AB InBev roept overheid op tot extra steun horeca


Steun – Bierbrouwer AB InBev gaat tankbier retourhalen en roept de overheid op om de horeca extra te ondersteunen en de sector perspectief te geven. De brouwer kondigt de steunactie aan volgend op de persconferentie van het kabinet gisteravond, waarbij de sluiting van de horeca tot medio december bekend werd gemaakt.

Volgens de brouwer is extra financiële steun en perspectief vanuit de overheid nodig om de horeca door de sluitingsperiode te helpen. De brouwer steunt daarom de oproep van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) aan de overheid voor extra financiële steun, perspectief en een routekaart voor heropening van de horeca. Mark Hanssen, Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev: “Vanwege de nieuwe sluitingsperiode kondigen we daarom aan aangebroken tankbier retour te gaan halen en kosteloos te vervangen met vers bier. Uiteraard blijven we komende tijd ook doorgaan met waar mogelijk maatwerk leveren voor onze horecarelaties, passend bij de situatie van de onderneming.”

Perspectief voor de horeca

AB InBev roept daarnaast op tot steun en perspectief voor de horeca vanuit het kabinet. Hanssen: “Natuurlijk begrijpen we dat er voor het kabinet geen gemakkelijke keuzes zijn tijdens deze pandemie. Maar de horeca krijgt enorme klappen, er moet echt meer gebeuren om de horeca te helpen deze nieuwe sluiting te overleven. Daarom steunen wij de oproep van KHN aan de overheid voor extra financiële steun, perspectief en een routekaart voor heropening van de horeca.”

Bron: AB InBev/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Vermaat verzorgde 11.000 gasten per dag tijdens F1 in Zandvoort

Catering – Nu het geluid van de F1 is verstomd en Zandvoort weer terug is gegeven aan de strandgasten, maakt Vermaat, een van de horecapartners van het driedaagse event de balans op; tijdens het raceweekend heeft het bedrijf in tien lounges zo’n 11.000 gasten per dag verzorgd met eten, drinken en gastvrijheid.

Lees bericht

Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights

Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.

Lees berichtStrandpaviljoens mogen van de minister van de winter blijven staan

Strandpaviljoens – De strandexploitanten mogen in principe hun paviljoens laten staan deze winter. Voorwaarde is dat de waterschappen en kustgemeenten instemmen met het akkoord dat Minister Cora van Nieuwenhuizen op het verzoek van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) om de niet-permanente strandbedrijven de mogelijkheid te bieden hun locaties ook deze winter te mogen laten staan.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid