Albron neemt Coffeecompany over van JDE Peet’s


Overname - Albron wil per 1 juli 2021 de keten Coffeecompany overnemen van JDE Peet’s en daarmee de eigen positie op high traffic-locaties versterken. De overname is onderdeel van een bredere ambitie om verder te groeien als foodservice-organisatie die richting geeft aan de markt, aldus Albron vandaag in een toelichting.

Coffeecompany is in 1996 opgericht als specialistische koffieketen in Amsterdam. Na een flinke groei in locaties nam JDE Peet’s de keten eind 2011 over. Inmiddels heeft Coffeecompany een eigen branderij in Amsterdam en 31 vestigingen in onder meer Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Leiden, Rotterdam en Delft.

Coffeecompany exploiteert zelf 24 locatie. Daarnaast werken er nog 7 locaties als franchisenemer. In maart 2021 opende Albron als licentienemer haar eerste Coffeecompany in Mall of the Netherlands in Leidschendam. Uit deze samenwerking is de overname voortgekomen.

High traffic-locaties

Door de landelijke spreiding van Coffeecompany krijgt Albron een nog steviger positie op high traffic-locaties. Sinds 2016 groeit Albron sterk in bijvoorbeeld shopping centers en binnensteden met eigen concepten en street brands als Anne&Max en Le Perron. Met de toevoeging van Coffeecompany bouwt Albron haar conceptenportfolio strategisch verder uit. Albron neemt alle medewerkers van Coffeecompany over en zet ook de franchise-activiteiten binnen Coffeecompany ongewijzigd voort.

18 nieuwe Coffeecompany-locaties

Jan Willem Hilbron, Commercieel en Operationeel Directeur Albron: “Een koffieconcept is vaak de hoeksteen bij het bouwen van een locatiecluster. Daarom is deze keten een waardevolle aanvulling op ons portfolio. We zijn van plan om tot en met 2025 nog eens 18 Coffeecompany-vestigingen te openen.”

Bron: Albron/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Telesuper bezorgt binnenkort alle online bestellingen Coop-filialen

Interview - Telesuper is een betrekkelijk jonge speler op de markt van boodschappenbezorging, maar wel eentje die fors groeit. Gestart met de bezorging van het Coop-assortiment bij zorginstellingen, kinderdagverblijven en kleinere bedrijfslocaties, gaat het e-commerce bedrijf dit jaar de thuisbezorging regelen voor alle Coop-filialen. En dat vanuit een nieuw duurzaam dc in Almere.

Lees berichtAlbron kiest voor de bieren van Swinkels Family Brewers

Samenwerking - Albron, het grootste zelfstandige foodservicebedrijf in Nederland, heeft na een tendertraject voor een samenwerking met Swinkels Family Brewers gekozen. Het brede assortiment aan biersoorten, ook in de 0.0 varianten, en de focus op circulariteit zijn bepalend geweest voor de keuze.

Lees bericht

Albron stelt app voor bedrijfsrestaurantshifts gratis beschikbaar

Catering – Hoe zorg je ervoor dat er niet teveel mensen tegelijkertijd gaan lunchen en de anderhalvemeter-regels worden nagekomen in de bedrijfsrestaurants? Juist met een handige app die mensen in shifts het restaurant laat bezoeken. Albron heeft zo’n app ontwikkeld en stelt deze gratis beschikbaar aan andere bedrijven.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid