Akkoord over het nieuwe Bakker Bart-conditiestelsel


De ondertekenaars van het convenant: Kay Beumers, voorzitter Bart’s Franchise Orgaan (l.) en Herbert Schalkwijk, CEO Bart’s Retail

Formulenieuws - Meer dan tweederde van de ondernemers van Bakker Bart, de franchiseformule van Bart’s Retail, heeft zijn goedkeuring verleend aan een nieuw conditiestelsel en een nieuwe franchiseovereenkomst.

Op de laatstgehouden Algemene Leden Vergadering van de franchisenemersvereniging Bart’s Franchise Orgaan (BFO) werd gestemd over een tweetal belangrijke zaken: de nieuwe franchiseovereenkomst welke geheel in de lijn van de Wet Franchise is opgesteld en de invoering van een nieuw conditiestelsel. Beide punten werden met een ruime meerderheid van stemmen aangenomen. De vraag om een nieuw stelsel kwam vanuit de franchisenemers. Bij het ontwerp voor het nieuwe conditiestelsel werden een aantal uitgangspunten geformuleerd, die betrekking hadden op de samenwerking en de positionering van de formule.

Zonder opslagen

In het nieuwe stelsel wordt de marge nu rechtstreeks doorgegeven aan de franchisenemer zonder opslagen op de inkoopprijs. Daarnaast worden de logistieke kosten via een apart budget berekend, waarbij het principe geldt dat de gebruiker betaalt via een stopprijs en een opslagpercentage. Verder wordt de franchisefee door Bart’s Retail alleen berekend over de netto omzet.

Transparant

De franchisenemers hebben nu samen met Bart’s Retail gezorgd voor een voor franchise in Nederland uniek modern transparant stelsel. Herbert Schalkwijk, CEO van Bart’s Retail: “In een mooie samenwerking met ondernemers en Bart’s Retail hebben wij een mijlpaal voor onze organisatie bereikt; een eenvoudiger stelsel dat volledig transparant is en waar het ondernemerschap voorop staat”.

Bron: Bakker Bart/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Johnny’s Burger Company krijgt exclusieve franchiserechten O’Tacos

Het hamburger take-away en delivery bedrijf Johnny’s Burger Company krijgt de exclusieve rechten om O’Tacos te franchisen. Dankzij de overeenkomst tussen Johnny’s Burger Company en O’Tacos wordt een pad vrijgemaakt voor een nieuw type franchiseformule. Tijdens de pilot zal een dertigtal vestigingen van Johnny’s Burger Company starten met een zogenoemde virtual kitchen voor O’Tacos.

Lees bericht


Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.

Lees bericht

Henri Froeling vertrekt bij Vital Food Group

Persoonlijk  – Henri Froeling vertrekt per 1 maart 2023 als werknemer en aandeelhouder van de Vital Food Group, zo laat het bedrijf vrijdag weten. Froeling zal dit jaar nog wel op interimbasis betrokken blijven bij  Bakerstreet. Daarnaast zal hij nog de rol van Managing Director bij Bakker Bart invullen tot een opvolger is ingewerkt.

Lees bericht
YB haalt eerste €900.000 op voor internationale groei

Formulenieuws - YB zet in op internationale expansie met zowel masterfranchise als met haar producten voor retail en foodservice. Om deze groei te versnellen is het bedrijf een coöperatie geworden, waar mensen mede-eigenaar van kunnen worden. Inmiddels zijn er 633 ambassadeurs als mede-eigenaar aangetrokken, zodat zo’n €900.000 voor internationale groei te opgehaald.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid