AH verkoopt voortaan voornamelijk rundvlees uit Nederland


Formulenieuws - De Nederlandse melkkoeien uit het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma gaan voortaan ook voor vlees bij Albert Hein zorgen. Bovendien zet de Zaanse supermarktketen de stap om voor het hele AH-rundvleesassortiment voornamelijk vlees van Nederlandse koeien aan te bieden, bij voorkeur van koeien met weidegang.

Albert Heijn wil beter eten bereikbaar maken voor iedereen. Dat doet Albert Heijn onder andere met de Beter Voor-programma's. Hiermee zet Albert Heijn samen met meer dan 1.000 vaste Nederlandse boeren stappen op gebied van dierenwelzijn, CO2-reductie en het bevorderen van biodiversiteit. Met als basis lange termijn afspraken en een gezond verdienmodel voor boeren en telers, aldus AH in een motivatie.

Uitbreiding

In juli 2020 lanceerde Albert Heijn rundvlees ‘met een dubbel doel’. Koeien uit het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma worden in de eerste plaats gehouden voor de productie van melk en uiteindelijk ook voor vlees. Ze krijgen hierdoor een extra doel. Daarmee breidt Albert Heijn het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma uit. Albert Heijn verkoopt het kwaliteitsvlees van de koeien met een dubbel doel inmiddels in zo’n 150 winkels en dat wordt nog dit jaar in meer dan 250 winkels. In 2022 heeft Albert Heijn dit rundvlees-assortiment in alle winkels in Nederland.

Positieve bijdrage

Met de uitbreiding van het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma wordt de stap gezet om 90% AH-rundvleesproducten van Nederlandse koeien, bij voorkeur van koeien met weidegang, aan te bieden. Door rundvlees uit Nederland te betrekken voor het eigen merk rundvlees, levert Albert Heijn een positieve bijdrage aan het verlagen van de CO2-uitstoot én zet Albert Heijn een stap in de visie versproducten zo dichtbij mogelijk als mogelijk en zo ver als noodzakelijk in te kopen. Er is steeds meer behoefte aan producten van Nederlandse bodem. Zo komen alle zuivel, kaas, eieren, de AH kip en AH 1 ster Beter Leven kip volledig van eigen bodem en vers varkensvlees 1 ster Beter Leven komt 100% van eigen bodem.

Transparant

Het programma Beter voor Koe, Natuur & Boer is in 2017 ontwikkeld met het doel een gesloten en daarmee transparantere productieketen te realiseren en zo zuivel en kaas onder het eigen merk van Albert Heijn verder te verduurzamen. Voor de extra inspanningen op het gebied van klimaat, biodiversiteit en dierenwelzijn krijgen deelnemende melkveehouders een extra premie bovenop de melkprijs.

Bron: AH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Geniet & Geef-actie levert ruim halve ton op voor KiKa

Actie - De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, heeft meer dan een halve ton opgeleverd. De gerealiseerde €50.171 komt volledig ten goede komt aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en is bestemd voor vernieuwend onderzoek en verschillende activiteiten op het gebied van kinderkanker.

Lees bericht


1.100ste AH opent in het centrum van Delft

Formulenieuws - Albert Heijn opende dinsdag de 1100ste winkel. Het gaat om de vesting aan de Bastiaanpoort 7 in het centrum van Delft. De supermarkt heeft het allernieuwste concept met veel aandacht voor vers, gemak en digitale innovatie. De locatie werd geopend door Marit van Egmond, algemeen directeur Albert Heijn.

Lees bericht


AH opent nieuw Home Shop Center en breidt bezorggebied uit

Formulenieuws - Albert Heijn groeit stevig door met e-commerce. De retailer opent een nieuw Home Shop Center in Roosendaal, breidt AH Compact verder uit en vergroot het bezorggebied in België. Hierdoor kunnen honderdduizenden nieuwe huishoudens in Nederland en België de boodschappen vanaf deze week laten thuisbezorgen.

Lees berichtThema-attractie World Food Experience opent in 2023

Experience – Eind 2023 gaat de World Food Center Experience open. Bezoekers van dit eerste thema-attractiecentrum kunnen vanaf dat moment met al hun zintuigen voedsel gaan beleven. In de Experience ontdekken bezoekers de complete wereld achter hun eten op een leuke en leerzame manier.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid