Albert Heijn start bezorging met LEV’s en cargobikes


Foto bij: Yasmin Hargreaves Photography

Bezorgwagentjes - Albert Heijn wil vanaf 2025 emissievrij boodschappen rondbrengen in binnensteden en start vanaf vandaag in Amersfoort met het bezorgen met Light Electronic Vehicles (LEV). Binnen twee jaar moeten deze elektrische minibusjes door heel Nederland rijden. In de binnenstad van Breda gaat de supermarktketen ook testen met elektrische cargobikes.

De LEV lijkt op het bezorgwagentje van online supermarkt Picnicis en is 1,40 meter breed. Het minibusjes heeft een actieradius tot 130 kilometer, een maximale snelheid van 65 km/uur en kan 36 kratten of koelboxen tegelijk vervoeren. Albert Heijn start met twee LEV's in Amersfoort, in juni zullen dat er al veertien zijn, zo laat de supermarktorganisatie weten.

Cargobikes

Naast de LEV start Albert Heijn de komende maanden ook een bezorgproef in Breda met verschillende elektrische cargobikes voor het bezorgen van boodschappen. Deze hebben een laadcapaciteit van twintig kratten of koelboxen. Bij een geslaagde proef komen er in meer binnensteden bezorgfietsen.

Duurzaam alternatief

Philip Padberg, directeur e-commerce bij Albert Heijn ziet de elektrische minibusjes als een goed alternatief om duurzaam te bezorgen binnen grote steden: "Steeds meer mensen laten hun boodschappen thuis bezorgen. Dat zorgt ook voor meer verkeer van onze bezorgauto's. Daarom kijken we continue of dit stiller en milieuvriendelijker kan en testen we daarmee ook volop."  

Albert Heijn bezorgt de boodschappen via een netwerk van zeven regionale Home Shop Centers (in het najaar opent de achtste in Roosendaal) en 23 lokale HUB's, waar de online bestelde boodschappen met een grote vrachtwagen worden afgeleverd. Vanaf daar rijden kleinere bezorgauto's de binnenstad in.

Bron: @FoodClicks

Een van de cargobikes, die AH gaat testen in Breda

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
‘Consument zoekt straks eerder de discounter op’

Onderzoek – Driekwart van de Nederlander gaat door hoge energierekeningen en inflatie straks andere keuzes maken aanzien van winkels. Discount supermarkten zoals Lidl zullen hiervan profiteren en zien naar verwachting klanten overlopen van o.a. Albert Heijn en Jumbo. Niet alleen worden andere winkels en merken gekozen, ook wordt langer op aanbiedingen gewacht. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A.

Lees bericht

AH start met Overblijvers tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Vanaf vandaag kunnen klanten via de AH app in alle Nederlandse Albert Heijn-winkels AH Overblijvers-pakketten reserveren en kopen. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan.

Lees bericht


Albert Heijn start samen met Voedselbank ontbijtactie

Actie – Omdat geen enkel kind zonder ontbijt naar school moet start Albert Heijn samen met de voedselbanken de landelijke actie “Op een lege maag kun je niet leren”. Klanten kunnen in de 550 winkels van AH ontbijtproducten kopen en deze doneren aan de Voedselbank. De actie loopt vanaf 29 augustus t/m 4 september.

Lees bericht

Jan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize

Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid