Accijns op sigaretten en shag per 1 april omhoog


Accijns - Per 1 april 2020 is de accijns op een pakje sigaretten met €1 verhoogd. Dat geldt ook voor andere tabaksproducten zoals shag, om het niet aantrekkelijk te maken voor rokers om over te stappen naar een ander rookproduct.

Deze accijnsverhoging volgt uit het Nationaal Preventieakkoord. En komt bovenop de accijnsverhoging van 1 januari 2020 die is afgesproken in het Regeerakkoord. Het doel is de prijs daarna verder te verhogen tot €10 in 2023. Voordat dit wordt doorgevoerd in 2021 gat het kabinet wel eerst een evaluatie uitvoeren. 

Rookvrije generatie in 2040

Het kabinet heeft in het Nationaal Preventieakkoord maatregelen en acties afgesproken met meer dan 70 partijen. Deze maatregelen moeten de gezondheid van veel Nederlanders verbeteren. Eén van die maatregelen is een accijnsverhoging op sigaretten en shag. Andere maatregelen als het uniformeren van sigarettenpakjes en verdere beperking van promotie en verkooppunten, zijn net als beperkingen van het aantal rookplekken, ook al genomen of zijn binnen afzienbare tijd van kracht. Tankstations en andere conveniencezaken zijn nog altijd in belangrijke mate afhankelijk van de verkoop van tabak. Het doel van het kabinet is om in 2040 een rookvrije generatie te realiseren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


ADM Automaten biedt verkoopoplossing met mobiele snackwand

Vending - Voor tankstations, cafetaria’s en andere horecalocatie, die wel willen verkopen, maar beperkt zijn in hun mogelijkheden, biedt firma ADM Automaten een oplossing met mobiele snackautomaten. De FEBO-achtige automaten biedt ondernemers de gelegenheid op een eenvoudige en contactloze manier warme snacks te verkopen.

Lees bericht

NSO Retail Beurs 2020 verplaatst naar najaar

Beurzen - De organisatie van de NSO Retail Beurs 2020 heeft als gevolg van de maatregelen rond het coronavirus besloten de NSO Retail Beurs niet op 15 maart te houden maar te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum het najaar.

Lees bericht

NS wil roken op perrons verbieden en staakt tabaksverkoop

Stationsshops - ProRail en NS willen de stations samen stapsgewijs rookvrij gaan maken. Wat ProRail betreft verdwijnen in oktober de rookvoorzieningen op de perrons. En NS gaat vanaf 1 april dit jaar met de verkoop van tabak in haar eigen winkelformules stoppen. Uiteindelijk wil NS dat er op het station helemaal geen rook- en tabakswaren meer te krijgen zijn, zo laat...

Lees bericht


Principeakkoord nieuwe cao tankstations legt nadruk op investeren in mensen

Petrol - Net voor kerst hebben BETA en BOVAG met de vakbonden FNV, CNV, LBV en De Unie een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao in tankstationsector. Naast afspraken over het verhogen van het salaris ligt de nadruk in de overeenkomst vooral op het investeren in personeel. De nieuwe cao heeft een looptijd van 24 maanden en gaat in op 1 januari 2020....

Lees bericht

Verbazing bij Philip Morris over NVWA-bericht

Tabak - Philip Morris Benelux heeft met verbazing kennis genomen van het nieuwsbericht van de NVWA dat er een aantal overtredingen zijn geconstateerd van de Tabaks- en Rookwarenwet. Het zou gaan om 10 door de NVWA geconstateerde gedane vergoedingen door tabaksfabrikanten aan winkeliers die volgens de wet niet zijn toegestaan. De tabaksfabrikant laat in een reactie weten wel een melding van...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid