Aantal tankstations met wasmachineservice blijft groeien


Petrol - Het aantal wasmachines langs de Nederlandse wegen blijft maar toenemen. Inmiddels hebben 187 tankstations wasmachines en drogers staan voor particulieren en bedrijven die textiel willen reinigen. Onlangs werd in een uitzending van RTL nog gemeld dat er 160 locaties zijn, maar het aantal neemt rap toe. De leverancier van de machines Prontophot in het Brabantse Hapert is door het succes zelf ook een beetje overdonderd. Maar in het buitenland waar het bedrijf ook groot is, is de concentratie zelfs nog vele malen groter, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Opvallend is dat bij onzee zuiderburen er vooral wasmachineservices staan bij supermarkten, terwijl dat in Nederland juist bij tankstations is. Daarom ziet het bedrijf in Nederland nog voldoende ruimte voor groei. De klanten die gebruik maken van de wasmachines bij tankstations zijn heel divers. Het loopt uiteen van studenten, die geen ruimte hebben voor de apparaten tot aan 1-en-2-persoonhuishoudingen die geen zin hebben een wasmachine en een droger aan te schaffen. Maar ook mensen die een wasbeurt hebben voor de clubkleren, tot lastige producten als dekbedden en paardendekens, die gewassen moeten worden. Omdat de mensen die gebruik maken van de srvice ook moeten wachten, is de wasservice bij tankstations ook nog eens een aardige omzetbrenger in de shop. Bron:@FoodClicks Petrol - Het aantal wasmachines langs de Nederlandse wegen blijft maar toenemen. Inmiddels hebben 187 tankstations wasmachines en drogers staan voor particulieren en bedrijven die textiel willen reinigen. Onlangs werd in een uitzending van RTL nog gemeld dat er 160 locaties zijn, maar het aantal neemt rap toe. De leverancier van de machines Prontophot in het Brabantse Hapert is door het succes zelf ook een beetje overdonderd. Maar in het buitenland waar het bedrijf ook groot is, is de concentratie zelfs nog vele malen groter, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Opvallend is dat bij onzee zuiderburen er vooral wasmachineservices staan bij supermarkten, terwijl dat in Nederland juist bij tankstations is. Daarom ziet het bedrijf in Nederland nog voldoende ruimte voor groei. De klanten die gebruik maken van de wasmachines bij tankstations zijn heel divers. Het loopt uiteen van studenten, die geen ruimte hebben voor de apparaten tot aan 1-en-2-persoonhuishoudingen die geen zin hebben een wasmachine en een droger aan te schaffen. Maar ook mensen die een wasbeurt hebben voor de clubkleren, tot lastige producten als dekbedden en paardendekens, die gewassen moeten worden. Omdat de mensen die gebruik maken van de srvice ook moeten wachten, is de wasservice bij tankstations ook nog eens een aardige omzetbrenger in de shop. Bron:@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

REWE ontwikkelt en test vier to go-shopformats

Buitenland – REWE, moedermaatschappij van groothandel Lekkerland in Nederland, heeft een viertal shopconcepten ontwikkeld, die momenteel in Duitsland worden getest. Het gaat om shopconcepten voor hightraffic-locaties, als treinstations en luchthaven en universiteiten, kantoren en ziekenhuizen. De vier ontwikkelde concepten verschillen in productaanbod en gebruikte techniek.

Lees berichtRaad voor Volksgezondheid: “Niet alleen snackbars benoemen”

Actie - In het maatschappelijke debat over de gezondheidsachterstand in Nederland, mogen snackbars en fastfoodwinkels niet als enige bedrijfstak worden genoemd als veroorzaker van het probleem. Dat zegt Stannie Driessen, directeur van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, bij de overhandiging van het manifest door ProFri.

Lees bericht

Onbemande tankstations nauwelijks gestegen

Analyse - Het aantal onbemande tankstations is dit jaar nauwelijks verder gestegen. Van de in totaal 4.147 benzinepompen in Nederland, worden er 2.280 zonder shop geëxploiteerd. Dat zijn er 33 meer dan vorig jaar, of te wel 0,1 procent. Bemande locaties zijn met 2 procent licht gedaald. Spectaculaire stijgingen deden zich wel voor bij het aantal (snel)laadpalen en locaties waar CNG, LNG en...

Lees bericht


De Broodjesbox opent derde locatie

Petrol – Het Broodjesbox-concept van Jan Knol en Ruud Sievers heeft een derde locatie geopend en een tweede in Almelo. De locatie aan de Sluitersveldsingel is gecombineerd met een BP-tankstation.

Lees bericht

Letteke van der Kruk nieuwe directeur SWO de Splinter

Benoeming - Letteke van der Kruk is per 5 juli 2021 aangesteld als de nieuwe directeur van SWO de Splinter, de inkooporganisatie van bijna 200 tankstationondernemers. Zij volgt in die functie Eric van Voorthuizen op, die om persoonlijke redenen zijn functie heeft neergelegd.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid