Johnnie Walker lanceert tweedstof met whisky-aroma

Industrie - Johnnie Walker Black Label lanceert, in samenwerking met de Schotse tweed producent Harris Tweed Hebrides, voor het eerst geweven stof met whisky aroma, de Fabric of Flavour genaamd. Het textiel bevat een unieke blend van de geur en smaak van het iconische Johnnie Walker Black Label whisky en is ontwikkeld door de vakmensen van het wereldberoemde Schotse Harris Tweed Hebrides en de ‘neus’ die het whiskyparfum - genaamd...

Lees bericht

Omzet food- en genotmiddelen in augustus 2% lager door minder koopdagen

Marktcijfers - De non-foodwinkels hebben in augustus 1,4 procent meer omgezet gehaald dan een jaar eerder. Ondanks het feit dat deze maand een koopdag minder had dan augustus 2013. Mede door het lagere aantal koopdagen lag de omzet van de winkels in voedings- en genotmiddelen wel onder het niveau van een jaar geleden. De totale detailhandel kende door de ontwikkelingen een lichte omzetkrimp van 0,7 procent. Dit heeft het CBS vandaag bekendgemaakt Bij...

Lees bericht

Verenigingen Beta en Bovag richten Stichting Accijnsclaim op

Organisatie – Bovag Tankstations en Beta, de belangenvereniging van zelfstandige pompshopondernemers hebben gisteren de stichting opgericht die zich gaat bezighouden met de schadeclaim als gevolg van de accijnsverhoging. In het bijzijn van de Amsterdamse notaris Van der Beek en Schuitema (BETA) tekenden voorzitter Koopmans (Bovag), jurist Henneveld (BETA ) en Burgman (BOVAG) de gezamenlijk stichtingsacte. Beide organisaties hebben de handen ineen geslagen in hun strijd tegen de accijnsverhogingen zoals die door de...

Lees bericht


Rotterdamse Erasmus Universiteit start met ‘Meat Free Mondays’

Scholen - De Erasmus Universiteit in Rotterdam start met 'Meat Free Mondays' op haar Woudestein campus. De kick-off vindt plaats op Wereldvoedseldag, 16 oktober, met de Nederlandse première van de documentaire Cowspiracy. Met een wekelijkse Meat Free Monday wil de Erasmus Universiteit studenten en medewerkers aansporen vaker vegetarisch te eten. Alle cateraars van de campus hebben hun medewerking toegezegd. Dit wil niet zeggen dat er helemaal geen vlees meer geserveerd...

Lees bericht

Initiatiefnemer Van Rooij: ‘Geslaagde primeur Week van de Friet’

Fastservice – ‘De Week van de Friet gaat een vaste waarde worden en – ondanks enkele aanloopproblemen – is er sprake van een geslaagde primeur.’ Dat zegt initiatiefnemer Frans van Rooij van de belangenvereniging voor professionele frituurders, ProFri en de promotiecampagne voor het frietje, die van 4 t/m 12 oktober voor de eerste keer plaatsvond. Zo'n 800 frituurprofessionals sloten zich aan bij de promotiecampagne. De actieweek was noodzakelijk volgens velen cafetariabedrijven, omdat de afgelopen jaren...

Lees bericht

Euro-Toques start en inspireert met regiodagen

Restaurant - Onlangs vond de eerste club dag van Euro-Toques Nederland in de regio plaats in het Groningse Molenrij. Onder de noemer “Euro-Toques inspireert” werd een smaakevenement georganiseerd, dat niet leden de kans geeft om kennis te maken met de uitgangspunten van Euro-Toques. Na de ontvangst door Wicher Werk en Sigrid Heeres van Restaurant ’t Korensant en een rondleiding door hun bedrijf met kruiden- en groentetuin verplaatste het gezelschap zich...

Lees bericht

Spar rolt nieuwe maaltijdservice Eet smakelijk! in 2015 landelijk uit

Formulenieuws – De nieuwe maaltijdservice “Eet smakelijk! Van Spar wordt in oktober, na een succesvolle pilotfase dit jaar, uitgerold bij 30 winkels. Spar biedt met “Eet smakelijk!” de consument een breed en gevarieerd assortiment aan van verse kant en klaar maaltijden, wisselmenu’s, salades, soepen en nagerechten. In april dit jaar zijn 11 Spar-winkels van start gegaan met de nieuwe maaltijdservice “Eet smakelijk!”. “Deze nieuwe service is erg enthousiast ontvangen, zowel door de...

Lees bericht

FSIN ziet in nieuwe Beleidsmonitor ‘foodkameleons’ plussen

Foodservice _ Het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) heeft de nieuwe beleidsmonitor uitgebracht. Het rapport is beschikbaar op app en website voor leden. Nieuw is het in kaart brengen van de bezorgsector en de oproep aan bedrijven om meer in te spelen als foodkameleon. De foodservicemarkt schudt al zes jaar op zijn grondvesten. De crisis eist zijn tol, omdat de consument zich anders is gaan gedragen. Maar er is ook goed nieuws,...

Lees bericht

Peeze viert jubileum met limited edition Harrar

Industrie - Ter ere van haar 135-jarig bestaan introduceert Koffiebranderij Peeze een bijzondere limited edition, Harrar koffie uit Ethiopië. Harrar is exclusieve koffie door de beperkte beschikbaarheid van de bonen, maar ook door de smaak. De smaak is sterk gekruid, maar toch zacht, met tinten van aalbes, pruim en nootmuskaat. Harrar laat daarmee de oorspronkelijkheid van wilde koffie zien, maar is tegelijkertijd verfijnd. Peeze wil met de limited edition laten...

Lees bericht

Patissier ontwikkelt samen met koks voor 10 sterrenrestaurant eigen bonbon

Restaurants - Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meester chocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na een aantal sessies van testen, proeven, ruiken, verfijnen en genieten, presenteren ze onder de naam Sterrenbonbons tien unieke 'pareltjes'. Initiatiefnemer is meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van het bedrijf la Fève. 'De koks dwingen ons de scheidslijn tussen de keuken en de patisserie over te steken en daardoor zijn we...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid