FrieslandCampina Foodservice op internationale koers

Industrie – Meerwaarde bieden aan de lokale klanten, maar ook aan de internationale klanten. Dat is de kern van de aanpak van de nieuwe organisatie van FrieslandCampina, die begin dit jaar van start gegaan. Raymond Noordermeer, business unit director FrieslandCampina Foodservice, geeft in een gesprek met @FoodClicks aan nu “in staat te zijn een stapje verder te denken om zo de extra mile met de klant te kunnen nemen.” De verandering...

Lees bericht

Hutten Catering onderzoekt verhoging voedingswaarden

Catering – Hutten Catering doet samen met de boeren die streekproducten leveren voor het eigen merk De Guijt en het Centrum Landbouw en Milieu onderzoek naar het verhogen van de voedingswaarden. Inmiddels zijn de tomaten, komkommers en champignons al verbeterd. Onderzocht wordt nu of ook de voedingswaarden van appels omhoog kunnen. De cateraar wil met het onderzoek meer duidelijkheid krijgen wat de invloeden zijn van verschillende teeltwijzen. Hutten wil voor haar...

Lees bericht

‘Parkeerkosten? Die betalen wij’

Regelgeving – De torenhoge parkeerkosten in Amsterdam zijn voor klanten tegenwoordig geen belemmering meer om te gaan winkelen. Een deel van de winkeliers daar betaalt namelijk uit eigen zaak de eerste anderhalf uur. De winkelier kan deze uitgave als bedrijfskosten aftrekken van de belasting. “Wij adviseren andere middenstanders in het hele land hetzelfde te doen. Gemeenten blijven de parkeertarieven omhoogstuwen, zodat wij gedwongen worden creatief te zijn om straks niet zonder...

Lees bericht


‘Hema zet verhoudingen met leveranciers op scherp’

Leveringsvoorwaarden – Hema heeft de verhoudingen met zijn leveranciers op scherp gezet. De warenhuisketen past eenzijdig de leveringsvoorwaarden aan. Zo betaalt men minder over geleverde producten en  geschieden betalingen voortaan pas na 120 dagen, zo meldt De Telegraaf vandaag. De nieuwe voorwaarden werden afgelopen week tijdens de suppliersdag medegedeeld aan de leveranciers. In persoonlijke gesprekken werden leveranciers er volgens De Telegraaf op gewezen dat het mes gaat in de voorwaarden....

Lees bericht

NVWA heeft zorgen over toename voedselschandalen

Inspectie - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt zich ernstige zorgen over het toegenomen aantal incidenten in de Nederlandse voedselsector. De voedselschandalen 'wijzen op een grootschaligheid die verontrustend is', zegt inspecteur-generaal Harry Paul van de NVWA. Verder signaleert de NVWA bij producenten vlees en vleesproducten een gebrek aan ethisch besef. 'De grens opzoeken en zorgen dat je niet gepakt wordt, wijst op normvervaging', zegt Paul in een interview met...

Lees bericht

FNLI tekent bezwaar aan tegen uitspraken NVWA

Industrie - De FNLI tekent bezwaar aan tegen het generaliserende karakter van de uitspraken van inspecteur-generaal Paul in het FD van vandaag. De FNLI vindt dat de uitspraken de totale voedselsector raken, terwijl het moet gaan om de wetsovertreders. “De terechte grote aandacht voor fraudeurs en wetsovertreders, mag niet het beeld van de werkelijkheid vertekenen, waarin de grote meerderheid van bedrijven dag in dag uit alles in het werk stelt...

Lees bericht

De Zwaan en Heuvelzicht sluiten zich aan bij Euro-Toques Nederland

Restaurants - Deze week voltrokken zich twee inauguraties in Limburg:  Hotel Brasserie De Zwaan in Venray en Landhotel Heuvelzicht in Schin op Geul zijn officieel toegetreden tot Euro-Toques Nederland. Door zich aan te sluiten bij Euro-Toques Nederland benadrukken beide restaurants hun betrokkenheid bij puur en eerlijk koken met, zoveel als mogelijk, gebruik van regionale producten. Patron cuisinier Daan Rooding van Landhotel Heuvelzicht stelt elke dag een ander menu samen in...

Lees bericht

TOP zet duurzame voedseloplossingen in de spotlight bij TEDxBinnenhof

Conferentie - TOP bv uit Wageningen verzorgt als officieel partner van TEDxBinnenhof het eten en drinken tijdens TEDxBinnenhof op 31 maart 2014 in de Ridderzaal in Den Haag. Het thema dit jaar is “Global Challenges, Dutch Solutions”. TOP sluit op dit thema aan door de aanwezigen de voorlopers op het gebied van innovatieve voeding te laten proeven. TEDxBinnenhof draait om de verhalen van de tien inspirerende Nederlandse innovators over hun oplossingen voor...

Lees bericht

Faillissement Kruidenier klap voor SuperTrade

Groothandel - Het faillissement van Kruidenier Foodservice is een klap voor SuperTrade, zo bevestigt directeur Marc de Swart desgevraagd. “Ik zou een te grote broek aantrekken als ik zou zeggen dat dit geen consequenties heeft voor ons.” Groothandel Kruidenier was samen met Digross, Interkring en De Kweker lid van SuperTrade. SuperTrade faciliteert voor de bedrijven de centrale inkoop. “Het faillissement van Kruidenier Foodservice is allereerst een groot persoonlijk drama voor...

Lees bericht

Hutten catering opent eigen lunchzaak

Lunchroom - Hutten Catering opent donderdag een lunchzaak in de monumentale Broederkapel in Veghel. Behalve lunch biedt de cateraar ook alle varianten op een High Tea aan. In het nieuwe concept speelt de etagère, waarop de verschillende gerechtjes worden geserveerd, de hoofdrol. Daarbij kan men denken aan de bekende High Tea, High lunch, High Wine of High tapas. Elk seizoen van het jaar wil Hutten de gasten verrassen met...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid