Vitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam
Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden, maar de kleine locaties toch rendabel te houden.
Lees berichtABN AMRO ziet forse groei flitsbezorgers stagneren
Analyse – De flitsbezorgers die sinds begin 2021 de boodschappen razendsnel thuisbezorgen bij de Nederlandse consument, zien hun onstuimige groei nu afvlakken. Mede als gevolg van de lockdowns zagen Gorillas, Getir, Zapp en Flink sinds de tweede helft van vorig jaar hun omzet exploderen, maar nu alle winkels en restaurants weer open zijn, stagneert de groei. Dat signaleert ABN AMRO in een analyse van de bezorgmarkt.
Lees berichtStadshart Amstelveen doopt Amstelveen om in AmstelFood
Horeca - Automobilisten en passanten keken vanochtend vreemd op toen ze op de welkomstborden zagen dat Amstelveen ineens AmstelFood heet. Het blijkt een ludieke actie van Stadshart Amstelveen te zijn die hiermee hun horecaondernemers in het zonnetje zet.
Lees berichtToverland brengt eigen biertje ‘Magical Beer’ uit
Leisure - Bezoekers van attractiepark Toverland kunnen vanaf komend weekend kennismaken met een speciaal Toverland-biertje. Het Limburgse attractiepark introduceert namelijk Magical Beer, een biertje dat is gebrouwen in samenwerking met brouwerij 100 Watt Brewery uit Eindhoven.
Lees berichtCarlijn Groen- Wijnmalen vertrekt als director food bij Horecava
Horecava - Na tien jaar RAI en Horecava neemt Carlijn Groen- Wijnmalen afscheid van haar rol director food Horecava. Zij vindt het tijd om een ander pad te bewandelen en vertrekt bij de beursorganisator van Nederlandse grootste horecabeurs.
Lees berichtDisneyland Parijs kiest voor Beyond Meat
Samenwerking - Disneyland Parijs heeft Beyond Meat aangewezen als partner voor het leveren van al het plantaardige vlees in het hele resort, inclusief de beide themaparken, Disney Village en Disney Hotels. Bezoekers aan het park kunnen nu voortaan de Beyond Burger, de Beyond Sausage en Beyond Meatballs bestellen.
Lees berichtBeekse Bergen Safari Resort bouwt gestaag door
Leisurepark - Met het storten van de fundering van het nieuwe centrumgebouw zijn sinds deze week alle gebouwen van het nieuwe hotel op Beekse Bergen Safari Resort in aanbouw. Van de 112 Savanne Rooms & Suites zijn van een aantal de buitenmuren al te zien, net als van de nieuwe stal en de dierenschuilhutten op de savanne.
Lees berichtCircular Food Center-cluster wil aantal verspilde broden terugdringen
Voedselverspilling – Een cluster van bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden wil hier, onder de vlag van het Circular Food Center wil werk maken van het aantal broden dat dagelijks wordt weggegooid. Brood heeft verreweg het grootste aandeel in verspilde foodproducten.
Lees berichtNieuwe labels op verpakkingen gaan voedselverspilling tegen
Voedselverspilling – Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, slaat de handen ineen met 19 voedingsbedrijven, waaronder Unilever, en introduceert een nieuw ‘kijk, ruik, proef – voor je verspilt’ label. Nederland is hiermee het 13e Europese land dat dit label introduceert.
Lees berichtBunzl Retail wekt eigen energie voortaan zelf op
Duurzaamheid - Bunzl Retail & Industry zorgt voortaan voor de eigen energie. Het bedrijf plaatste daarvoor 3.567 zonnepanelen op het dak van de locatie in Arnhem. Het bedrijf in verpakkingen en logistieke retailoplossingen, zet daarmee een volgende stap richting een duurzame toekomst.
Lees bericht