Mars lanceert app en maakt status duurzaamheid openbaar

Industrie - Mars heeft een Facebook-app gelanceerd om het duurzaamheidsbeleid van de fabrikant te delen met het grote publiek. Mars is met de app, volgens ingewijden, het eerste internationale bedrijf dat een rapport over maatschappelijk verantwoord ondernemen op Facebook openbaar maakt. Mars toont zich met deze ontwikkelingen een voorloper in de markt. Vorige week liet Hershey’s, één van de bekendste chocoladeproducenten van de Verenigde Staten,  weten dat 100 procent van...

Lees bericht

{if '1' == '3'}

SAB Catering start schoolconcept Graduate

Schoolcatering - SAB Catering is van start gegaan met het cateringconcept Graduate voor scholen. De cateraar maakt daar in de eigen digitale uitgave SAB Nieuws melding van. SAB Catering is met het concept gestart vanuit het beginsel ‘als je goed eet, presteer je beter' en wil de studenten aantrekkelijke en gezonde maaltijden en snacks aanbieden. Graduate gaat verder dan alleen schoolkantines exploiteren, aldus de toelichting. ‘We investeren in eigentijdse vormgeving...

Lees bericht

{if '2' == '3'}

Wereldprimeur: Hans Steenbergen eet eerste stukje merenque uit 3D-foodprinter

Wereldprimeur – Horecaspecialist Hans Steenbergen heeft vandaag op de Food Inspiration Days in Eindhoven het eerste stuk merenque gegeten uit de 3D-foodprinter. De foodprinter is in de uitgave van FoodClicks no. 3 uitvoerig belicht, alleen was er tot op heden nog niemand die een stukje merenque uit de printer had geproefd. Steenbergen viel de beurt dit als eerste te doen. De komende jaren zullen de driedimentionale foodprinters een grote ontwikkeling doormaken. Foodprinters...

Lees bericht

{if '3' == '3'}

Too Good To Waste wil weggegooide producten nieuwe bestemming geven

Initiatief - Too Good To Waste is een initiatief van drie vrouwen die de dagelijkse hoeveelheid fruit en groente die door supermarkten wordt weggegooid een nieuwe bestemming wil geven. In het Financieel Dagblad wordt het initiatief toegelicht door een van de medeoprichters Chantal Engelen, nu nog werkzaam voor Dr. Oetker. Too Good To Waste wil met supermarkten om tafel zitten om de groente en fruit te verwerken, die anders wordt...

Lees bericht

{if '4' == '3'}

Winnaars Fastservice Kanjers en Beste Begeleider 2012 bekend

Verkiezing - Bijna vijfhonderd fastservicemedewerkers ontvingen vandaag hun diploma tijdens een feestelijk evenement van SVO Fastserviceopleidingen in Bunnik. Gelijktijdig werden ook de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing van Fastservice Kanjer en de Beste Praktijkbegeleider Fastservice 2012. Bij de Fastservice Kanjer zijn er dit jaar zijn er voor het eerst drie winnaars, één per mbo-niveau: Sarojini Kanagaratnam, McDonald’s Breda Woonboulevard in de categorie mbo-opleiding Medewerker Fastservice (niveau 2) ; Nick Voerman, McDonald...

Lees bericht

Hoogleraar sojasaus

Onderwijs - De Japanse sauzenfabrikant Kikkoman wil binnenkort in Leiden een hoogleraar begroeten in de sojasaus. Het is nog niet duidelijk wie dat gaat worden en wanneer dit bekend wordt gemaakt. Kikkoman wil met het instellen van een leerstoel graag de culturele en wetenschappelijke banden tussen Nederland en Japan dichter bij elkaar brengen. De hoogleraar wordt aangesteld vanwege het 15-jarige bestaan van de sojasaus. Voor Leiden is gekozen, omdat daar...

Lees bericht

Horecaondernemers boos op KHN om naheffing

Horeca  -Horecaondernemers zijn boos over de naheffing contributie die de KHN het laatste kwartaal wil innen in verband met de 2 procent btw verhoging. Ondernemers ontvingen gisteren hierover een brief van hun belangenorganisatie. Volgens de ondernemers gaat het veelal om zeer kleine bedragen en zou de inning meer kosten dan het oplevert. Om de relatief kleine bedragen te kunnen innen moet KHN alle 20.000 leden een brief met uitleg versturen, een deel...

Lees bericht

Nieuw pand voor Sligro Zwolle

Groothandel - Maandag 22 oktober opent Sligro in Zwolle de deuren van een volledig nieuwe vestiging. Het nieuwbouwpand is gevestigd aan de Boerendanserdijk 45, nog geen honderd meter van de  huidige locatie. De aanhoudende groei van Sligro in Zwolle maakte dat al enkele jaren gezocht werd naar uitbreidingsmogelijkheden. Frank Punte, hoofd vastgoed Sligro Food Group: “Vandaar dat we in 2009 begonnen uit te kijken naar een nieuwe locatie. Die vonden we op BusinessPark...

Lees bericht

Sligro groeit 2,6% in foodservice

Groothandel - Sligro heeft in het derde kwartaal van 2012 de omzet zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De omzetgroei was geheel van autonome aard. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Het concern behaalde een opbrengst van 605 miljoen euro, tegen 584 miljoen euro een jaar terug. De retailtak zette een omzet neer van 207 miljoen euro, een groei van 5,6%. De identieke consumentenomzetgroei van de Emte-supermarktketen bedroeg 3,3%. Foodservice realiseerde een 2,6% hogere omzet...

Lees bericht

Winkelcentra verwaarlozen

Winkelcentra – De renovatie van verouderde winkelcentra blijft sterk achter. Investeerders laten deze locaties links liggen en richten zich vooral op de toplocaties in de grote steden waar het nog wel druk is. Dit meldt De Telegraaf. Projectontwikkelaars willen alleen nog maar geld verdienen met het opknappen van winkelstraten en –centra in de grote steden. De jongste cijfers van de Nederlandse vereniging voor projectontwikkelaars Neprom bevestigen dit beeld. “Het winkeloppervlak zal...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid