Catering - Facilicom Group zal het minderheidsbelang dat zij in 2016 nam in Albron overdragen aan Stichting Albron. Daarmee is Albron BV weer voor 100% eigendom van Stichting Albron.
Dat melden Facilicom en Albron op hun website. Het nieuws was al eerder deze maand bekend gemaakt, maar nog niet eerder in de media verschenen. Waarom deze stap wordt gezet is onduidelijk, maar zal in een later stadium worden toegelicht, zo wordt gemeld.
Duidelijk is wel dat beide partijen niet volledig uit elkaar gaan, maar wel verbonden blijven. Geert van de Laar, CEO Facilicom Group zegt daarover: “Facilicom Group blijft een breed pakket aan facilitaire diensten leveren aan haar opdrachtgevers, waarbij Albron als strategisch partner optreedt.” In de reactie op de website wordt ook Teun Verheij, algemeen directeur Albron geciteerd: “Albron heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld en gepositioneerd en zal met innovatieve foodconcepten verdere stappen vooruit zetten in de markt van Horeca & Hospitality, Bedrijfsleven & Overheid en Zorg.”
De komende tijd zal verder overleg plaatsvinden over het besluit toch een meer zelfstandige koers te gaan varen bij beide bedrijven. Tot die tijd worden er geen verdere inhoudelijke mededelingen aan de media gedaan.
Bron: @FoodClicks
Catering - Facilicom Group zal het minderheidsbelang dat zij in 2016 nam in Albron overdragen aan Stichting Albron. Daarmee is Albron BV weer voor 100% eigendom van Stichting Albron.
Dat melden Facilicom en Albron op hun website. Het nieuws was al eerder deze maand bekend gemaakt, maar nog niet eerder in de media verschenen. Waarom deze stap wordt gezet is onduidelijk, maar zal in een later stadium worden toegelicht, zo wordt gemeld.
Duidelijk is wel dat beide partijen niet volledig uit elkaar gaan, maar wel verbonden blijven. Geert van de Laar, CEO Facilicom Group zegt daarover: “Facilicom Group blijft een breed pakket aan facilitaire diensten leveren aan haar opdrachtgevers, waarbij Albron als strategisch partner optreedt.” In de reactie op de website wordt ook Teun Verheij, algemeen directeur Albron geciteerd: “Albron heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld en gepositioneerd en zal met innovatieve foodconcepten verdere stappen vooruit zetten in de markt van Horeca & Hospitality, Bedrijfsleven & Overheid en Zorg.”
De komende tijd zal verder overleg plaatsvinden over het besluit toch een meer zelfstandige koers te gaan varen bij beide bedrijven. Tot die tijd worden er geen verdere inhoudelijke mededelingen aan de media gedaan.
Bron: @FoodClicks
Catering - ISS, Leo Catering en Sodexo committeren zich aan de doelstelling van Wakker Dier om dierlijke producten voor een groot deel te vervangen door plant-based. Daarmee hebben alle grotere bedrijfscateraars gehoor gegeven aan de wens van Wakker Dier.
Overname - Albron laat weten succesvol de overname van Hutten, branchegenoot in de catering- en hospitalitysector, te hebben afgerond. Volgens de foodservice-organisatie Albron kan het met deze strategische overname haar positie als marktleider uitbreiden, haar dienstenaanbod verder verbreden en meer maatschappelijke impact maken.
Leisure – Center Parcs en Albron hebben vandaag bekendgemaakt dat zij het contract verlengen tot 30 september 2035. Onderdeel van de afspraken is dat de komende jaren, in meer dan 100 outlets, unieke, speciaal voor Center Parcs ontwikkelde horecaconcepten worden uitgerold. Eten en drinken op de vakantieparken moet mensen samenbrengen en laten genieten.
Overname - Albron is voornemens om branchegenoot Hutten over te nemen. Beide bedrijven vullen elkaar goed aan en versterken elkaars posities. De overname moet nog worden voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt.
Leisure – Vakantieparkorganisatie Center Parcs gaat voor het eerst in dertien jaar weer zelf een restaurant in Nederland beheren. Het restaurant komt op het compleet vernieuwde Zuiderzoet in Zeewolde.
Verkiezing – De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn maandag bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. De winnaar van de Horecava Innovation Award is Uhhmami, culinaire plant based boulions in de smaken Vegetable, Chickenis, Oceanish en Beefish.