Albron stelt app voor bedrijfsrestaurantshifts gratis beschikbaar


Catering – Hoe zorg je ervoor dat er niet teveel mensen tegelijkertijd gaan lunchen en de anderhalvemeter-regels worden nagekomen in de bedrijfsrestaurants? Juist met een handige app die mensen in shifts het restaurant laat bezoeken. Albron heeft zo’n app ontwikkeld en stelt deze gratis beschikbaar aan andere bedrijven.

De app met de naam Shift Happens is sinds dinsdag beschikbaar voor derden en sindsdien hebben zich al drie niet-klanten van Albron aangemeld. De app zelf, die door Albron in eigen beheer is ontwikkeld, is al op meer dan 100 locaties in gebruik, waaronder uiteraard het eigen bedrijfsrestaurant in het pand in De Meern. Ontwikkelaar Mark Hartmans van Albron: “We hebben het prototype van de app eerst vier weken intern getest en hebben de app toen extern laten bouwen, zodat de app ook stabiel blijft werken als die bij meer dan 100 bedrijven actief is.” Ook de privacy van de gegevens via de app is geregeld, omdat er geen data wordt vastgehouden. De noodzakelijke data die geregistreerd wordt, wordt elke week vernietigd.

Eenvoudig

De app is eenvoudig opgezet. Mensen die willen lunchen kunnen dat kenbaar maken en in de app aangeven. Vervolgens worden zij ingedeeld in shifts. Bij de indeling wordt niet alleen gekeken naar het aantal zitplaatsen in het restaurant, maar ook naar het aantal mensen dat tegelijkertijd bij de uitgiftebalie kan staan. Bij de shifts wordt namelijk rekening gehouden met de gemiddelde tijd die mensen nodig hebben voor hun keuze. Die tijd is als gevolg van de coronamaatregelen nu iets minder lang dan normaal, omdat alle producten – weliswaar vers worden klaargemaakt – maar al opgeschept of verpakt worden aangeboden.

Gratis beschikbaar

Hartmans: “Het idee voor de app ontstond al vrij snel omdat de bedrijfsrestaurants van overheidswege niet dicht hoefden, maar veel bedrijven dat toch deden. Je denkt dan na over hoe de gebouwen straks weer moeten opstarten en met hoeveel mensen je in een gebouw tegelijkertijd zou kunnen werken met in achtneming van alle maatregelen. Het idee van een app is dan snel geboren. In eerste instantie denk je dan aan je eigen locaties, maar we vinden dat we als grote speler in de markt zo’n app ook niet voor onszelf moeten houden. Vandaar dat we de app beschikbaar stellen voor iedereen.” De eerste drie hebben zich al aangemeld, waaronder een ziekenhuis. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden bij shift@albron.nl en op de website van Albron is meer informatie te vinden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albron neemt De Buurtboer over

Overname - Albron heeft De Buurtboer, leverancier van bedrijfslunches overgenomen van de beide oprichtsters. Albron versterkt hiermee haar portfolio aan oplossingen voor eten en drinken op het werk.

Lees bericht
Albron neemt Coffeecompany over van JDE Peet’s

Overname - Albron wil per 1 juli 2021 de keten Coffeecompany overnemen van JDE Peet’s en daarmee de eigen positie op high traffic-locaties versterken. De overname is onderdeel van een bredere ambitie om verder te groeien als foodservice-organisatie die richting geeft aan de markt, aldus Albron vandaag in een toelichting.

Lees berichtTelesuper bezorgt binnenkort alle online bestellingen Coop-filialen

Interview - Telesuper is een betrekkelijk jonge speler op de markt van boodschappenbezorging, maar wel eentje die fors groeit. Gestart met de bezorging van het Coop-assortiment bij zorginstellingen, kinderdagverblijven en kleinere bedrijfslocaties, gaat het e-commerce bedrijf dit jaar de thuisbezorging regelen voor alle Coop-filialen. En dat vanuit een nieuw duurzaam dc in Almere.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid