Belgen zuiniger met fooi in restaurants dan Nederlanders

Onderzoek - Wie denkt dat Nederlanders zuiniger zijn dan Belgen heeft het mis. Volgens recent onderzoek van DirectResearch, in opdracht van Groupon, blijkt dat Nederlanders guller zijn met het geven van fooi aan het bedienend personeel bij een restaurantbezoek. 22% van onze landgenoten legt tussen de 7,6% en 15% van het eindbedrag op tafel tegenover slechts 7% van de Belgen. Het onderzoek laat verder zien dat ‘wij’ in het algemeen meer uitgeven aan een...

Lees bericht

Reclameduo wil met Brusco Lambrusco weer op de kaart zetten

Horeca - Op donderdag 6 maart presenteert modeontwerpster Olcay Gulsen samen met sommelier Milton Verseput een nieuwe Lambrusco. Brusco is een frisse, licht mousserende, rode Lambrusco, die koud wordt gedronken. De wijn is afkomstig uit dé Lambrusco streek Emilia-Romagna in Noord Italië. Brusco is een product van reclameduo Frank de Ruwe en Lard Breebaart van reclamebureau NATWERK. De twee Amsterdamse vrienden vonden de tijd rijp voor een comeback van Lambrusco, want...

Lees bericht

Vroegop neemt Natudis over

Industrie - Vroegop Ruhe & Co en Royal Wessanen hebben overeenstemming bereikt over de acquisitie door Vroegop van 100% van de aandelen van Natudis Nederland, Hagor en Kroon met hun ondernemingen. De gesprekken hierover liepen al enige tijd. Door deze overname wordt Vroegop totaalleverancier van biologisch aardappelen, groenten en fruit, vers en droge kruidenierswaren. De focus op biologisch was al in gang gezet door de intensieve samenwerking met Kroon. Natudis zal als...

Lees bericht


Vrouwen reserveren in de regel het restaurant

Onderzoek - Uit het reserveringssysteem van Couverts blijkt dat 62% van de gebruikers vrouw is: het is dus de vrouw die een restaurant, eetcafé of brasserie uitzoekt en een tafel reserveert. Daarnaast is opvallend dat 71% van de etentjes tijdens kantooruren wordt gereserveerd. De meeste reserveringen vinden plaats op woensdag (21%). Verrassend is dat circa 1% van de mensen ‘s nachts reserveert en 54% buiten openingstijden. Dit blijkt uit een analyse van gegevens uit de...

Lees bericht

Burgemeester Onno Hoes opent Sligro in Maastricht

Groothandel - Maandag 10 maart opent Sligro zijn nieuwe groothandelsvestiging in Maastricht. Burgemeester Onno Hoes zal met het sabreren van Champagne de officiële openingshandeling verrichten. Het is de bedoeling dat deze nieuwe zelfbedieningsgroothandel de komende jaren het voorbeeld en uitgangspunt is bij de doorontwikkeling van de Sligro-vestigingen in Nederland. Hoes opent de vestiging onder toeziend oog van een groot aantal Nederlandse en Belgische Michelinsterrenkoks met onder andere Hans van Wolde,...

Lees bericht

Kroketten aan boord Corendon-vluchten

Luchtvaart - Vanaf het voorjaar kunnen vakantiegangers van luchtvaartmaatschappij Corendon genieten van kroketten en bitterballen aan boord. Dat schrijft De Telegraaf in een bericht vandaag. Corendon biedt gasten al frites en mayonaise aan tijdens vluchten maar gaat nu ook kroketten en bitterballen aanbieden. De luchtvaartmaatschappij is hiertoe gekomen, omdat uit enquêtes blijkt dat de Nederlandse vakantieganger een typisch Hollandse sfeer tijdens de vlucht waardeert. Omdat de smaakbeleving, de bewaartemperatuur...

Lees bericht

Komkommerteler Versteegen ontwikkelde eigen snackmerk Q-key

Ontwikkeling – Komkommerteler Roel Versteegen uit Grashoek (L) heeft een nieuwe snack-komkommer, onder de naam Q-key,  ontwikkeld. Hij heeft twee jaar aan het komkommerconcept gewerkt. In samenwerking met een zaadbedrijf heeft hij gezocht naar een nieuw ras dat de ideale gezonde komkommersnack qua smaak, grootte en gewicht geeft. Met Verstegen Spices and Sauces heeft hij tevens een unieke kruidenmix ontwikkeld, die consumenten kunnen gebruiken om te dippen. De Q-key bevat slechts 10,4...

Lees bericht

GfK: Dag je uit? Broodjes, fris en snoep mee van huis

Leisure - Een ruime meerderheid van de Nederlanders die een dagje weg gaat, neemt vanuit thuis eten en drinken mee. Dit blijkt uit GfK-onderzoek uitgevoerd in de markt van pretparken, dierentuinen, musea, zwembaden en binnenspeeltuinen. Vooral belegde broodjes, pakjes vruchtenlimonade, snoep en fruit worden meegenomen vanuit thuis. Concurrentie is dan ook sterk op zowel de tussendoormomenten als op het lunchmoment. Driekwart van de meenemers noemt besparen op de uitgaven als...

Lees bericht

Stemmen op 19 maart kan straks op 40 NS stations

Verkiezingen - Woensdag 19 maart 2014 kunnen kiesgerechtigden op 40 NS stations terecht voor het uitbrengen van hun stem. NS en de gemeenten bieden de reizigers op of in de omgeving van een station gelegenheid om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezing. Reizigers kunnen stemmen op het station in de gemeente waar ze wonen, met een geldige stempas en een identiteitsbewijs. Bron: FoodClicks

Lees bericht

Seniorenbrood ‘afgebakken’ in de magnetron

Ontwikkeling - In Duitsland is brood ontwikkeld dat bereid wordt in de magnetron. Het gaat om brood dat voorzien is van extra voedingsstoffen en bestemd is voor mensen in verzorgings- en bejaardenhuizen om ondervoeding tegen te gaan. Omdat ouderen in bijna de helft van de gevallen de korsten van het brood laten liggen omdat die te lastig zijn om te kauwen, ontstond er de behoefte om een seniorenbrood te maken...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid