AH en Resto VanHarte nodigen gasten uit voor verbindende buurtdiners


Op zo’n vijftig locaties door het hele land organiseren AH en Resto VanHarte ontmoetingsdiners voor de buurt

Initiatief - Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tijdens deze week brengen Albert Heijn en sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel.

Op zo’n vijftig locaties door het hele land organiseren beide partijen ontmoetingsdiners voor de buurt. Albert Heijn verzorgt hierbij de boodschappen, helpt mee om mensen die een gevoel van eenzaamheid ervaren, uit te nodigen voor de diners en maakt het mogelijk hen gratis aan te laten schuiven.  

Eenzaamheid groeit

Ruim 47 procent van de volwassenen voelt zich eenzaam, blijkt uit de meest recente Gezondheidsmonitor Volwassenen van het RIVM, GGD en CBS1. In 2016 was dat nog 43 procent. In de samenleving die steeds individualistischer wordt, vormt eenzaamheid een grote bedreiging. Ook corona heeft een flinke impact gehad op het sociale leven. Onderzoek van Amsterdam UMC en GGZ Centraal toonde aan dat van de ruim 1,4 miljoen 75-plussers in ons land, ruim 400.000 mensen, zich eenzaam voelen - ook na de coronapandemie. Een sterk gevoel van eenzaamheid kan gezondheidsklachten tot gevolg hebben zoals depressie en angst, maar ook slaap- en geheugenproblemen en zelfs hart- en vaatziekten. Polle Janssens, directeur Resto VanHarte, zegt: "Iedereen kan zich op een bepaald moment in het leven eenzaam voelen. En we weten dat het kwetsbaar voelt om daar voor uit te komen. Bij Resto VanHarte brengen we op een laagdrempelige manier mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel."

Aanschuiftafels

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid plaatst Albert Heijn in vijf winkels in Amsterdam, Alkmaar, Ede, Venlo en Enschede aanschuiftafels. In deze pop-up restaurantjes laten medewerkers van Resto VanHarte en Albert Heijn klanten onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met de formule van Resto VanHarte. Elke winkel deelt daarnaast een aantal dinerbonnen uit om mensen met gevoelens van eenzaamheid uit te nodigen om een keer kosteloos mee te eten bij Resto VanHarte.

Bron: Albert Heijn/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Marit van Egmond Foodmanager van het Jaar 2022

Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres (NFC) in het Scheveningse Kurhaus is Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn, gekozen tot Foodmanager van het Jaar. Marit van Egmond is de eerste vrouw die de titel mag dragen. Het is dit jaar voor de 25e keer dat er een Foodmanager van het Jaar wordt uitgeroepen.

Lees bericht


‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees bericht

‘Consument zoekt straks eerder de discounter op’

Onderzoek – Driekwart van de Nederlander gaat door hoge energierekeningen en inflatie straks andere keuzes maken aanzien van winkels. Discount supermarkten zoals Lidl zullen hiervan profiteren en zien naar verwachting klanten overlopen van o.a. Albert Heijn en Jumbo. Niet alleen worden andere winkels en merken gekozen, ook wordt langer op aanbiedingen gewacht. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A.

Lees bericht

AH start met Overblijvers tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Vanaf vandaag kunnen klanten via de AH app in alle Nederlandse Albert Heijn-winkels AH Overblijvers-pakketten reserveren en kopen. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan.

Lees bericht


Albert Heijn start samen met Voedselbank ontbijtactie

Actie – Omdat geen enkel kind zonder ontbijt naar school moet start Albert Heijn samen met de voedselbanken de landelijke actie “Op een lege maag kun je niet leren”. Klanten kunnen in de 550 winkels van AH ontbijtproducten kopen en deze doneren aan de Voedselbank. De actie loopt vanaf 29 augustus t/m 4 september.

Lees bericht

Jan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize

Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid