AH, Jumbo, Vrumona en Coca-Cola schaffen plastic handgreepjes af


Samenwerking – In een gezamenlijke boodschap maken Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola en Vrumona bekend dat zij stoppen met de plastic handgrepen op alle multiverpakkingen frisdrank en water zoals deze in Nederland worden aangeboden. De stap leidt tot besparing van bijna 40.000 kilo plastic en maakt meer dan 550.000 kilo plastic beter te recyclen.

De aanpassing van draaglus is de afgelopen periode op enkele verpakkingen al doorgevoerd, en het blijkt goed werkbaar te zijn voor de consument. Daarom wordt deze stap nu op alle multiverpakkingen doorgevoerd. De deelnemende partijen noemen het een mooi voorbeeld van hoe bedrijven elkaar kunnen inspireren en hoe samenwerking kan leiden tot concrete duurzaamheidswinst. 

De meeste consumenten zullen bewust of onbewust de handgrepen - ook wel draaglussen of handylifts genoemd - wel eens vastgehouden hebben. Ze zitten op de multiverpakkingen waarin bijvoorbeeld vier of zes grote flessen frisdrank of water worden verkocht. Ze zijn bedoeld om gemak te bieden bij het optillen. Handig voor consumenten maar vanuit het oogpunt van recyclebaarheid nadelig: het is verstevigd plastic, van ander materiaal dan de rest van de verpakking waardoor het minder goed recyclebaar is. Daarom schaffen deze partijen de plastic handgreepjes nu af.

Bron: @FoodClicks 

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Coca-Cola start pilot in Nederland met nieuw tapsysteem

Dranken - Coca-Cola is in Nederland gestart met een pilot van een nieuw tapsysteem voor frisdranken. Met het nieuwe Compact Freestyle-tapsysteem kunnen consumenten voortaan hun eigen herbruikbare beker vullen. Consumenten hebben met het tapsysteem de keuze uit 30 verschillende dranken en smaakcombinaties.

Lees bericht


Jan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize

Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Lees bericht

Horecasector richt platform op in strijd tegen personeelscrisis

Horecaplatform – Partners uit verschillende hoeken van de horeca sector richten gezamenlijk het platform mijnhorecabaan.nl op. Onder andere HMSHost International, Heineken, Coca Cola, Vrumona, McDonald’s, Restaurant Company Europe, Bidfood en Bram Ladage slaan de handen ineen om de nationale personeelscrisis aan te pakken.

Lees bericht
Groei La Place helpt Jumbo doorbreken omzetgrens van €10 miljard

Formulenieuws - Jumbo ligt nog steeds op koers om de grens van 10 miljard euro omzet te doorbreken. De groei in omzet van de La Place-restaurants, zit na  de coronasluitingen weer aardig in de lift en kan daarbij helpen. Daarnaast zet Jumbo als het gaat om de online-bestellingens en de La Place-restaurants volop in op bezorging.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid