Albert Heijn Utrecht gaat meer horeca bedrijven


Albert Heijn aan het Neude in Utrecht

Formulenieuws – De recent geopende Albert Heijn aan de Neude in Utrecht gaat maaltijden verkopen die kunnen worden meegenomen door klanten voor thuis of ter plekke kunnen worden geconsumeerd. De keuken voor deze maaltijden is bereikbaar zonder dat de consument de winkel in hoeft.

Het foodserviceconcept in deze vorm is nieuw binnen Albert Heijn, meldt Distrifood. Eerdere initiatieven van de supermarktketen, zoals Deli Kitchen en AllerHande Keuken, tegenwoordig omgedoopt naar Albert Heijn Keuken, waren afdelingen op de supermarktvloer. De maaltijdafdeling in Utrecht is geplaatst voor de toegangspoortjes.

Meer locaties

Albert Heijn wil meer foodserviceafdelingen openen. Naast maaltijden bestaat het assortiment uit broodjes, salades en pizza’s. De afdeling lijkt in eerste instantie op het project AllerHande Kookt, de horecakeuken van waaruit verse maaltijden worden aan huis worden bezorgd in een deel van Amsterdam. Maar op de locatie aan het Neude kunnen klanten niet alleen afhalen, maar ook ter plekke de maaltijd gebruiken.

Horecadruk

Ook de recent geopende Jumbo city aan de buitenzijde van Hoog Catharijne biedt de mogelijkheid van ter plekke consumeren. Als studentenstad telt Utrecht relatief veel 1 en 2 persoonshuishoudingen. Bovendien heeft de stad veel dagjesmensen en forenzen. Veelal mensen die ook op zoek zijn naar gemak als het gaat om eten. Daarnaast ligt ook het overige horeca-aanbod relatief hoog in Utrecht. Zeker het gebied rondom Hoog Catharijne heeft de afgelopen jaren er veel horecalocaties bijgekregen en de horecadruk is er groot.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thema-attractie World Food Experience opent in 2023

Experience – Eind 2023 gaat de World Food Center Experience open. Bezoekers van dit eerste thema-attractiecentrum kunnen vanaf dat moment met al hun zintuigen voedsel gaan beleven. In de Experience ontdekken bezoekers de complete wereld achter hun eten op een leuke en leerzame manier.

Lees bericht


AH verkoopt voortaan voornamelijk rundvlees uit Nederland

Formulenieuws - De Nederlandse melkkoeien uit het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma gaan voortaan ook voor vlees bij Albert Hein zorgen. Bovendien zet de Zaanse supermarktketen de stap om voor het hele AH-rundvleesassortiment voornamelijk vlees van Nederlandse koeien aan te bieden, bij voorkeur van koeien met weidegang.

Lees bericht


Uitrol locaties AH to go en bp eindelijk van start

Petrol – De samenwerking was al aangekondigd en de uitbreidingsplannen ook, maar met de opening van een AH to go in bp Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland) gaat de samenwerking tussen beide partijen nu eindelijk van start. Het plan is om dit jaar nog eens 14 bp tankstations om te bouwen, gevolgd door ruim 80 bp tankstations in 2022. Hiermee breiden Albert...

Lees bericht


PLUS en COOP als één coöperatie verder onder de naam PLUS

Fusie – De supermarktorganisaties PLUS en COOP hebben overeenstemming bereikt over voorgenomen fusie en willen gezamenlijk verder onder de naam PLUS. Dor de voorgenomen fusie ontstaat de op twee na grootste servicesupermarkt van Nederland met circa 550 winkels en een marktaandeel van ruim 10%.

Lees bericht

Nestlé en Rode Kruis zorgen voor goede start schooljaar

Actie - Geef elk kind een goede start van het schooljaar, zo luidt de boodschap van het Rode Kruis en Nestlé dit jaar. Tijdens de actie ‘Back to School’, die loopt van 30 augustus tot en met 19 september, doneert Nestlé bij elke aankoop van een Nestlé product bij Albert Heijn 10 cent aan het Rode Kruis.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid