Lekkerland ziet mogelijkheden in private- en fancylabels

Groothandel - Lekkerland kiest voor een nieuwe strategie. Niet een strategie van revolutionaire veranderingen, maar van duidelijkheid. De core business blijft liggen bij convenienceproducten, maar mogelijk aangevuld met buitenlandse merken, private en fancy label producten en in-out artikelen, aangeboden op de juiste momenten van het jaar. Daarnaast wordt sterk ingezet op het ontwikkelen van on-the-go foodservice oplossingen, nieuwe winkel- en merkconcepten en slimme logistiek zoals 3-temperaturen distributie. “Binnenkort zijn al...

Lees bericht

Zoetwarenomzet in buitenshuiskanaal licht gedaald

Assortiment – De omzet van snacks en zoetwaren is in het out-of-homekanaal licht gedaald met 0,6 procent tot 963 miljoen euro. De totale markt van snacks & zoetwaren steeg met name door de plus in de verkopen in het retailkanaal nog wel met 0,3% in 2013 tot € 3,631 miljard. Dit meldt het Studiecentrum Snacks & Zoetwaren. De categorie hartige versnaperingen groeide in consumentenwaarde met 2,3%. De andere categorieën bleven min of meer stabiel: suikerwerk -0,2%, chocolade -0,4% en...

Lees bericht

Banken te dominant in mkb

Financiering - De bancaire sector is te dominant in de kredietverstrekking voor het midden- en kleinbedrijf. Werkgeversorganisatie MKB-Nederland pleit daarom voor meer en betere alternatieven. “Ongeveer 80 procent van het Nederlandse bedrijfsleven is voor leningen afhankelijk van banken. Het zou verstandig zijn als er spoedig nieuw aanbod komt”, laat een woordvoerder van de werkgeversorganisatie weten. Het nieuwe aanbod is er wel al in de vorm van crowdfunding en kredietunies, maar de...

Lees bericht


FrieslandCampina Foodservice op internationale koers

Industrie – Meerwaarde bieden aan de lokale klanten, maar ook aan de internationale klanten. Dat is de kern van de aanpak van de nieuwe organisatie van FrieslandCampina, die begin dit jaar van start gegaan. Raymond Noordermeer, business unit director FrieslandCampina Foodservice, geeft in een gesprek met @FoodClicks aan nu “in staat te zijn een stapje verder te denken om zo de extra mile met de klant te kunnen nemen.” De verandering...

Lees bericht

Hutten Catering onderzoekt verhoging voedingswaarden

Catering – Hutten Catering doet samen met de boeren die streekproducten leveren voor het eigen merk De Guijt en het Centrum Landbouw en Milieu onderzoek naar het verhogen van de voedingswaarden. Inmiddels zijn de tomaten, komkommers en champignons al verbeterd. Onderzocht wordt nu of ook de voedingswaarden van appels omhoog kunnen. De cateraar wil met het onderzoek meer duidelijkheid krijgen wat de invloeden zijn van verschillende teeltwijzen. Hutten wil voor haar...

Lees bericht

‘Parkeerkosten? Die betalen wij’

Regelgeving – De torenhoge parkeerkosten in Amsterdam zijn voor klanten tegenwoordig geen belemmering meer om te gaan winkelen. Een deel van de winkeliers daar betaalt namelijk uit eigen zaak de eerste anderhalf uur. De winkelier kan deze uitgave als bedrijfskosten aftrekken van de belasting. “Wij adviseren andere middenstanders in het hele land hetzelfde te doen. Gemeenten blijven de parkeertarieven omhoogstuwen, zodat wij gedwongen worden creatief te zijn om straks niet zonder...

Lees bericht

‘Hema zet verhoudingen met leveranciers op scherp’

Leveringsvoorwaarden – Hema heeft de verhoudingen met zijn leveranciers op scherp gezet. De warenhuisketen past eenzijdig de leveringsvoorwaarden aan. Zo betaalt men minder over geleverde producten en  geschieden betalingen voortaan pas na 120 dagen, zo meldt De Telegraaf vandaag. De nieuwe voorwaarden werden afgelopen week tijdens de suppliersdag medegedeeld aan de leveranciers. In persoonlijke gesprekken werden leveranciers er volgens De Telegraaf op gewezen dat het mes gaat in de voorwaarden....

Lees bericht

NVWA heeft zorgen over toename voedselschandalen

Inspectie - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt zich ernstige zorgen over het toegenomen aantal incidenten in de Nederlandse voedselsector. De voedselschandalen 'wijzen op een grootschaligheid die verontrustend is', zegt inspecteur-generaal Harry Paul van de NVWA. Verder signaleert de NVWA bij producenten vlees en vleesproducten een gebrek aan ethisch besef. 'De grens opzoeken en zorgen dat je niet gepakt wordt, wijst op normvervaging', zegt Paul in een interview met...

Lees bericht

FNLI tekent bezwaar aan tegen uitspraken NVWA

Industrie - De FNLI tekent bezwaar aan tegen het generaliserende karakter van de uitspraken van inspecteur-generaal Paul in het FD van vandaag. De FNLI vindt dat de uitspraken de totale voedselsector raken, terwijl het moet gaan om de wetsovertreders. “De terechte grote aandacht voor fraudeurs en wetsovertreders, mag niet het beeld van de werkelijkheid vertekenen, waarin de grote meerderheid van bedrijven dag in dag uit alles in het werk stelt...

Lees bericht

De Zwaan en Heuvelzicht sluiten zich aan bij Euro-Toques Nederland

Restaurants - Deze week voltrokken zich twee inauguraties in Limburg:  Hotel Brasserie De Zwaan in Venray en Landhotel Heuvelzicht in Schin op Geul zijn officieel toegetreden tot Euro-Toques Nederland. Door zich aan te sluiten bij Euro-Toques Nederland benadrukken beide restaurants hun betrokkenheid bij puur en eerlijk koken met, zoveel als mogelijk, gebruik van regionale producten. Patron cuisinier Daan Rooding van Landhotel Heuvelzicht stelt elke dag een ander menu samen in...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid