AH-topvrouw: ‘Huidige thuisconsumptie heeft een blijvende impact’


Supermarkten - De omzet van de supermarkten in Nederland zal als straks de restaurants en de cafés weer open zijn nagenoeg hetzelfde blijven. Dat is de verwachting van Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn. ‘Ik denk wat er nu gebeurt een blijvende impact heeft op het gedrag van klanten.’

Ze doet de uitspraak in een interview in de Volkskrant, waarin zij ook stelt dat de kassa de langste tijd heeft gehad en mensen steeds minder behoefte hebben aan contactmomenten. De inzet van digitalisering en techniek gaan ervoor zorgen dat mensen blijvend anders kopen. Een proces dat volgens de topvrouw al aan de gang was, maar door de coronacrisis is versneld. Zelfscanners en pinbetalingen gaan toenemen en de medewerker aan het einde van de band gaat verdwijnen. Van Egmond, die vanaf het begin van haar aantreden, zoals zijzelf aangeeft, fors heeft ingezet op digitaal: “Ik kan mij geen wereld voorstellen zonder Tikkie of Parkmobile.” Zij vraagt zich zelfs af of zelfscanners straks in de winkels nog zijn terug te vinden.

Foodtechbedrijf

Albert Heijn noemt zij een foodtechbedrijf met liefde voor voedsel en voor technologie. Van Egmond ziet door corona ook een toenemende belangstelling voor gezond eten. Elke persconferentie zorgt er volgens haar voor dat de vraag naar kiwi’s en sinaasappelen toeneemt. Ook ziet zij een verschuiving van snel en gemakkelijk naar meer tijd besteden aan het bereiden van maaltijden. “Op dit moment zijn ‘stoven’ en ‘oven’ de sleuteltermen.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize

Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Lees bericht


AH, Jumbo, Vrumona en Coca-Cola schaffen plastic handgreepjes af

Samenwerking – In een gezamenlijke boodschap maken Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola en Vrumona bekend dat zij stoppen met de plastic handgrepen op alle multiverpakkingen frisdrank en water zoals deze in Nederland worden aangeboden. De stap leidt tot besparing van bijna 40.000 kilo plastic en maakt meer dan 550.000 kilo plastic beter te recyclen.

Lees bericht

De Graaf Bakeries lanceert vegan frikandelbroodje met Nutri-Score B

Introductie – De Graaf Bakeries heeft een vegan frikandelbroodje ontwikkeld. Het broodje is exclusief voor Albert Heijn gemaakt en maakt onderdeel uit van de nieuwe generatie verse snacks op de bakkerij-afdeling van de retailer, passend bij de behoefte aan duurzame en plantaardige snack. Bovendien heeft het vegan frikandelbroodje een Nutri-Score B.

Lees bericht

Albert Heijn en KNVB organiseren schoolvoetbalfinale

Leisure - Op vrijdag 17 juni komen er 300 jongens en meisjes uit heel Nederland naar de KNVB Campus in Zeist voor de finales van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Albert Heijn zorgt als partner van de KNVB en supporter van voetballend Nederland tijdens alle wedstrijden voor vers fruit als tussendoortje in de rust.

Lees bericht


AH gaat ‘persoonsgerichte maaltijden’ leveren

Formulenieuws  - Albert Heijn start een nieuwe maaltijdservice. Binnenkort verschijnen de eerste bezorgbusjes in het straatbeeld met de tekst ‘Maaltijd Thuis. Met aandacht bereid, met liefde gebracht.’ Het gaat om ‘persoonsgerichte’ maaltijden voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken in de keuken, of op zoek zijn naar gemak, aldus AH.

Lees bericht

AH gaat meer werk maken van gezonde voeding

Formulenieuws – Meer gezonde producten bij de kassa, een apart schap met gezondere tussendoortjes in de winkel en opname van de sportvoeding van de merken Body & Fit en Barebells. Albert Heijn wil meer werk maken van een gezondere leefstijl en past daarom een aantal zaken vanaf maandag aan.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid