AB InBev roept overheid op tot extra steun horeca
Steun – Bierbrouwer AB InBev gaat tankbier retourhalen en roept de overheid op om de horeca extra te ondersteunen en de sector perspectief te geven. De brouwer kondigt de steunactie aan volgend op de persconferentie van het kabinet gisteravond, waarbij de sluiting van de horeca tot medio december bekend werd gemaakt.
Volgens de brouwer is extra financiële steun en perspectief vanuit de overheid nodig om de horeca door de sluitingsperiode te helpen. De brouwer steunt daarom de oproep van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) aan de overheid voor extra financiële steun, perspectief en een routekaart voor heropening van de horeca. Mark Hanssen, Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev: “Vanwege de nieuwe sluitingsperiode kondigen we daarom aan aangebroken tankbier retour te gaan halen en kosteloos te vervangen met vers bier. Uiteraard blijven we komende tijd ook doorgaan met waar mogelijk maatwerk leveren voor onze horecarelaties, passend bij de situatie van de onderneming.”
Perspectief voor de horeca
AB InBev roept daarnaast op tot steun en perspectief voor de horeca vanuit het kabinet. Hanssen: “Natuurlijk begrijpen we dat er voor het kabinet geen gemakkelijke keuzes zijn tijdens deze pandemie. Maar de horeca krijgt enorme klappen, er moet echt meer gebeuren om de horeca te helpen deze nieuwe sluiting te overleven. Daarom steunen wij de oproep van KHN aan de overheid voor extra financiële steun, perspectief en een routekaart voor heropening van de horeca.”
Bron: AB InBev/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Samenwerking KHN en Horeca Vakbeurs Hardenberg
Vakbeurzen - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) regio Overijssel en Horeca Vakbeurs gaan de komende editie samenwerken. De samenwerking richt zich niet alleen op het hebben van een eigen beursstand op de horecabeurs, maar KHN is ook medeorganisator van de Regionale Biertapwedstrijd Overijssel 2025.
Lees berichtAd Schaap en Kaj Gorgels starten samen Drippy’s
Horecaconcept - Kaj Gorgels, bekend van YouTube en tv-presentator, start samen met horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaap en culinair influencer Colin Knopper hamburgerrestaurant Drippy’s. Het horecabedrijf is gevestigd aan het Stadhuisplein in Rotterdam.
Lees berichtVakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens
Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.
Lees berichtKHN bereikt akkoord over nieuwe Horeca-cao
Personeel - KHN is samen met FNV Horeca een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Er lag al een overeenkomst tussen beide partijen, maar maandag werd bekend dat de achterban van FNV Horeca ook akkoord is.
Lees berichtNederlands Culinair Team wint Zilver en Sustainability Award
Wedstrijd - Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.
Lees berichtEssense nieuwe high-end cateraar in eventcatering
Eventcatering – Chef-koks Jeroen Robberegt en Jasper Gronert hebben de handen ineen geslagen en zijn een nieuw avontuur aangegaan in de eventcatering met het bedrijf Essense. Met het high-end cateringbedrijf willen zij een nieuwe norm neerzetten op het gebied van culinaire evenementen.
Lees bericht