Lars van Galen geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Horeca - Lars van Galen, Patron Cuisinier van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink in Hengelo, is officieel geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Tijdens de feestelijke bijeenkomst reikte oud-profvoetballer en voetbalanalyticus Jan van Halst op verzoek van Van Galen hem de officiële versierselen uit. Van Galen slaagde op 29 juli jl. voor zijn SVH Meesterproef, die werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg...

Lees bericht

NS viert jubileum met uitdelen drop in afbreekbaar zakje

Reizigersshop – NS bestaat 175 jaar en viert dat door 500.000 zakjes drop uit te delen op de stations in biologisch afbreekbare zakjes. De zakjes treindrop die de NS uitdeelt zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar kunststof van maïs en houtpulp en zijn door The Bioplastic Factory geleverd. Het bedrijf is specialist in verpakkingen, borden, bekers en ander servies van bioplastics. Die worden gemaakt uit natuurlijke materialen als maïs, aardappel, suikerriet, bagasse,...

Lees bericht

Finalisten voor de Euro-Toques Young Chef Award bekend

Verkiezing - Op de beurs Gastvrij Rotterdam vond op dinsdag 23 september de halve finale van de Euro-Toques Young Chef Award plaats. Uit zes finalisten, werden drie kandidaten gekozen voor de finale op 10 november. De opdracht was om uit de blackbox een hoofdgerecht voor vier personen te koken. In de box zat als hoofdingrediënt wilde eend en de deelnemers mochten de Canard à la Orange naar eigen inzicht doorgeven, al hadden...

Lees bericht


Topchef Kranenborg biedt opleiding aan jongeren met leerbeperking

Opleiding - Robert Kranenborg start een eigen academie in Amsterdam. De meesterkok is in september gestart met de Robert Kranenborg Academie. De opleiding is een initiatief van re-integratiebureau In2Work in samenwerking met het UWV, het ROC van Amsterdam en Robert Kranenborg zelf. Met de naar hem vernoemde academie biedt Kranenborg (63) een select aantal jongeren met een leerbeperking een opleiding van dertien weken aan. “Zonder een dergelijk initiatief dreigt dit...

Lees bericht

Gastronomie krijgt eigen Restaurant Award

Verkiezing - De 500 beste chef-koks van Nederland gaan voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse gastronomie zelf bepalen wie de titel “Beste Restaurant van Nederland” verdient. De uitreiking van de nieuwe award voor én door vakbroeders vindt plaats tijdens een feestelijk galadiner in januari 2015. De 500 chefs zijn geselecteerd op basis van de noteringen van de drie bekendste restaurantgidsen van Nederland. De kritische jury wordt gevraagd een oordeel uit...

Lees bericht

Friendgift lanceert sampling via Facebook en WhatsApp

Industrie - De Amsterdamse startup Friendgift biedt fabrikanten een nieuwe manier om hun producten door consumenten uit te laten proberen: Social Sampling. Waar traditionele samplingacties meestal offline, bijvoorbeeld op straat of in winkels, plaatsvinden, kunnen fabrikanten via Friendgift productsamples verspreiden via nieuwe kanalen zoals Facebook en binnenkort WhatsApp. Speerpunt van Social Sampling is dat niet de fabrikanten, maar de consumenten zelf de ‘marketeers’ zijn die het product online van vriend...

Lees bericht

Bier spekt kas Belgische tankstations

Assortiment – Bier is een omzetmaker voor de Belgische tankstations. Maar liefst 34% van alle verkochte drank daar is bier, dus één blikje op de drie. Op twee staan frisdranken (25%), op drie energiedranken (20%). Dit meldt RetailDetail. Zij baseren zich op een uitzending van het televisieprogramma Volt dat een document mocht inkijken van een groothandel die dranken levert aan tankstations langs de autosnelwegen. Daaruit blijkt dat bier een populair product is in de...

Lees bericht

Winkels minder vaak overvallen

Criminaliteit – Het gaat steeds een beetje beter met de detailhandel. De omzetcurve laat voorzichtig een positieve ontwikkeling zien, terwijl aan de andere kant ook de criminaliteit terug wordt gedrongen. Zo is het aantal winkelovervallen opnieuw gedaald, in de eerste acht maanden van dit jaar met 21% ten opzichte van 2013. “De intensieve samenwerking tussen politie en winkeliers levert zichtbare resultaten op”, meldt Detailhandel Nederland. Waar in de periode van januari tot en...

Lees bericht

Frietje in het zonnetje tijdens Nationale Week van de Friet

Campagne – Het is bijna zover, de Nationale Week van de Friet. Op zaterdag 4 oktober gaat de Week landelijk van start bij ruim 800 deelnemende professionele frituurders. Ruim een jaar voorbereiding is er aan de eerste editie van de Nationale Week van de Friet voorafgegaan. ProFri, de belangenvereniging van de Nederlandse frituurprofessionals nam in het voorjaar 2013 het initiatief en kreeg onder meer van de vier grootste aardappelverwerkende bedrijven van Nederland (Aviko, Farm...

Lees bericht

Maas International bezorgt elektrisch

Innovatie – Duurzamer facilitair beheer, de gemeente Amsterdam is er voorstander van. Maas International, warme dranken- en foodleverancier, zet, in nauwe samenwerking met Dienstverlening en Facilitair Management van de gemeente Amsterdam, daarom twee volledig elektrische bedrijfsauto’s in voor de dagelijkse verzorging van koffie-, fris- en snackautomaten. Maas verzorgt ruim 500 automaten op veel locaties bij de diverse stadsdelen en diensten. Er wordt gebruikt gemaakt van een bedrijfsauto om de ingrediënten...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid