Broodstaart wint vijfde Koks Innovatie Trofee
Trofee - De Broodstaart van Bakkerij Carl Siegert is winnaar geworden van de vijfde Koks! Innovatie Trofee. Dit is dinsdag 11 september bekendgemaakt tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn. Van de 40 inzenders trok Bakkerij Carl Siegert aan het langste eind. De winnende innovatie is een rond brood van 450 gram, verdeeld in 16 partjes. Te gebruiken voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. De vakjury onder voorzitterschap van Nelleke Meinders, sprak...
Lees berichtBoycot Coca-Cola komt op verdacht moment
Groothandels - Inkoopcombinatie Maxxam boycot Coca-Cola. Via Maxxams aangesloten grossiers als Hanos, Lekkerland, Deli XL en Makro worden vele duizenden foodservicelokaties in Nederland beleverd. De boycot komt op een verdacht moment, namelijk een dag nadat retailer Albert Heijn heeft laten weten Coca-Cola en al zijn andere leveranciers per 17 september 2 procent minder te zullen betalen voor hun producten. Maxxam liet bij monde van directeur Peter de Ries aan het ANP weten...
Lees berichtNiet Aviko maar Lamb Weston neemt Lutosa over
Industrie - Niet Aviko maar de Amerikaanse groep Lamb Weston neemt aardappelverwerker Lutosa over. Dat heeft de Belgische krant De Standaard gemeld. Met de transactie is volgens de krant een bedrag gemoeid van 225 miljoen euro. Daarnaast wordt nog een bedrag betaald voor de overname van het betrokken vastgoed. De totale prijs zou daardoor oplopen tot ongeveer 300 miljoen euro. De groep PinguinLutosa, eigenaar van de aardappelverwerker, verwacht dat de transactie dit...
Lees berichtThuistap flopt
Industrie - Horeca-ondernemers in Nederland kunnen opgelucht adem halen; de thuistap lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Grolsch en Bavaria stoppen nog dit jaar met de productie van de hervulbare biervaatjes. De consument lijkt vooral de voorkeur te geven aan flesjes en blikjes in plaats van een vers getapt biertje, meldt De Telegraaf. “Het thuistapsegment heeft zich niet ontwikkeld zoals wij en andere merken hadden gehoopt”, laat een woordvoerster...
Lees berichtRotterdam-Zuid krijgt pretpark
Leisure –Onder Hennie van der Most gaat op het braakliggende terrein van de AVR in Rotterdam-Zuid een pretpark starten. Van der Most heeft dat vanmorgen bekendgemaakt. Van der Most staat bekend als ondernemer die grote en opvallende gebouwen koopt om er iets nieuws in te beginnen, vaak in de recreatiesfeer. In de jaren 90 kocht hij de Duitse kerncentrale Kalkar op om er het pretpark Wunderland te starten. Rotterdam-Zuid wordt gezien...
Lees berichtTelegraaf hekelt Heineken om advies
Horeca – De Telegraaf maakt zich boos over een advies dat Heineken geeft in het eigen magazine Het Bierblad om etentjes in de restaurants duurder te maken. Bovendien worden er tips gegeven om klanten extra geld uit de zakken te kloppen, zo schrijft de krant van Wakker Nederland. De prijzen in de Nederlandse horeca liggen hoog in vergelijking tot andere Europese landen, terwijl de supermarkten hier het goedkoopst zijn. Veel klanten...
Lees berichtDertien genomineerde foodmanagers voor MVO Manager van het Jaar
Verkiezing - Dit jaar wordt voor de eerste maal de MVO Manager van Het Jaar Verkiezing gehouden. Van de 38 genomineerden zijn er 13 personen afkomstig uit de levensmiddelensector. MVO manager is een gewaardeerd en volwassen beroepsgroep geworden. Analoog aan vergelijkbare verkiezingen als de CPO-, CFO- en Communicatiemanager van het jaar heeft advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV het initiatief genomen voor het instellen van de jaarlijkse verkiezing van MVO manager van het...
Lees berichtMars keert zich tegen gefrituurde Mars
Gemak – Mars heeft bezwaar gemaakt tegen het frituren van Marsrepen. In Schotland is dit al jaren een gewild gerecht, vooral onder toeristen. Hoewel de repen in Schotland al twintig jaar worden gefrituurd is pas nu bezwaar gemaakt. Volgens Mars is een gefrituurde reep slecht voor de gezondheid. Het eist nu van de verkopers dat er een duidelijke waarschuwing bij de gefrituurde repen komt dat het gebeurt zonder toestemming of aanmoediging...
Lees berichtAlbert Heijn mechaniseert en versimpelt distributie
Distributie – Albert Heijn mechaniseert de werkwijze ten aanzien van houdbare producten in Regionale Distributie Centra (RDC) en versimpelt de versketen door een deel van dit assortiment in National Category Centers (NCC’s) onder te brengen. Ook in AH to go’s kan men hierdoor volle schappen en lagere prijzen garanderen. Sander van der Laan, algemeen directeur Albert Heijn: “Samen met vele collega’s zorgen we er iedere dag weer voor...
Lees berichtKorting bij gebruik duurzame verpakking
Gemak – In Canada heeft een fabrikant van een duurzame metalen maaltijdverpakking een simpel maar doeltreffende marketingstrategie bedacht: klanten krijgen korting bij een restaurant, wanneer die de metalen maaltijdcontainer gebruiken. Afval van verpakkingsmaterialen is ook in Canda een hot item. Het Tiffin Project in Vancouver biedt nu een oplossing. Degenen die hun ronde metalen containers kopen krijgen bij diverse take out & to go restaurants kortingen op hun afhaalmaaltijden. Een deel van...
Lees bericht