Coca-Cola kleurt groen met life

Industrie – Coca-Cola life wordt vandaag officieel geïntroduceerd. Coca-Cola life is gezoet met ingrediënten van natuurlijke oorsprong en bevat volgens de frisdrankgigant een derde minder suiker en calorieën. “Met de introductie van deze innovatie biedt Coca-Cola consumenten meer keuze uit producten met minder calorieën”, aldus de fabrikant in een verklaring. Coca-Cola life is de eerste introductie binnen het Coca-Colaportfolio sinds de komst van Coca-Cola Zero op de...

Lees bericht

‘Omzet foodservicemarkt stabiliseert in 2015’

Horeca – De omzet in de foodservicemarkt stabiliseert in 2015. Dit verwacht ING. Wel verwacht de onderzoekstak van de bank meer overnachtingen in hotels en maaltijden. Ook stijgt het aantal verkochte drankjes in restaurants en cafetaria’s. Ondanks het doorzetten van het economisch herstel maakt de omzetontwikkeling in de foodservicemarkt in 2015 een pas op de plaats. Cafés leveren een negatieve bijdrage aan de ontwikkeling van het omzetvolume, terwijl bij hotels, restaurants...

Lees bericht

Aviko breidt Oerfriet-familie uit

Industrie – Aviko breidt de Oerfriet-familie uit. De nieuwe friet is speciaal ontwikkeld voor cafetaria’s en is niet in supermarkten verkrijgbaar. Detail over de introductie heeft Aviko niet bekend gemaakt. Het enige dat Janneke Loeven van Aviko zegt is dat dankzij het gebruik van de Agria-aardappel een constante, ambachtelijke kwaliteit gegarandeerd is van de nieuwe friet. “Met het maatje van Aviko Oerfriet spelen we niet alleen in op de marktbehoefte,...

Lees bericht


Marc Bolland ‘naar’ Coca-Cola

Personen - Marc Bolland wordt lid van de raad van bestuur van Coca-Cola. Hij zal zijn nieuwe functie combineren met die van topman van de Britse warenhuizen Marks & Spencer. Dat maakte Coca-Cola donderdagavond bekend in een persbericht. De 55-jarige Bolland is in Nederland vooral bekend van zijn rol als operationeel directeur (Chief Operations Officer) bij Heineken, het bedrijf waar hij in totaal 20 jaar werkte. Na zijn tijd bij Heineken stapte...

Lees bericht

HMSHost tekent overeenkomst met Spring Instituut

Opleidingen– HMSHost en het Spring Instituut zijn de samenwerking gestart voor het geheel op maat ontwikkelen van drie fastservice opleidingen. De komende tijd worden de opleidingen MBO-2 Medewerker Fastservice, MBO-3 1e Medewerker Fastservice en MBO-4 Manager/Bedrijfsleider Fastservice ontwikkeld voor medewerkers van HMSHost. De onderwijskundigen van Spring verdiepen zich in de werkwijze en procedures van HMSHost, om de opleidingen volledig te laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Naast het ontwikkelen...

Lees bericht

ìts my life en het Vinkje gaan samenwerken voor gezonder Nederland

Voorlichting – Nederland stap voor stap wat gezonder maken. Dat is het doel van zowel het leefstijlprogramma ìts my life als Stichting Ik Kies Bewust. Om die reden slaan beide organisaties de handen ineen. Met name op het gebied van publieksvoorlichting trekken ìts my life en Stichting Ik Kies Bewust (de stichting achter het Vinkje) voortaan samen op. Waar Stichting Ik Kies Bewust zich sinds de oprichting focust op gezondere voeding,...

Lees bericht

‘Horeca heeft prijzen nauwelijks verhoogd’

Cijfers - Horeca heeft volgens Peter Hein van Mulligen van het CBS de prijzen de afgelopen tijd nauwelijks verhoogd. Dit heeft de restaurants en de cafés goedgedaan, ze hebben het afgelopen kwartaal meer bezoekers mogen verwelkommen. De omzet van de horeca is in het derde kwartaal behoorlijk toegenomen. Dat komt vooral omdat consumenten weer iets vaker uit eten gaan of een hotelovernachting boeken, en niet zozeer door prijsstijgingen. ...

Lees bericht

McDonald’s gaat meer inzetten op ‘Make your own burger’

Fastservice – McDonald’s gaat meer inzetten op het nieuwe ‘Çreate your tast’-burger, waarbij de klant zelf zijn hamburger kan samenstellen. De testen in enkele Amerikaanse filialen zijn zodanig goed bevallen bij consumenten, dat de mogelijkheid volgend jaar op landelijke schaal in de Verenigde Staten en Australië wordt ingezet. De hamburgerketen heeft in Amerika, maar ook in andere landen, waar onder Nederland, te maken met minder klanten en teruglopende omzetten....

Lees bericht

Bagels & Beans Ede ontvangt publieksprijs door actief social mediagebruik

Formulenieuws - Ondernemer Tim Gruppe van Bagels & Beans in Ede heeft de publieksprijs ‘Beste Ede Centrum Ondernemer 2014/2015’ ontvangen door een actief social media-beleid. Na de nominering door een onafhankelijke vakjury mocht het publiek via internet of via een enquête in de winkelstraat de stem uitbrengen. Uiteindelijk werd Bagels & Beans verkozen met maar liefst 80% van de ruim 1.300 stemmen. Daarmee had Gruppe een ruime voorsprong op de Edese vestigingen van V...

Lees bericht

Grootste bedrijven in foodservice groeiden vorig jaar met 3,4%

Marktontwikkelingen - De Top-99 grootste Europese Foodservicebedrijven zetten met elkaar ruim 94 miljard euro om in 2013. Dat is een stijging van 3,45 procent vergeleken met het jaar ervoor. Grootste Nederlandse bijdrages uit de Top-99 zijn Van der Valk, NS Stations, Albron en La Place, die volgens de lijst van FoodService Europe overigens bijna allemaal een omzetdaling hadden. Alleen Van der Valk staat met een plus in de lijst. Groei was er dit...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid