AB InBev introduceert Bud in Nederland


Bier - Bierbrouwerij AB InBev brengt het iconische Amerikaanse merk Bud naar Nederland. Bud wordt in eerste instantie binnen de horeca gelanceerd, maar later ook binnen retail. Nicolas Bartholomeeusen, directeur Bierbrouwerij AB InBev, wil met Bud het Nederlandse bierlandschap opfrissen en zegt: "We introduceren met Bud een internationaal premium pilsener met een onderscheidende positionering".Het bier wordt hier, net als in een aantal andere Europese landen verkocht als Bud en niet als Budweiser. AB InBev heeft namelijk in het verleden over de naam in de clinch heeft gelegen met Budweiser Budvar uit Tsjechië. Daarnaast wordt Bud ook in de VS vaak als afkorting gebruikt en klinkt het beter dan Budweiser. Rijst Bud zou minder bitter zijn en wordt gebrouwen met natuurlijke ingrediënten, waaronder rijst. Het pilsner heeft een alcoholpercentage van 5 procent. De horeca in de Randstad krijgt als eerste de mogelijkheid Bud op te nemen in het assortiment. Daarna wordt het gebied uitgebreid. Later zal het biermerk ook beschikbaar komen bij supermarkten en slijterijen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht

‘Vriesvers vlees als alternatief voor vers, zeker in opstartfase’

Horeca - Vers is in de horeca vaak favoriet. Opstarten en opschalen van de horeca wil je als ondernemer echter het liefst doen met zo min mogelijk risico op derving. Diepvries kan dan uitkomst bieden. Wie overschakelt op vriesvers van Smart Choice zal snel de voordelen zien én de klanttevredenheid behouden, is de overtuiging van Max Maassen, accountmanager Supply Solutions...

Lees bericht



‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht

Deliveroo geeft klanten mogelijkheid horeca fooi te geven

Bezorgdienst – Bezorgservice Deliveroo heeft een nieuwe maatregel genomen om lokale restaurants te steunen. Vanaf vandaag bieden zij klanten de mogelijkheid om een fooi te geven aan het restaurant waar ze hebben besteld. Deliveroo heeft daarvoor een nieuwe functie op het platform gelanceerd waarmee klanten hun rekening naar boven kunnen afronden.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid