Groep zorginstellingen realiseert 10 tot 40% reductie voedselverspilling

Zorg - Een groep van vijftien zorginstellingen in het Rijnmondgebied en Goeree-Overflakkee heeft met succes voedselverspilling aangepakt. In een paar maanden tijd wisten een aantal van deze zorgorganisaties 10% tot 40% minder weg te gooien. De resultaten werden gerealiseerd na een Masterclass-serie ‘Zorg met Smaak’, die begeleid werd door Diverzio en georganiseerd samen met DCMR Milieudienst Rijnmond. . De zorginstellingen zijn bezig met een plan om de verspilling verder te verminderen. Onderzoek en...

Lees bericht

Daily Fresh Food en Benders Vershuys gaan samenwerken

Zorg - Daily Fresh Food en Benders Vershuys gaan vanaf 1 januari 2015 samenwerken. Het assortiment op Vershuys.com wordt uitgebreid met de verse en gezonde sous-vide bereide maaltijden van Daily Fresh Food. Gezamenlijk willen zij de groeiende groep ouderen met een zorgbehoefte en mensen met een beperking die langer thuis blijven wonen voorzien van alle dagelijkse benodigdheden. Vershuys.com is de grootste online versmarkt van het zuiden en heeft veel ervaring...

Lees bericht

D.E. bekroond voor duurzaamheid

Industrie - D.E. Professional is onlangs beloond met de gouden status binnen het FIRA Platform. Hiermee is het bedrijf bekroond voor het feit dat het als een van de eerste deelnemers volledig inzicht geeft in haar MVO-beleid, in de belangrijkste doelstellingen en in de prestaties op gebied van duurzaamheid. Het FIRA-platform koppelt duurzaam werkende bedrijven en inkopers aan elkaar en beoordeelt of de duurzaamheidsprestaties kloppen. Sinds 2011 maken meer dan 200...

Lees bericht


Jumbo opent Foodmarkt in Amsterdam

Retail – Jumbo Supermarkten heeft vandaag op het voormalige Stork-terrein, naast de Kromhouthallen, in Amsterdam-Noord, de unieke oude industriehal omgeturnd tot een hypermoderne Foodmarkt. Horeca wordt er subtiel gecombineerd met showcooking en traditioneel boodschappen doen. De eerste Jumbo Foodmarkt in Breda is nu anderhalf jaar open is volgens Jumbo Supermarkten een succes. “De omzetten liggen boven verwachting en stijgen nog steeds door en de klantwaardering is onovertroffen.” De nieuwe vestiging in...

Lees bericht

Stichting SSZ stopt met dienstverlening

Branchevereniging - Stichting SSZ (Studiecentrum Snacks en Zoetwaren) Benelux stopt aan het einde van dit jaar haar activiteiten. Dit heeft voorzitter Geert Jan van Ark vandaag bekend gemaakt. Deelnemers in de stichting hebben bij meerderheid laten weten niet interesse meer te hebben in de basisfuncties van de stichting, het poolen en rapporteren van de omzetdata van de deelnemers. De relevantie van deze data is volgens de deelnemers te beperkt geworden....

Lees bericht

Afvalreductie bij 11 restaurants levert 40.000 euro per jaar op

Industrie - De actie United Against Waste Challenge van Unilever Food Solutions om voedselverspilling tegen te gaan in restaurants heeft de eerste resultaten opgeleverd; op jaarbasis 40.000 euro besparing. Van de 37 chefs uit de BeNeLux en Frankrijk hebben 11 deelnemende restaurants hun audit uitgevoerd en de resultaten verstrekt. De 26 andere doen dat in de komende weken. In totaal bedraagt de hoeveelheid afval van de 11 restaurants waarvan we de resultaten bekend zijn 1.918 kilogram...

Lees bericht

300ste sportclub sluit aan bij Gezonde Sportkantine

Leisure – Sportvereniging VVOG in Harderwijk is de 300ste Gezonde Sportkantine. Paul Rosenmöller, voorzitter Convenant Gewicht, maakte dit zaterdag bekend. De Gezonde Sportkantine wil sportclubs stimuleren gezond eten en drinken in hun kantine  aan te bieden. Clubs ontvangen van een sportkantineadviseur persoonlijk advies en een starterspakket met promotiemateriaal. “Ik ben heel blij dat zoveel voetbal-, tennis- en hockeyclubs dit jaar aan de slag zijn gegaan om ook gezonde producten op...

Lees bericht

E-commerce vraagt om focus’

E-commerce - Steeds meer foodbedrijven zetten e-commerce hoog op de agenda. Jorij Abraham van het onderzoeksprogramma Shopping2020 adviseert de partijen daarbij focus aan te brengen. “Zorg dat je aan de voorkant je duidelijk profileert, mik op bepaalde gemeenschappen, mensen die bijvoorbeeld niet graag thuiskoken, mensen die alleen koosjer eten of richt je op bepaalde bevolkingsgroepen, zoals Aziaten. Vervolgens gaat het erom dat je aan de achterkant de logistiek goed en...

Lees bericht

16% bezoekt toilet op snelwegstation

Petrol - 16% van de bezoekers van het snelwegstation bezoeken ook het toilet, en voor diegenen die iets komen kopen aan eten, drinken of tabak ligt dit zelfs nog hoger op 18%. Bij niet-snelweg locaties ligt het percentage op 2%. Voor vrouwen is het toilet belangrijker dan voor mannen met resp. 18% en 13% die tijdens het bezoek naar het toilet gaan. Dat blijkt uit cijfers die Foodstep heeft gepubliceerd. Het onderzoeksbureau signaleert verder dat...

Lees bericht

Bij Bag & Buy bepaal je alles zelf

Retail - Zelf bepalen hoeveel gram meel je koopt? Of hoeveel plakjes gesneden brood er mee naar huis gaan? Het kan straks in de winkel Bag & Buy. In de winkel koop je eenmalig een pot, fles of biologisch afbreekbare zakjes. Zelf een tas meenemen van huis kan ook. Ondernemer Wim van Dijk wil op deze manier het aantal verpakkingen terugdringen en zo verspilling tegengaan. De ondernemer en initiatiefnemer noemt het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid