Ad Jansen (Suiker Unie) wint eerste FNLI Award


Verkiezing - Tijdens de Jaarbijeenkomst van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) werd de eerste FNLI Award uitgereikt aan Ad Jansen van Suiker Unie. De prijs is een uitdrukking van waardering voor een initiatief uit de levensmiddelensector op het gebeid van transparantie, gezondheid, duurzaamheid of voedselveiligheid. Ad Jansen, stafmedewerker Logistiek bij de Suiker Unie, kreeg zijn prijs voor zijn rol en inzet bij het initiatief ‘Onderweg op 100% eigen groen gas’. Suiker Unie produceert groen gas door in eigen biomassavergisters suikerbietenresten te vergisten. Jansen is de drijvende kracht achter de geoptimaliseerde toepassing van het groene gas in het bulktransport: eind 2019 rijden er al zeven trucks op 100% eigen groen gas naar de klant. Vanuit zijn hart voor duurzaamheid heeft hij, volgens een jury, zowel interne als externe partijen weten te verbinden aan het initiatief en brede samenwerking in de logistieke keten gerealiseerd. Jansen was met zijn initiatief één van drie genomineerden, maar kreeg van het publiek in zaal uiteindelijk de meeste stemmen. De twee andere, door een vakjury, genomineerden waren het team van Lipton bij Unilever, voor de ontwikkeling van een duurzame fles, gekoppeld aan een traject van afvalreductie en Kees den Uijl van Euroma, die een stoomprocedé had ontwikkeld om kruiden te schonen van ongewenste stoffen. De awarduitreiking was het slotstuk van een jaarbijeenkomst met meer dan 300 bezoekers uit de industrie, politiek, de agri-food sector en andere stakeholders. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de Dutch Food Week. Bron: @FoodClicks Verkiezing - Tijdens de Jaarbijeenkomst van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) werd de eerste FNLI Award uitgereikt aan Ad Jansen van Suiker Unie. De prijs is een uitdrukking van waardering voor een initiatief uit de levensmiddelensector op het gebeid van transparantie, gezondheid, duurzaamheid of voedselveiligheid. Ad Jansen, stafmedewerker Logistiek bij de Suiker Unie, kreeg zijn prijs voor zijn rol en inzet bij het initiatief ‘Onderweg op 100% eigen groen gas’. Suiker Unie produceert groen gas door in eigen biomassavergisters suikerbietenresten te vergisten. Jansen is de drijvende kracht achter de geoptimaliseerde toepassing van het groene gas in het bulktransport: eind 2019 rijden er al zeven trucks op 100% eigen groen gas naar de klant. Vanuit zijn hart voor duurzaamheid heeft hij, volgens een jury, zowel interne als externe partijen weten te verbinden aan het initiatief en brede samenwerking in de logistieke keten gerealiseerd. Jansen was met zijn initiatief één van drie genomineerden, maar kreeg van het publiek in zaal uiteindelijk de meeste stemmen. De twee andere, door een vakjury, genomineerden waren het team van Lipton bij Unilever, voor de ontwikkeling van een duurzame fles, gekoppeld aan een traject van afvalreductie en Kees den Uijl van Euroma, die een stoomprocedé had ontwikkeld om kruiden te schonen van ongewenste stoffen. De awarduitreiking was het slotstuk van een jaarbijeenkomst met meer dan 300 bezoekers uit de industrie, politiek, de agri-food sector en andere stakeholders. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de Dutch Food Week. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Lees bericht

Unilever deelt ijspatenten om uitstoot van vriezers te verlagen

IJs - Unilever kondigt aan dat het een gratis, niet-exclusieve licentie voor 12 herformuleringspatenten beschikbaar zal stellen aan de ijsindustrie. Dit besluit volgt op twee succesvolle pilotprojecten waarbij ‘last mile’-ijsvrieskisten werden ‘opgewarmd’ naar -12°C in plaats van de gebruikelijke -18°C.

Lees bericht



Succesvolle pop-up Ben & Jerry’s Chunky Experience

Pop-up – De twee weekenden dat de Ben & Jerry’s Chunky Experience was geopend, hebben het gewenste resultaat gegeven: menig ijsliefhebber wist de weg te vinden naar de tijdelijke locatie in de Hofbogen in Rotterdam om de wereld van chunks en swirls te proberen. Het tweede weekend zelfs 1200 mensen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid