Danscafé Danzig start met pop-up verkoop hamburgers en hotdogs

Horeca – Het Haagse danscafé Danzig start binnenkort met een pop-up versie van Hudson & Kitchen en gaat overdag als restaurant hamburgers en hotdogs serveren. Hudson Bar & Kitchen is een keten van op New York georiënteerde restaurants met enkele vestigingen in Nederland. Overdag worden in het café de tafels gedekt en gaan de burgers op de grill. Steeds vaker zoeken horecagelegenheden om naast hun bestaande activiteit ook structureel of incidenteel nieuwe...

Lees bericht

{if '1' == '3'}

Nieuwe vestiging Sligro in Almere

Groothandel – Sligro, groothandel voor horeca en grootverbruik, breidt uit en vestigt zich in Almere. Daarvoor heeft de groothandel een bedrijfspand gekocht aan De Strubbenweg 17 in Almere. Het totale perceeloppervlak bedraagt 13.000 m2. Na een ingrijpende verbouwing ontstaat er een Sligro zelfbedieningsgroothandel van circa 9.600 m2, waarvan 6.600 m2 op de begane grond en 3.000 m2 verdieping. In Sligro-jargon wordt het een Sligro type 3.0 wat betekent dat er een volledig assortiment van zo’n 45.000 artikelen...

Lees bericht

{if '2' == '3'}

Tweede kans voor ‘resttomaten’ bij La Place

Formulenieuws - In Nederland wordt jaarlijks 800.000 ton aan tomaten gekweekt. Hiervan wordt 12.000 ton weggegooid. Niet omdat ze oneetbaar zijn, maar omdat ze te groot, te klein, te dik of te dun zijn. Deze ‘resttomaten’ worden normaal weggegooid. Zonde. Daarom gaat La Place samen met de tomatentelers van Prominent deze ‘zijstroom’ aan tomaten verwerken tot zongedroogde tomaatjes en tomatensoep.   De tomaten die La Place van Prominent geleverd krijgt, krijgen als het...

Lees bericht

{if '3' == '3'}

Chefkok Karpathios trapt op ministerie Meat Less Mondays af

Catering - Drie maanden lang wordt er op maandag minder vlees gegeten op de ministeries van Defensie, Infrastructuur en Milieu, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Buitenlandse Zaken. Afgelopen maandag was de kick-off met chef Jonathan Karpathios. Karpathios bereidde een lunch met onder andere pompoensoep, een bonensalade en bietenparelgort met geitenkaas en rucola. Secretaris-generaal Siebe Riedstra van het ministerie van Infrastructuur en Milieu opende de lunch officieel: “Deze Meat Less Mondays...

Lees bericht

{if '4' == '3'}

In 2015 weer SVH Roadshow na geslaagde pilot

Opleiding - Op maandag 3 november vond op het Twents Carmel College in Oldenzaal de pilot plaats van de SVH Horeca Roadshow. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) heeft besloten de ŕoadshow na een jaar afwezigheid per januari 2015 weer aan te bieden aan VMBO-scholen. Directeur Ricardo Eshuis: "Na onze herstart begin dit jaar zijn wij ons opnieuw gaan oriënteren op onze activiteiten. Een ding stond vast: wij blijven ons onverminderd inzetten voor...

Lees bericht

{if '5' == '3'}

Brandt & Levie willen worstmaken laten zien aan Amsterdammers

Formulenieuws - Na drie jaar een slagerij in Baambrugge te hebben gehuurd, heeft Brandt & Levie vandaag de eerste worst gedraaid op een eigen nieuwe locatie in de Amsterdamse Houthavens. Naast de worstmakerij moet een worstatelier komen. Brandt en Levie brengt het ambacht terug naar de stad op een plek waar iedereen langs kan komen en kan zien hoe de worsten worden gemaakt. De oprichters van Brandt & Levie willen bezoekers ontvangen...

Lees bericht

{if '6' == '3'}

Karel de Leest volgt Johan Noltes op bij SVO

Personalia - Karel de Leest is door de Raad van Toezicht van SVO vakopleiding food per 1 februari 2015 benoemd tot nieuwe voorzitter College van Bestuur. De Leest volgt in deze functie de huidige voorzitter Johan Noltes op die de organisatie verlaat in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Karel de Leest (1959) is sinds 2012 werkzaam als directeur van het Veiligheid & Defensie College van ROC Midden Nederland. Hij heeft ruime ervaring...

Lees bericht

{if '7' == '3'}

Bekeuring? Koop een frietje

Ouddorp – Een bekeuring krijgen is nog nooit zo leuk geweest. Een cafetaria in het Zuid-Hollandse Ouddorp geeft de komende week namelijk korting op vertoon van een prent. Het gaat om bekeuringen die recentelijk zijn ontvangen voor een snelheidsovertreding op de N57 ter hoogte van Goedereede. De flitspalen bij de verkeerslichten waren lange tijd buiten werking maar zijn afgelopen zomer vervangen, zo meldt De Telegraaf. Vorige maand zijn de nieuwe cameraâ€...

Lees bericht

Megadeal tv-kok Gordon Ramsay in de maak

Transactie - De bekende Britse kok Gordon Ramsay bereidt een mega verkoopdeal voor. Hij wil een belang van 50 procent in zijn restaurantimperium verkopen en de opbrengst gebruiken voor toekomstige groei. Ramsay heeft zware jaren achter de rug. Zijn imperium kwam tijdens de crisis in de problemen. Hij hield het hoofd boven water door er zelf miljoenen in te steken. Ook werd er flink in de kosten gesneden en werden onrendabele...

Lees bericht

Europese subsidie doet schoolfruit de das om

Catering - Omdat de Europese subsidieregeling niet genoeg garanties geeft zijn leveranciers gestopt met de levering van fruit aan zo’n 350 duizend leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Vanaf deze week zouden kinderen wekelijks drie stuks fruit of groente krijgen. Volgens de leveranciers, die 25 weken lang een miljoen stuks fruit zouden brengen, is het te riskant om aan scholen te leveren. “We moeten alles zelf voorfinancieren, terwijl we door...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid