Ook supers merken buitenlandse concurrentie

Supermarkt - Duitse supermarkten worden door de grote prijsverschillen steeds aantrekkelijker voor Nederlanders om hun dagelijkse boodschappen te doen. Van de totale huishoudelijke voeding uitgaven besteden de Limburgers afgelopen maand 4.8% (was 4.3%*) in het buitenland. Dit blijkt uit de periodieke omzetgegevens van onderzoekbureau GfK naar de aankopen van consumenten in Nederlandse supermarkten. Ook de inwoners van Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland besteden steeds meer bij de Oosterburen. Ruim 15% van de Limburgse...

Lees bericht

Glutenvrije broodjes op meer McDonald’s locaties verkrijgbaar

Fastservice - McDonald’s gaat op meer locaties glutenvrije broodjes aanbieden. Sinds vandaag zijn ze ook verkrijgbaar in Rotterdam Charlois en Leiderdorp. Sinds de introductie op 22 oktober 2013 waren de glutenvrije broodjes al verkrijgbaar bij de vestigingen in Hoorn, Purmerend, Zaandam Koningin Julianaweg en Rotterdam Zuidplein. De gecertificeerde glutenvrij broodjes zijn beschikbaar voor de Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder en in nauw overleg met de Nederlandse Coeliakie Vereniging tot stand gekomen....

Lees bericht

Cateraar Vitam opent restaurant I-Dock aan het IJDock

Cateraar – Met de opening van restaurant I-Dock aan het IJ deze week heeft cateraar Vitam er een eigentijds restaurant bij. "Er gaan meer van dergelijke hotspots volgen," zo laat het bedrijf weten. Volgens Marc Balvers, directeur van Vitam is er altijd ruimte voor hotspots: "Hotelbars zijn dé trend op het gebied van uitgaan, dat zie je al een paar jaar in New York en Shanghai en nu ook in Amsterdam:...

Lees bericht


Aangeleerde beleefdheidsvormen passé in foodservice

Gastgerichtheid - De strak voorgeschreven lach en andere geformaliseerde plichtplegingen ruimen het veld. De toekomst is aan medewerkers met een sterke persoonlijkheid, personeel dat servicegerichtheid van nature in de genen draagt. Dit schrijft foodservice watcher Ubel Zuiderveld in de nieuwste editie van @FoodClicks. Iedereen kent het. “Welkom bij McDonald’s, mag ik uw bestelling opnemen alstublieft.” Of je belt een verzekeraar of telecommunicatiebedrijf en krijgt te maken met het strakke...

Lees bericht

Royaan stuurt krokettenmaker Piet Brink naar Olympische Spelen

Industrie – Vanwege de invoerbeperkingen van Nederlands varkensvlees naar Rusland, lukt het Royaan niet om bitterballen en kroketten naar het Holland Heineken House te transporteren. Het bedrijf besloot daarom eigen krokettenmaker Piet Brink naar Sotsji te sturen. 'Meester Croquettenmaker' Piet Brink (61) gaat twee weken lang, dagelijks honderden Van Dobben bitterballen en kroketten maken. Met de hand en met Russische ingrediënten. Per dag produceert hij tijdens de Olympische Spelen circa 120 kilo...

Lees bericht

Lekkerland en Jamin verlengen samenwerking

Groothandel – Zoetwarenretailer Jamin en logistiekpartner Lekkerland Nederland gaan hun samenwerking continueren. Recent werd een  langjarige overeenkomst tussen beide partijen afgesloten. De overeenkomst heeft betrekking op de levering van zoetwaren, ijs en nonfood aan de 110 winkels van Jamin. "Lekkerland heeft de afgelopen 5 jaar bewezen een betrouwbare partner te zijn op zowel logistiek als commercieel gebied. Jamin is dan ook verheugd deze samenwerking de komende jaren verder uit te bouwen", aldus John...

Lees bericht

FrieslandCampina Foodservice stunt met Optimel Puur op dertien treinstations

Industrie – In de maand waar Nederlanders wat meer op hun gewicht letten, werd door FrieslandCampina Foodservice het recent geïntroduceerde product Optimel Puur extra in de schijnwerpers gezet. Op dertien treinstations deelde de zuivelgigant in de ochtenduren maar liefst 60.000 gratis samplepakjes Optimel Puur uit. Optimel Puur is een revolutionair product zonder zoetstoffen en toegevoegde suikers. De yoghurtdrink  combineert vooral perfect met brood en is dus met name een drinkalternatief bij...

Lees bericht

Koningin Máxima opent Rotterdams Centrum Gezond Gewicht

Zorg - Op 12 februari verricht Koningin Máxima de officiële opening van het Centrum Gezond Gewicht in Roterdam. Het centrum is een samenwerking van het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis. Het centrum heeft als doel, zorg op maat te leveren om overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen tegen te gaan. De openingshandeling vindt plaats in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. In de afgelopen dertig jaar...

Lees bericht

Budgetrestaurants groeien in populariteit

Hybrideconcepten - Het voorschotelen van goedkope maaltijden, gemaakt van kant-en-klaarproducten uit de supermarkt, is populair in de horeca. Tenminste, het low-budgetrestaurant Dill uit Den Haag scoort ermee. Bij Dill kun je al lunchen voor 3,50 euro, dineren kan er voor 5 euro, inclusief drankje. Ondernemer Ad Sedubun gooit al een tijdje hoge ogen in de media. “We willen dat mensen even geen kopzorgen hebben”, zegt hij tegenover de website Nu.nl. Met...

Lees bericht

Detailhandel Nederland: Nieuwe staatssecretaris moet accijnsdrama stoppen

Politiek – Ook Detailhandel Nederland ziet een unieke kans voor de beoogde, nieuwe staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, om de economie in de grensstreek te redden door de accijnzen te harmoniseren met België en Duitsland. Sander van Golberdinge, directeur van Detailhandel Nederland: ”Er is geen tijd meer te verliezen. De nieuwe staatssecretaris moet meteen aan de slag met de geplande kabinetsevaluatie van de gevolgen van de accijnsverhogingen. Deze is door...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid