Zakelijke klanten in foodservice oriënteren zich vaker via internet

Onderzoek –Zakelijke foodserviceklanten oriënteren zich steeds vaker via internet op een aankoop. De laatste anderhalf jaar is dat met maar liefst 25% toegenomen, aldus een onderzoek van GROUP7. Aan het onderzoek hebben 80 leveranciers voor de foodservice deelgenomen. 70% van de ondervraagden noemt internet bij de drie belangrijkste kanalen voor oriëntatie. Dat is maar liefst 25% meer dan in het onderzoek uit 2013. Het belang van beurzen, buitendienst en brochures nam met 10 procent...

Lees bericht

Koningin Máxima opent nieuwe kaasmakerij Beemster

Industrie - Koningin Máxima heeft vandaag de nieuwe kaasmakerij van Beemster geopend. Het nieuwe bedrijf is direct naast de oude kaasmakerij gevestigd en is volledig CO2 neutraal. De vorige kaasmakerij uit 1929 werd te oud en te klein. Bovendien heeft Cono, dat Beemster op de markt brengt, een enorme groei doorgemaakt. Het gebouw is door zijn opbouw en materiaalkeuze op natuurlijke wijze geïsoleerd en er komt veel daglicht binnen....

Lees bericht

Amazon zet voet op Nederlandse bodem

De Amerikaanse e-commercegigant Amazon heeft voet op Nederlandse bodem gezet. Het bedrijf verkoopt in eerste instantie alleen Nederlandse e-boeken via een Nederlandstalige website. De verwachting is dat het assortiment snel wordt uitgebreid. De Nederlandse boekenwereld vreest al jaren voor de komst van de Amerikaanse reus. Amazon staat in Amerika bekend om z'n harde onderhandelingstactieken en om de lage vergoedingen die het bedrijf betaalt aan uitgeverijen. Ook in Nederland is kritiek...

Lees bericht


Van Essen opvolger Bas Hoogland bij Landal

Benoeming – Erik van Essen wordt per 1 januari 2015 de opvolger van commercieel directeur Bas Hoogland bij Landal. Van Essen was hiervoor directeur Airmiles. De nieuwe commercieel directeur is geen onbekende bij Landal. Hij werkte eerder als marketing & salesmanager voor het leisurebedrijf in de periode 2000 tot 2006, waarna hij de overstp maakte naar concurrent Center Parcs. Bij Air Miles, het loyaliteits spaarprogramma van een aantal grote retailers, had Van Essen de functie van...

Lees bericht

Kwalitaria start landelijke bezorgdienst

Fastservice – Cafetariaketen Kwalitaria start met een eigen centrale bezorgsite en heeft de ambitie om binnen enkele jaren tot de top 5 bezorgformules van Nederland te horen. De presentatie van de nieuwe landelijke site en de verdere plannen was onlangs tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van aangesloten ondernemers. Ondernemers hebben enthousiast op de plannen gereageerd. De bestelsite maakt het straks voor elke Nederlander mogelijk om via de website de bestelling te plaatsen bij...

Lees bericht

Beurs Gastronomie is culinaire ontdekkingstocht

Beurzen – Gerookte zalm met trekdropsmaak zal niet direct een tophit worden, maar viel wel te ontdekken op de stand van Bidvest Deli XL op de beurs Gastronomie, die afgelopen dagen in Utrecht werd gehouden. De beurs is een culinaire ontdekkingstocht langs 150 standhouders. Mathieu Robert van Zalmrokerij Smoking rookt de zalm op lage temperatuur, maar lang, gedurende 48 uur. Doordat het rookproces zo lang duurt en er steeds nieuwe rook wordt toegevoegd,...

Lees bericht

Domeinnamen .restaurant en .pizza komen beschikbaar

Horeca - Wie een restaurant, pizzeria of een koffiebar bezit, kunnen binnenkort hun bedrijfsactiviteit terug laten komen in hun domeinnaam. Nog voor het einde van het jaar komen de horecadomeinnamen  .bar, .catering, .coffee, .restaurant of .pizza beschikbaar. Deze eerste drie ‘top level domeinen’ zijn sinds kort al beschikbaar, restaurants en pizzeria’s kunnen dat binnenkort. Vanaf 12 november is het mogelijk om .restaurant te registeren en vanaf 10 december gaat .pizza in...

Lees bericht

Lagere kantineprijzen door energiebesparing

Sportkantines – Bijna vier op de tien sporters en vrijwilligers van sportverenigingen merken dat de financiële situatie van hun club verslechtert. Dit leidt onder meer tot minder trainingen, hogere contributies en stijgende kantineprijzen. Met beter energiebeleid zouden de prijzen in de kantine juist kunnen worden verlaagd. Dit blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van energiebedrijf Nuon. De energiekosten zijn gemiddeld genomen 15-20% van de begroting van een...

Lees bericht

KVNW pleit voor vereenvoudiging wijnaccijns en afschaf Bubbeltax

Politiek - De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) doet een dringend beroep op de Tweede Kamer om het Nederlandse wijnaccijnsstelsel te vereenvoudigen, te beginnen met het verlagen van het disproportioneel hoge tarief op mousserende wijn (Bubbeltax) per 1 januari 2015 tot het huidige tarief van stille wijn. De KVNW heeft daarom vandaag een Pamflet overhandigd aan de Commissie Financiën van de Tweede Kamer. In Nederland is de wijnaccijns veel hoger...

Lees bericht

Ex-topman Q8 ziet 25% tankstations niet zomaar verdwijnen

Petrol - Volgens ingewijden gaat 25 procent van de tankstations in de toekomst verdwijnen. Maar volgens Gerrit Ruitinga is dat nog maar de vraag. De voormalige topman van Q8 hoort het al dertig jaar maar ziet er vooralsnog weinig van. ‘Het is gemakkelijker om een tankstation open te houden’. Hij deed zijn uitspraak tijdens een petrolbijeenkomst in Maarssen. Volgens Ruitinga  kost een nieuw tankstation gemiddeld 1 miljoen en daarna jaarlijks circa 10.000 euro,...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid