Albron opent nieuw concept van Le Perron in Almere


Het nieuwe bakkerijconcept van Le Perron in Almere

Horeca - Albron opende dit weekend in Almere het bakkerijconcept Le Perron in een nieuw format en een nieuwe Starbucks. In maart komt daar nog eens het nieuwe snackbarconcept Frites Affair bij. Met het circulaire concept The Green House en de eigen exploitatie van Anne&Max ontwikkelt de voormalige cateraar zich steeds meer tot volwaardig horecabedrijf.

Het nieuwe bakkerijconcept Le Perron is geïnspireerd op de Franse manier van leven. Het ‘joie de vivre’-gevoel moet terugkomen in sfeer en inrichting . De formule richt zich op de gasten die op zoek zijn naar kwaliteit, maar ook gemak. Daarom vers belegde broodjes en Franse patisseriespecialiteiten. Maar klanten kunnen er ook terecht voor een kop koffie en een salade, al dan niet voor consumptie ter plekke of om te worden meegenomen.

Creatieve insteek

De locatie in De Diagonaal in Almere Centrum heeft veel elementen in het interieur uit de bakkerijwereld. Zo zijn er tegeltjes gemaakt van zoutdeeg en bestaat een deel van de muur uit oude bakvormen van stokbroden. Ook in de aanduiding van producten is gezocht naar een creatieve insteek. Zo zijn woordcombinaties gemaakt van Nederland en Frans. Het assortiment kent daardoor een croitaartje en een pain au chocolat of pain bohémien.

Albron breder actief

Inmiddels heeft Albron diverse Starbucks in eigen beheer en opent het ook steeds vaker locaties met bestaande shopformules zoals Anne&Max. Het exploiteren van horeca onder het dak van een ander, wat Albron altijd vertelde te doen, heeft door die activiteiten een bredere betekenis gekregen. Steeds vaker laat het bedrijf zien op eigen kracht, of in samenwerking met andere partijen tot nieuwe concepten te komen. Het nieuwe concept van Le Perron in Almere werd aanvankelijk samen met de Market Food Group ontwikkeld voor de stationsgebieden, maar krijgt nu op high traffic-locaties een volledig eigen invulling. Albron heeft daarnaast concepten voor de leisuremarkt, de zorgsector en verblijfsgelegenheden voor scholen en bedrijven, en andere high traffic-gebieden.

Bron: @FoodClicks

Interieur van Le perron
Creatieve benamingen voor de producten zoals Escargot zalm & spinazie

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Telers en horeca proberen samen aspergeseizoen te redden

Coronacrisis – Aspergetelers vrezen dat nu de horeca is gesloten het seizoen verloren gaat. Met een gezamenlijk initiatief tussen horecabedrijven en telers willen zij kijken of zij het seizoen en de omzet nog kunnen redden. Met de lancering aspergesvandeteler.nl proberen zij te voorkomen dat de oogst verloren gaat.

Lees bericht


KHN heeft begrip voor verlenging van de horecasluiting

Horeca – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft ‘alle begrip’ voor het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen met nog eens drie weken te verlengen. Wel maakt de belangenvereniging zich grote zorgen over de financiële gevolgen. Vooral het feit dat een aantal belangrijke data, zoals het paasweekend, Koningsdag en een deel van de meivakantie in het water vallen.

Lees bericht

Horeca blijft dicht tot minstens 28 april

Coronamaatregelen – De horeca blijft gesloten tot minstens 28 april. Ook de scholen, kinderopvangcentra en sportkantines blijven gesloten. Thuiswerken en een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 meter en geen groepen groter dan drie personen, blijven, naast de sluiting, de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft premier Mark Rutte, namens het kabinet dinsdagavond na het crisisoverleg bekendgemaakt.

Lees bericht


Noodloket voor coronagedupeerden is open

Coronaregeling - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen het kabinet in de coronacrisis.

Lees bericht

AB InBev helpt horecarelaties met extra steunpakket

Bierbrouwer – AB InBev  stelt voor alle horecaklanten en pandeigenaren huurbetaling voor de maand april uit. Daarbovenop neemt de brouwer aangebroken fusten en tankbier retour, met kosteloze vervanging door volle fusten of teruggave van liters kelderbier bij heropening van de horeca. De bierbrouwer maakte het steunpakket vandaag bekend.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid