Kanjers en Beste Begeleider 2012 bekend

Verkiezing - Bijna vijfhonderd fastservicemedewerkers ontvingen vandaag hun diploma tijdens een feestelijk evenement van SVO Fastserviceopleidingen in Bunnik. Gelijktijdig werden ook de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing van Fastservice Kanjer en de Beste Praktijkbegeleider Fastservice 2012. Bij de Fastservice Kanjer zijn er dit jaar zijn er voor het eerst drie winnaars, één per mbo-niveau: Sarojini Kanagaratnam, McDonald’s Breda Woonboulevard in de categorie mbo-opleiding Medewerker Fastservice (niveau 2) ; Nick Voerman, McDonald...

Lees bericht

Hoogleraar sojasaus

Onderwijs - De Japanse sauzenfabrikant Kikkoman wil binnenkort in Leiden een hoogleraar begroeten in de sojasaus. Het is nog niet duidelijk wie dat gaat worden en wanneer dit bekend wordt gemaakt. Kikkoman wil met het instellen van een leerstoel graag de culturele en wetenschappelijke banden tussen Nederland en Japan dichter bij elkaar brengen. De hoogleraar wordt aangesteld vanwege het 15-jarige bestaan van de sojasaus. Voor Leiden is gekozen, omdat daar...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid