ACM keurt fusie PLUS en COOP goed


Plus-supermarkt in Budel met daarin een Bufkes

Supermarkten - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de fusie tussen PLUS en COOP goedgekeurd. Dat hebben beide partijen gezamenlijk woensdag bekendgemaakt. Naar verwachting zal de transactie op korte termijn worden afgerond.

De gecombineerde coöperatie wordt met circa 550 winkels de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland met een consumentenomzet van circa 5 miljard euro.

Nadat de besturen van de coöperaties begin september overeenstemming bereikten over de voorgenomen fusie, stemden de Algemene Leden Vergadering van PLUS en de Ledenraad van COOP eind november met overgrote meerderheid in met de fusie. Eerder hebben de ondernemingsraden (OR) van beide ondernemingen al een positief advies gegeven. Met de goedkeuring van ACM is nu aan alle belangrijke formele voorwaarden van de fusie voldaan.

Vervreemden

De ACM heeft wel zorgen geuit dat de concentratie winkels in 12 marktgebieden mogelijk te hoog zou worden na ombouw van de Coop winkels naar PLUS. Daarom is de goedkeuring voorwaardelijk aan het zogenaamd 'vervreemden' van winkels in Harmelen, Hollandscheveld, Rolde, Ruurlo, Stolwijk, Terborg, Wehl, Groot-Ammers, Wekerom, Ravenstein, Uddel en op Vlieland. Deze moeten dus van eigenaar wisselen.

Drie jaar

Het fusiebedrijf krijgt één geïntegreerd servicekantoor in Utrecht. Na afronding van de transactie wordt gestart met het ombouwen van COOP winkels naar de PLUS formule, wat naar verwachting zo’n drie jaar in beslag neemt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Lees berichtPlus in Soesterberg opent afzonderlijke tabakszaak

Tabak – Plus-ondernemer Gerard van Soest in Soesterberg is naar alle waarschijnlijkheid  de eerste supermarktondernemer die in de aanloop naar het verbod op de tabaksverkoop vanaf 2024 de tabak uit de supermarkt heeft gehaald en een nieuwe tabakswinkel is gestart. De tabakszaak is donderdag open gegaan.

Lees bericht

Eerste pilotwinkel geopend van PLUS Vandaag

Formulenieuws – PLUS heeft de eerste winkel geopend met het nieuwe formuleconcept: PLUS Vandaag. De winkel is geopend in Noorden. Volgende week worden nog een tweetal winkels volgens dit nieuwe formuleconcept geopend, in Niekerk en Den Haag.

Lees bericht


‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees bericht

PLUS verruimt assortiment biologische melk

Supermarkt - Sinds juni 2021 is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt in een literpak en halve literpak van het PLUS huismerk, standaard biologisch. Deze week zet PLUS een volgende grote stap: alle anderhalve- en twee literpakken dagverse melk zijn ook standaard biologisch.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid