Aansluiten bij JOGG voor gemeenten voortaan kosteloos


Foto bij: Website JOGG

Politiek – Gemeenten kunnen zich voortaan kosteloos aansluiten bij Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). De jaarlijkse bijdrage die gemeenten voorheen hadden wordt per 1 januari 2021 afgeschaft. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft dat samen met JOGG besloten.

Het afschaffen van de jaarlijkse eigen bijdrage moet ervoor zorgen dat meer gemeenten aan de slag gaan met de JOGG-aanpak. Blokhuis acht het van belang dat gemeenten de gezondheid van kinderen en jongeren hoger op hun agenda plaatsen. "JOGG heeft succes. Dus hoe meer JOGG-gemeenten hoe beter", aldus staatssecretaris Paul Blokhuis in een reactie. “Als we jongeren al vroeg helpen om gezond te leven, plukken zij daar zelf de vruchten van en wij als samenleving natuurlijk ook. Bijvoorbeeld omdat jongeren lekkerder in hun vel zitten en minder bij de zorg aankloppen.”

Voorheen betaalden gemeenten, afhankelijk van het aantal inwoners een jaarlijks bedrag van 5.000 of 10.000 euro. Voor sommige gemeenten werd dat geld toch als een drempel gezien. Die drempel is per 1 januari weg. Blokhuis heeft er alle vertrouwen in dat meer gemeenten hierdoor de stap zetten om JOGG-gemeente te worden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nog eens zeven dagattracties starten met gezonder aanbod

Leisure - ARTIS, Madurodam, het Openluchtmuseum, Rijksmuseum Boerhaave, Dinoland, Steinerbos en Ballorig hebben de Ambitie van Gezond Uit ondertekend, meldt het JOGG. Met het initiatief Gezond Uit werkt JOGG samen met dagattracties, die hun bezoek een gezonder voedingsaanbod willen aanbieden tijdens een dagje uit.

Lees bericht


89 wethouders en JOGG roepen op tot gezondere leefomgeving

Gezondheid - Zorg dat gemeenten met een lokale aanpak hun jeugd een gezonde toekomst kunnen blijven bieden. Die oproep doen 89 wethouders en JOGG aan politici. De oproep wordt gesteund door gemeenten vanuit alle provincies, waaronder Schiermonnikoog, Venlo, Zwolle, Den Haag, 's-Hertogenbosch, Nijmegen, Utrecht en Westerwolde, schrijft het JOGG.

Lees bericht


35 ondertekenaars Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2025

Schoolcatering – Meer dan dertig bedrijven instellingen, waaronder cateraars, groothandels, automatenleveranciers, producenten en leveranciers van watertappunten, hebben vandaag hun handtekening gezet onder een nieuw akkoord dat invulling moet geven aan een gezonder aanbod op scholen voor de periode 2021-2025.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid