Afhalen bij McDonald’s eindigt kwartiertje eerder dan start avondklok


Formulenieuws – McDonald’s heeft besloten de restaurants voor afhalen om 20.45 uur te sluiten. Dat is een kwartiertje eerder dan het kabinetsbesluit als ingangstijdstip voor de tijdstip van de avondklok. Medewerkers en gasten kunnen op die manier op tijd thuis zijn. Dat laat een woordvoerder weten van de restaurantketen.

Zonodig worden de locaties eerder gesloten, zodat gasten op tijd thuis kunnen zijn. McDonald’s vraagt daarom de gasten op tijd te komen. Het bedrijf wil door de eerdere sluiting van de restaurants voorkomen dat er 'discussie komt over de sluitingsgrens', of dat gasten teleurgesteld moeten worden. Daarnaast wil McDonald's vooral de medewerkers de gelegenheid geven om op tijd thuis te komen.

Het thuisbezorgen wat McDonald's in samenwerking met bezorgpartners Uber Eats en Thuisbezorgd heeft, blijft wel beschikbaar na het ingaan van de avondklok. Of dat ook daadwerkelijk wordt gedaan vanaf de McDonald’s-locaties en tot hoe laat, is afhankelijk van de franchiseondernemer. Die bepaalt uiteindelijk zelf of het bezorgen van maaltijden renderend of vanuit oogpunt van service wenselijk is.

Het sluitingtijdstip van afhalen bij McDonald's was afhankelijk van de discussie in de Tweede Kamer. Nu is vastgesteld dat de avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur, heeft McDonald's besloten de afhaallocaties om 20.45 uur te sluiten.

(Bericht herzien op 22-01-2021 om 7:23 uur)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rechter: avondklok moet per direct worden opgeheven

Corona – De rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld dat de avondklok per direct moet worden opgeheven, omdat die op verkeerde gronden is genomen. De zaak was bij de rechtbank aangespannen door de stichting Viruswaarheid. De staat gaat in hoger beroep (een zogenoemd spoedappel) en wil dat de avondklok wordt gehandhaafd tot de definitieve uitspraak in hoger beroep.

Lees bericht


‘Verkoop levensmiddelen bij pompshops nu parallel met avondklok’

Petrol – Met de verlenging van de avondklok tot 2 maart 2021 is het nu voor tankstations ook toegestaan levensmiddelen te verkopen voor 06.00 uur. De periode dat er levensmiddelen verkocht mogen worden op een tankstation lopen nu parallel aan de avondkloktijden. Eerder mochten tankstations geen levensmiddelen verkopen voor ’s morgens 06.00 uur, terwijl de avondklok om 04.30 uur eindigde.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid