CCE verkleint voetafdruk met volautomatisch opslagsysteem

Industrie - Met een investering van 20 miljoen euro in een automatisch opslagsysteem voor haar distributiecentrum in Dongen zet Coca-Cola Enterprises een belangrijke volgende stap in de richting van het realiseren van haar duurzame doelstellingen. Met dit systeem is het mogelijk pallets met flessen en blikken automatisch in opslag te zetten en op elk gewenst moment klaar te maken voor transport. Transporten kunnen volledig op basis van de behoeften van klanten...

Lees bericht

{if '1' == '3'}

Nationale Horeca Cadeaukaart geliefd

Horeca – De Nationale Horeca Cadeaukaart is geliefd bij veel mensen. De door KHN geïntroduceerde cadeaukaart is inmiddels een geaccepteerd betaalmiddel in meer dan 500 locaties. De Nationale Horeca Cadeaukaart is de eerste cadeaukaart die kan worden besteed in alle bedrijfstypen die de horeca kent; van café, cafetaria, ijssalon tot restaurant of hotel. De kaart is op te waarderen in alle waarden tussen de €5,- en €150,-. KHN ondersteunt het initiatief. â€...

Lees bericht

Horecabranche kampt nog altijd met veel faillissementen

Failissementen - Hoewel het totaal aantal faillissementen in het eerste kwartaal van 2014 met bijna een kwart is gedaald ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar, is in de horecabranche nog steeds een stijging te zien. De reden? De horeca heeft last van de ‘achterblijvende koopkracht’. Dit meldt faillissementsdossier.nl. In de eerste drie maanden van dit jaar gingen 2672 bedrijven en instellingen bankroet tegen 3470 in 2013. In maart daalde het aantal...

Lees bericht


Directiewisseling bij Van Oers Groep

Personalia – De Van Oers Group maakt bekend dat na een intensieve en succesvolle periode in goed overleg de samenwerking met Maxim Hurkmans is beëindigd. Hurkmans, die sinds januari 2011, de functie van Algemeen Directeur bekleedde binnen het bedrijf, zal per 8 april 2014 worden opgevolgd door Willem van de Vorst. Maxim Hurkmans heeft de afgelopen jaren mede sturing gegeven aan de transformatie van Van Oers van een groothandelsorganisatie met productie naar enkel...

Lees bericht

Lekkerland rolt multi-temperatuur distributie uit in alle DC’s

Groothandel - Met de implementatie van multi-temperatuur distributie in DC Waddinxveen heeft Lekkerland de laatste stap gezet in de uitrol van een landelijke ‘multi-temp logistiek’. Alle drie distributiecentra – Waddinxveen, Son en Meppel – van de convenience groothandel zijn nu over op deze nieuwe, klantgerichte technologie. De consequente ontwikkeling van multi-temperatuur diensten is een van de strategische pijlers van Lekkerland en een belangrijke voorwaarde voor de verder groei van de gehele Lekkerland...

Lees bericht

Regeldruk nauwelijks afgenomen

Regels - Het zal veel zelfstandig ondernemers in het foodservicekanaal bekend voorkomen, regeldruk die nauwelijks afneemt. Ondanks ‘ambitieuze plannen van verschillende kabinetten’ zijn de kosten die gemaakt moeten worden voor het naleven van de bestaande wet- en regelgeving in 7 jaar tijd met ‘slechts 3 procent’ afgenomen. Actal, een college dat kabinet en parlement adviseert over regeldruk, liet onderzoek doen naar de regeldruk voor een schildersbedrijf en een broodjeszaak in 2007 en in 2013....

Lees bericht

Philip Morris schrapt 1230 banen

Tabak - Philip Morris hevelt de productie van Bergen op Zoom over naar andere fabrieken in Europa. Met deze stap gaan 1230 banen verloren. Voor 140 werknemers, voornamelijk kantoorpersoneel, wordt vervangend werk gezocht. Dat heeft de Amerikaanse sigarettenfabrikant laten weten aan de vakbonden. Het hoofdkantoor van Philip Morris in Zwitserland heeft in aanloop naar het besluit een afweging moeten maken tussen het sluiten van een van de fabrieken in Zuid-Europa en die...

Lees bericht

Albron omarmt het ‘Nieuwe Eten’ in Utrechts Flavors-restaurant

Catering - Ananasfrites, meelwormkoekjes, de koks van Albron leefden zich volop uit tijdens een ontbijtbijeenkomst voor facility managers in het Researchcentrum van Nutricia/Danone. De bijeenkomst ging over de verduurzaming van facilitaire diensten, maar behandelde vooral het ‘Nieuwe Eten’ en rol van het Flavors-concept van Albron binnen de werkomgeving van het innovatiecentrum. Dertig Flavor-vestigingen heeft Albron inmiddels en het streven is nog voor het einde van dit jaar naar 45 á 50 locaties...

Lees bericht

Kwalitaria groeit met 10% fors harder dan rest van de markt

Fastservice – Cafetariaformule Kwalitatria heeft met een omzetindex van 11% en een transactie-index van 11% beduidend beter gepresteerd dan de 1% die de markt laat zien. Dat laat marketing manager Martijn Boone van formulehuis ffc in Zeist weten. “Wij vergelijken iedere week de omzet- en transactie indexen van onze eigen benchmark met die van de Foodservice branche.  We zien daarin ook dat de omzetgroei vooral voortkomt uit het aantrekken van meer gasten. Het is...

Lees bericht

Appèl neemt aandelen Markies Catering over

Catering - Appèl B.V. heeft de overname van Markies Catering afgerond. Markies Catering is een toonaangevende specialist op het gebied van onderwijscatering en heeft een landelijke dekking met meer dan 200 onderwijsinstellingen. Markies Catering wordt een dochteronderneming van Appèl en zal onder eigen naam blijven opereren. “We zijn vanzelfsprekend verheugd met de overname. Er zijn veel overeenkomsten tussen de familiebedrijven Markies Catering en Appèl; een sterke eigen...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid