Afhalen bij McDonald’s eindigt kwartiertje eerder dan start avondklok


Reizigers stoppen het vaakst bij een McDonald's, maar ook La Place is populair

Formulenieuws – McDonald’s heeft besloten de restaurants voor afhalen om 20.45 uur te sluiten. Dat is een kwartiertje eerder dan het kabinetsbesluit als ingangstijdstip voor de tijdstip van de avondklok. Medewerkers en gasten kunnen op die manier op tijd thuis zijn. Dat laat een woordvoerder weten van de restaurantketen.

Zonodig worden de locaties eerder gesloten, zodat gasten op tijd thuis kunnen zijn. McDonald’s vraagt daarom de gasten op tijd te komen. Het bedrijf wil door de eerdere sluiting van de restaurants voorkomen dat er 'discussie komt over de sluitingsgrens', of dat gasten teleurgesteld moeten worden. Daarnaast wil McDonald's vooral de medewerkers de gelegenheid geven om op tijd thuis te komen.

Het thuisbezorgen wat McDonald's in samenwerking met bezorgpartners Uber Eats en Thuisbezorgd heeft, blijft wel beschikbaar na het ingaan van de avondklok. Of dat ook daadwerkelijk wordt gedaan vanaf de McDonald’s-locaties en tot hoe laat, is afhankelijk van de franchiseondernemer. Die bepaalt uiteindelijk zelf of het bezorgen van maaltijden renderend of vanuit oogpunt van service wenselijk is.

Het sluitingtijdstip van afhalen bij McDonald's was afhankelijk van de discussie in de Tweede Kamer. Nu is vastgesteld dat de avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur, heeft McDonald's besloten de afhaallocaties om 20.45 uur te sluiten.

(Bericht herzien op 22-01-2021 om 7:23 uur)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hoofdkantoor McDonald’s Nederland verhuist naar Utrecht

Formulenieuws – Het hoofdkantoor van McDonald’s is verhuisd van Amsterdam naar Utrecht. De 150 medewerkers van de Serviceorganisatie komen de zitten in het gloednieuwe hoofdkantoor in het duurzame Central Park gebouw, nabij Utrecht Centraal. De verhuizing naar Central Park sluit aan bij de duurzame ambities van het familierestaurant.

Lees bericht


Stijn Mentrop nieuwe Director Marketing & Communications McDonald’s

Benoeming - Stijn Mentrop is per 15 maart begonnen als Director Marketing & Communications bij McDonald’s Nederland. Naast de dagelijkse leiding over alle marketing & communicatie activiteiten, geeft hij invulling aan de strategische positionering van het familierestaurant. Mentrop is onderdeel van het directieteam, dat sinds 1 juni aangestuurd wordt door Managing Director Annemarie Swijtink.

Lees bericht

McDonald’s trekt zich vrijwel volledig terug uit Rusland

Fastfood – Na dertig jaar vertrekt de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's uit Rusland. Aanleiding is de oorlog in Oekraïne en de onzekere situatie over de verdere duur van die situatie. Dat is maandag bekend gemaakt. Het fastfoodbedrijf is inmiddels gestart met de verkoop de 850 Russische restaurants, waar 62.000 mensen werken.

Lees bericht

McWrap terug op menukaart McDonald’s

Fastfood – De McWrap maakt z’n rentree op de menukaart. Nadat de wrap eerder op de menukaart was geplaatst, was de vraag zo groot dat er tijdelijk geen verse ingrediënten voorradig waren om de McWrap op de menukaart te houden. De McWrap moest daardoor tijdelijk van de menukaart verdwijnen.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid